Messukeskus on turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo

Safety at Messukeskus

Huolellinen suunnittelu, toimivat käytännöt ja sujuva viranomaisyhteistyö ovat arkea Suomen suurimmassa messu-, kokous-, kongressi- ja tapahtumakeskuksessa. Siksi Messukeskus onkin palkittu Pohjolan turvallisuuspalkinnolla pitkäjänteisestä ja monipuolisesta työstään turvallisuuden hyväksi.

Osaava henkilöstö, tehokkaat toimintatavat ja pitkä kokemus tapahtumien järjestämisestä ovat avaintekijöitä Messukeskuksen turvallisuustyöskentelyssä.  Pitkäjänteisen laatutyöskentelyn kautta hiotut käytännöt auttavat ennakoimaan tilanteita ja tarvittaessa reagoimaan niihin nopeasti.

Yli miljoonan vuosittaisen kävijän tapahtumatalossa ei muulla tavoin voisi toimiakaan. Turvallisuudesta ehdottomasti suurin osa perustuu ennakoimiseen ja huolelliseen suunnitteluun, ja loppu hoituu nopeasti reagoivan ja koulutetun henkilökunnan voimin.

Juuri nyt erityishuomio terveysturvallisuudessa

Messukeskus on rakennettu suurten tapahtumien järjestämispaikaksi ja turvallisuustekijät on sen vuoksi mietitty jo lähtökohtaisesti hyvin. Mutta sen lisäksi turvallisuuden hyväksi tehdään paljon arkista työtä joka päivä. Esimerkiksi perusteellinen turvallisuustarkastus ennen jokaisen tapahtuman avaamista kuuluu perusrutiineihin. Messutapahtumien ja yritystilaisuuksien ohella Messukeskuksessa järjestetään mm. yhtiökokouksia ja kansainvälisiä kongresseja. Tarkimmin Messukeskuksen turvallisuustaso on punnittu lukuisissa kansainvälisissä huippukokouksissa, joita talo on vuosien mittaan isännöinyt.

Kuluneena vuonna erityishuomio on luonnollisesti ollut terveysturvallisuuden kehittämisessä ja vaalimisessa. Messukeskus seuraa viranomaisohjeistuksia tarkasti, mutta tekee kokeneena tapahtumajärjestäjänä myös itse paljon ennakoivaa työtä, jotta tapahtumien avaaminen sujuu hygieenisesti ja turvallisesti.

Huolellisen ennakoinnin ja tehokkaiden käytäntöjen ohella olennainen tekijä turvallisuuden rakentamisessa on turvallisuutta edistävä asenne. Messukeskuksessa tästä huolehditaan henkilöstön jatkuvalla kouluttamisella.