Messukeskus mukaan Ilmastokumppanit-verkostoon

Ilmastosopimus

Messukeskus liittyi Ilmastokumppaniksi allekirjoittamalla Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäen kanssa ilmastositoumuksen. Messukeskuksen puolesta sitoumuksen allekirjoitti markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue (vas.)

Messukeskus on liittynyt mukaan Helsingin kaupungin ja elinkeinoelämän Ilmastokumppanit-verkostoon. Vastuullisena yrityksenä Messukeskus haluaa toimia Helsingin kaupungin kumppanina rakentaen hiilineutraalia Helsinkiä.

Messukeskus liittyi Ilmastokumppaniksi keskiviikkona 31.10.2018 allekirjoittamalla Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäen kanssa ilmastositoumuksen.

Messukeskus nimesi sitoumukseen omat ilmastotavoitteensa:

  • Vähennämme energiankulutustamme 10 prosenttia vuoteen 2025 mennessä.
  • Lisäämme merkittävästi uusiutuvan energian osuutta esimerkiksi aurinkovoimaa hyödyntämällä.
  • Kehitymme hankinnoissamme entistä ympäristövastuullisemmaksi vuoden 2019 loppuun mennessä ja jatkamme jätteiden tehokasta hyödyntämistä.

Messukeskuksen puolesta ilmastositoumuksen allekirjoitti markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue.

– On suuri kunnia liittyä Ilmastokumppaneiden verkostoon Helsingin kaupungin kumppaniksi. Teemme joka päivä valintoja niin yksilöinä kuin yrityksessämme. Näillä valinnoilla rakennamme tulevaisuutta. Vastuullisuus on keskeinen osa arvojamme. Ilmastositoumukseen kiteytetyt tavoitteet ovat jatkoa Messukeskuksessa jo pitkään jatkuneelle ympäristötyölle, sanoo Mroue.

Helsinki tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä ja vahvistaa yhteistyötä ilmastonmuutoksen hillinnässä yritysten kanssa. Ilmastokumppanina Messukeskus sitoutuu olemaan mukana tekemässä hiilineutraalia Helsinkiä ja vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään valinnoillaan ja keinoillaan.

Messukeskus sai ympäristöjärjestelmälleen ISO 14001 -ympäristösertifikaatin ensimmäisenä suomalaisena messu- ja kongressikeskuksena jo vuonna 2009. Jätteistä 99 prosenttia kierrätetään, palvelut tuotetaan ekologisesti kestävien periaatteiden mukaisesti, ja energiatehokkuutta kehitetään jatkuvasti. Energiavirasto ja Motiva palkitsivat Messukeskuksen vuonna 2017 energiaviisaana tapahtumatalona. Palkinto myönnettiin ansiokkaasta ja pitkäjänteisestä toiminnasta ja tunnollisesta sitoutumisesta Elinkeinoelämän energiatehokkuussopimukseen vuosina 2008–2016. Parhaillaan käynnissä on vuoteen 2018 saakka ulottuva energiahanke, jossa tavoitellaan merkittäviä säästöjä hyödyntämällä uusinta talotekniikkaa.

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messut ovat seitsemänneksi suurin media Suomessa ja vaikuttavuudeltaan medioista tuloksellisin, sosiaalisin ja elämyksellisin. Vuonna 2017 Messukeskuksessa järjestettiin 75 messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistui 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019.| www.messukeskus.com, @messukeskus

Lisätietoja:

Messukeskus, markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue, 050 393 4974, maria.mroue @ messukeskus.com | Viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, 050 584 7262, tarja.gordienko @ messukeskus.com

Messukeskuksen mediapankki: https://messukeskus.mediabank.fi