Messukeskus: Koronapassi käyttöön heti jos tapahtumien osallistujamääriä rajoitetaan

Messukeskus ottaa koronapassin käyttöön kevään messutapahtumissaan heti, jos aluehallintovirasto rajoittaa tapahtumien osallistujamääriä. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suositti eilen Etelä-Suomen aluehallintovirastolle rajoituksia sisätiloissa järjestettäville yleisötilaisuuksille. Aluehallintovirasto ottanee asiaan kantaa lähipäivinä.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suositti maanantaina 29.11. Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että pääkaupunkiseudulla sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien osallistujamäärä rajoitetaan. Mikäli avi päätyy tapahtumia koskeviin rajoituksiin, koronapassi on mahdollista ottaa heti käyttöön Messukeskuksen kevään tapahtumissa.

Koronapassi mahdollistaa tapahtumien järjestämisen

Nykylainsäädännön mukaan koronapassin (EU:n digitaalinen koronatodistus) voi ottaa yleisötilaisuuksissa käyttöön vain silloin, kun tapahtumiin kohdistuu viranomaisrajoituksia.

– Koronapassi purkaa rajoitukset ja mahdollistaa meille messujen ja muiden tilaisuuksien järjestämisen täysimittaisesti ja terveysturvallisesti. Olemme valmiita jatkamaan koronapassin käyttöä kaikissa kevään tapahtumissamme niin kauan, kuin rajoituksia määrätään ja koronapassi on tarpeen. Seuraamme tilannetta tarkasti ja reagoimme tarvittaessa muutoksiin, sanoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Kevään tapahtumien valmistelu jatkuu täysipainoisesti

Messukeskuksen kevään ohjelma on tiiviimpi kuin koskaan. Messukeskuksen ja sen tytäryrityksen Expomarkin järjestämiä tapahtumia Messukeskuksessa keväällä 2022 ovat:

– Kiinteistö-, FinnSec-, Turvallisuus- ja AudioVisual Expo -messut 12.-13.1.
– Matkamessut 20.-23.1. ja Caravan 21.-23.1.
– Educa 28.-29.1.
– MP Moottoripyörämessut 4.-6.2.
– Vene Båt 11.-20.2.
– GoExpo ja Kuva & Ääni 4.-6.3.
– Gastro Helsinki 16.-18.3.
– PacTec, FoodTec ja PlastExpo Nordic 16.-17.3.
– PulPaper, ChemBio Finland ja Helsinki Chemicals Forum 29.-31.3.
– Kevätmessut ja Lähiruoka & Luomu 7.-10.4.
– Lapsimessut, Eläinystäväni ja OutletExpo 22.-24.4.
– Teknologia ja Kunnossapito & Energia 3.-5.5.
– Maxpo 5.-7.5. (järjestetään Hyvinkäällä)
– Apuvälinemessut 11.-13.5.

Koronapassin saa käyttöön Omakannasta (kanta.fi); lisäksi kannattaa varautua todistamaan henkilöllisyys. Koronapassin voi esittää joko puhelimen näytöltä tai paperitulosteena.

Messukeskus seuraa jatkossakin tarkasti viranomaisten ohjeistuksia ja panostaa tapahtumissaan jämäkästi ja ennakoivasti turvallisuuteen. Suositus on, että tapahtumiin osallistutaan vain täysin terveenä ja oireettomana. Lisäksi Messukeskuksessa on voimassa maskisuositus. Tehostettu hygienia, tilavat käytävät ja väljät tilat antavat erinomaiset lähtökohdat turvalliseen tapahtumaosallistumiseen. Messukeskus sai ensimmäisenä pohjoismaisena tapahtumatalona COVID 19 -sertifikaatin tunnustuksena esimerkillisestä työstä koronaturvallisuuden hyväksi.

Messukeskuksen turvallisuusohjeethttps://messukeskus.com/ohjeet-turvalliseen-tapahtumaosallistumiseen/

Lisätietoja: Messukeskus Helsinki, toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen, 0400 400 074, anni.vepsalainen@messukeskus.com. Viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, 050 5847 262, tarja.gordienko@messukeskus.com

www.messukeskus.com | Tapahtumaturvallisuus Messukeskuksessa | @messukeskus