Messukeskus julkisti turvallisuusohjeistuksensa

 

Messukeskus jatkaa täydellä tehollasyksyn tapahtumakauden suunnittelua, tavoitteena mahdollisimman turvallinen tapahtumaosallistuminen asiakkaille ja henkilökunnalle. Turvallisuuden kivijalaksi on valmisteltu yksityiskohtainen ohjeistus, joka ohjaa kävijöiden, yritysasiakkaiden ja henkilökunnan toimintaa messuilla, kokouksissa ja muissa tapahtumissa.

Messukeskuksen turvallisuusohjeistus kattaa asiakkaan koko polun. Se sisältää yksityiskohtaista tietoa muun muassa turvaetäisyyksistä, hygieniasta, tapahtumien tilasuunnittelusta, palveluista, siivouksesta, ilmastoinnista ja henkilökunnan suojautumisesta. Ohjeistus ottaa kantaa myös messuille osallistuvien yritysten osastosuunnitteluun, jotta osastoilla osataan varmistaa osastohenkilökunnan ja osastolla vierailevien messukävijöiden turvallisuus. Messukeskus on rakennettu suuria yleisötilaisuuksia varten, joten hygieniataso ja -osaaminen on jo lähtökohtaisesti korkea.

Turvallisuusohjeistus perustuu valtioneuvoston, aluehallintoviraston ja terveysviranomaisten ohjeistuksiin, ja sitä päivitetään tarpeen mukaan. Hyvää pohjatietoa on saatu alan kansainväliseltä kattojärjestöltä UFIlta. Lisäksi Messukeskus noudattaa Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry:n (MeTa) laatimaa, koko Suomen messualan kattavaa omavalvontaohjeistusta. MeTan ohjeistus nojaa viranomaistietojen ohella laajaan asiakaskyselyyn.

Messukeskuksessa seurataan tarkasti muiden maiden kokemuksia, sillä messutoiminta on jo käynnistynyt mm. Norjassa, Tanskassa, Hollannissa, Saksassa, Kreikassa, Puolassa, Kiinassa, Itävallassa ja Italiassa.

– Varmistamme kaikin mahdollisin tavoin, että Messukeskukseen on turvallista tulla.  Henkilöstöstä koottu, monialaista asiantuntemusta edustava restart-tiimimme on tehnyt hienoa työtä kootessaan ohjeistusta nopeasti muuttuvassa tilanteessa. Haluan kiittää myös asiakkaitamme. Olemme saaneet arvokasta tietoa tarpeista ja runsaasti kannustusta, sillä tapahtumia tarvitaan. Messuilla on valtava merkitys elinkeinoelämän elpymiselle, sanoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Messualan tuoreessa asiakaskyselyssä 74 % vastaajista ilmoitti haluavansa tulla messuille heti, kun heitä kiinnostava tapahtuma taas järjestetään. Kesäkuun alussa tehtyyn kyselyyn vastasi yli 8000 suomalaista. Lue tuloksista tarkemmin.

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa tai isännöi vuosittain 50 messutapahtumaa ja tuhat kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,1 miljoonaa vierasta. | www.messukeskus.com

Turvallisesti tapahtumiin