Siirry sisältöön
Medialle Uutishuone Messukeskus julkaisi ensimmäisenä tapahtumajärjestäjänä kattavan vastuullisuusraportin – teko hakee vertaistaan jopa globaalisti
Uutinen

Messukeskus julkaisi ensimmäisenä tapahtumajärjestäjänä kattavan vastuullisuusraportin – teko hakee vertaistaan jopa globaalisti

Messukeskus näyttää vastuullisuusraportillaan suuntaa koko tapahtuma-alalle. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä on listannut raporttiinsa kohta kohdalta koko tähän saakka tekemänsä työn YK:n kestävän kehityksen tavoiteohjelmassa.

YK:n kestävän kehityksen tavoiteohjelma (Agenda2030) tähtää maailmaan, jossa ympäristö, talous ja ihminen otetaan tasavertaisesti huomioon. YK:n tavoitteisiin voimakkaasti sitoutunut Messukeskus keskittyy työssään siihen, miten tapahtumien järjestämisestä ja niihin osallistumisesta tehdään kestävää. Vastuullisuus on keskeinen osa Messukeskuksen arvoja ja kattaa vastuun ympäristöstä, taloudesta ja ihmisistä.

Ilmastotekoja ja palkittua energiatehokkuutta

Messukeskuksen tähän saakka tunnetuimmat kestävän kehityksen valinnat liittyvät ilmastotekoihin (SDG 13). Työtä kirittää vuosi sitten asetettu vastuullisuustavoite: olla 110-prosenttisesti hiilineutraali tapahtumatalo vuonna 2029. Messukeskus on energiatehokkuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka hyötykäyttää 99 % jätteistään (SDG 12), tuottaa katoillaan aurinkoenergiaa Helsingin suurimpiin kuuluvassa aurinkovoimalassa (SDG 7) ja on lyhyessä ajassa puolittanut vedenkulutuksensa (SDG 6). Yhteistyötä tehdään myös esimerkiksi John Nurmisen Säätiön kumppanina #MEIDÄNMERI-kampanjassa Itämeren suojelemiseksi (SDG 14).

Lipputuloja hyvinvointiin, työtä osatyökykyisille

Isoja askelia on otettu myös sosiaalisen vastuun saralla. Messukeskus on ohjannut lipputulojaan hyvinvointiin ja tarjoaa ainutlaatuisen oppimisympäristön erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille kumppaninaan Ammattiopisto Live (SDG 10). Yhteistyö Suomen UNICEFin kanssa puolestaan mahdollisti kouluvuoden lähes 20 000 lapselle tai elintärkeän poliorokotteen yli 1,8 miljoonalle lapselle (SDG 1). Tänä vuonna jokainen Messukeskuksen työtekijä voi käyttää päivän vapaaehtoistyöhön itse valikoimassaan kohteessa.

Työtä ja tuloja koko pääkaupunkiseudulle – myös pandemian jälkeen

Messukeskus työllistää ja tuo tuloa pääkaupunkiseudulle 282 miljoonalla eurolla (SDG:t 8 ja 9). Myynnin lisäys esimerkiksi pääkaupunkiseudun hotelleille ja ravintoloille on 88 miljoonaa euroa. Luvut perustuvat Haaga-Helian vuonna 2018 tekemään laskelmaan. Lisää työtä ja talouskasvua pyritään luomaan määrätietoisin tavoittein. Suunnitelmat liittyvät muun muassa kansainvälistymiseen ja kiinteistön jatkokehitykseen.

Juuri nyt päällimmäisenä on kuitenkin huoli tapahtuma-alan tulevaisuudesta pandemian jälkeisessä maailmassa. Pandemian vaikutukset tapahtumaosallistumiseen puhuttavat, niin turvallisuuden kuin tapahtumien erittäin merkittävän talous- ja työllisuusvaikutuksen vuoksi. Messukeskuksessa on jo käynnistetty ohjelma, jolla varmistetaan turvallinen tapahtumastartti koronarajoitusten aikanaan purkautuessa.

- Kun tapahtumia taas päästään järjestämään, ei maailma todennäköisesti ainakaan heti näytä aivan samalta kuin ennen. Tapahtumia kuitenkin tarvitaan ja kaivataan kipeästi, sen ovat asiakkaamme kertoneet meille monin eri tavoin. Omalla aktiivisella toiminnallamme aiomme varmistaa, että tapahtumiin on turvallista tulla sitten, kun taas on tapahtumien aika, sanoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Messukeskuksen vastuullisuusraporttiin voi tutustua sivulla https://messukeskus.com/messukeskus/yrityksena/vastuullisuus/ykn-kestavan-kehityksen-tavoitteet/

Messukeskuksen koronainfo https://messukeskus.com/korona/

Lisätietoja: Messukeskus, Maria Mroue, markkinointi- ja viestintäjohtaja, 050 393 4974, maria.mroue@messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa tai isännöi vuosittain 50 messutapahtumaa ja tuhat kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,1 miljoonaa vierasta. | www.messukeskus.com

Lue lisää