Messukeskus jatkaa tulevan vuoden tapahtumien valmistelua vakaasti, vahvoin terveysturvallisuuskäytännöin 

Suomalaiset messujärjestäjät, Messukeskus mukaan lukien, jatkavat vuoden 2022 tapahtumiensa valmistelua vakaasti. Hallituksen tiistaina 21.12. lähiviikoiksi julkistamat rajoitukset eivät koske messujen kaltaisia matalariskisiä tapahtumia.

Messujen määrittely matalariskiseksi tapahtumaksi perustuu THL:n luokitukseen. Messut katsotaan matalariskiseksi tapahtumaksi, kun asiakaskontaktit niissä on järjestetty terveysturvallisella tavalla. Lisäksi messut on luokiteltu SAFE Asset Groupin kansainvälisessä tutkimuksessa turvallisemmaksi paikaksi kuin esimerkiksi kauppakeskukset.

Messukeskus ja muut Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry:n jäsenyritykset ja yhteistyökumppanit noudattavat tarkkaa omavalvontaohjeistusta taatakseen mahdollisimman turvallisen osallistumisen messutapahtumiin niin näytteilleasettajille, messurakentajille kuin kävijöillekin. Ohjeistuksella minimoidaan myös kaikki messujärjestäjien henkilökuntaan, yhteistyökumppaneihin ja sidosryhmiin kohdistuvat terveysriskit.

Koronapassin käyttö messuilla jatkuu

Koronapassin käyttö messuilla jatkuu, sillä matalariskissä tapahtumissa se on jatkossakin sallittua. Lisäksi messujen turvallisuus varmistetaan tarkoin terveysturvallisuusjärjestelyin, korkeatasoisella hygienialla ja vahvalla maskisuosituksella. Kaikille asiakkaille suositellaan, että tapahtumiin osallistutaan vain täysin terveenä ja oireettomana.

Messukeskus on myös laajentanut tapahtumille varattuja tiloja. Halleihin rakennetaan leveät käytävät ja väljät ohjelma-alueet. Jos tiedossa on poikkeuksellisen suuri päiväkohtainen kävijämäärä, lipun ostaneisiin ja rekisteröityneisiin ollaan hyvissä ajoin yhteydessä ja kerrotaan, miten itselle mieluisan porrastetun saapumisajan voi varata.Koronapassi on käytössä myös Messukeskuksen kokoustiloissa, joissa järjestään kokouksia, koulutuksia ja asiakastilaisuuksia.  

Messukeskuksessa järjestettiin syksyn aikana useita messutapahtumia terveysturvallisesti ja kaupallisesti onnistuneesti, mm. Helsingin Kirjamessut, Studia, SLUSH ja Koiramessut.  Messukeskuksen saama kansainvälinen COVID 19 –sertifikaatti on tunnustus esimerkillisestä työstä koronaturvallisuuden hyväksi.

Huoli toimialan selviytymisestä jatkuu

Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry on tuonut esiin huolensa toimialan säilymisestä toimintakykyisenä. Messu- ja tapahtuma-ala tarvitsee ehdottomasti kustannustuki viiden jatkoksi kustannustuki kuuden tukikuukausille loka-tammikuu. Samalla tukikattoa tulisi nostaa 10 miljoonaan euroon.

Kolmansien rokotteiden jakelu vauhdittuu ja koronapassilain uudistus etenee. Näiden seikkojen sekä epidemian vähittäisen väistymisen odotetaan tuovan osaltaan kaivattua vakautta tapahtumien järjestämiseen. Messujen järjestäminen on pitkäjänteistä työtä ja iso osa tapahtumien kustannuksista toteutuu ennen tapahtuman järjestämistä.

Messukeskuksen turvallisuusohjeethttps://messukeskus.com/ohjeet-turvalliseen-tapahtumaosallistumiseen/

Messukeskuksen asiakaspalvelu, lisätietoja asiakkaille: asiakaspalvelu@messukeskus.com, 040 450 3250