Messukeskus Helsinki: Ympäristötyömme tavoitteena on olla 110 % hiilineutraali vuonna 2029

hiilineutraali Messukeskus

Messukeskus Helsinki on kiteyttänyt ympäristötyönsä tavoitteet. Suomen suurin tapahtumatalo näyttää vastuullisuudellaan suuntaa koko alalle kasvattamalla uusiutuvan energian osuutta ja hyödyntämällä hiilineutraaleja vaihtoehtoja liiketoiminnassaan.

– Olemme 110-prosenttisesti hiilineutraali tapahtumatalo vuonna 2029, jolloin Messukeskus täyttää 110 vuotta. Täytämme vastuullisuustavoitteemme vähentämällä energiankäyttöä, kasvattamalla uusiutuvan energian osuutta ja hyödyntämällä hiilineutraaleja vaihtoehtoja. Painotamme myös vastuullisuutta kaikissa hankinnoissamme, sanoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Parhaillaan Messukeskus rakentaa Suomen suurimpiin kuuluvaa aurinkovoimalaa yhteistyössä Helenin kanssa. Messukeskus tuo kiinteistönsä katoille 1589 aurinkopaneelia, jotka tuottavat noin 445 MWh energiaa vuodessa. Voimala valmistuu elo-syyskuussa 2019, ja sen tuotanto vastaa yli kahdensadan kerrostalokaksion vuosikulutusta.

Messukeskus on myös vähentänyt kertakäyttötuotteiden käyttöä ja parantanut merkittävästi sähköautoilijoiden palveluja tiloissaan. Maaliskuussa täysin remontoituna avattu Messukeskus-hotelli Holiday Inn Helsinki – Expo hyödyntää jäähdytyksessään kaukokylmää, ja ravintolakumppani Fazer Food Services on tuonut Messukeskuksen ravintola-ja kokoustarjoiluihin luomu- ja lähiruokaa sekä muun muassa hävikkiruokabuffetin.

Ympäristövastuu on pitkään ollut osa Messukeskuksen liiketoimintaa. Messukeskus sai vuonna 2009 ympäristöjärjestelmälleen ISO 14001 -ympäristösertifikaatin ensimmäisenä suomalaisena messu- ja kongressikeskuksena. Viime syksynä Messukeskus liittyi Helsingin kaupungin ja elinkeinoelämän Ilmastokumppanit-verkostoon, jonka tavoitteena on hiilineutraali Helsinki.

Energiavirasto ja Motiva palkitsivat Messukeskuksen vuonna 2017 energiaviisaana tapahtumatalona. Parhaillaan käynnissä on vuoteen 2025 saakka ulottuva hanke, jossa tavoitellaan merkittäviä energiasäästöjä hyödyntämällä uusinta talotekniikkaa.

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019.

Keskiviikko 5.6. on Maailman ympäristöpäivä ja kansainvälinen messupäivä, Global Exhibition Day.

Lisätietoja: Messukeskus, toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen, puh. 0400 400 074,
anni.vepsalainen @ messukeskus.com | markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue, puh. 050 393 4974, maria.mroue @ messukeskus.com