Messukeskus hakee kasvua ja juhlii satavuotista tarinaansa

Initium

Satavuotisjuhla Initium kokosi parituhatta Messukeskuksen asiakasta juhlimaan messuja ja kohtaamisia.


Suomen Messut -konsernin liikevoitto oli kertomusvuonna 1,2 miljoonaa euroa ja liikevaihto 56,4 miljoonaa euroa. Satavuotisjuhlavuottaan viettävä tapahtumatalo hakee voimakasta kasvua aktiivisella uusasiakashankinnalla, ratkaisumyynnillä sekä tapahtumien ja tilojen jatkuvalla kehittämisellä.

Messukeskuksessa vieraili vuonna 2018 1,2 miljoonaa kävijää messuilla, kokouksissa, kongresseissa, yritysjuhlissa ja muissa tapahtumissa. Messuja ja vierastapahtumia järjestettiin kaikkiaan 96, ja niissä esittäytyi 8 941 näytteilleasettajaa. Kokouksia järjestettiin 1440. Tilojen käyttöastetta terävöitetään jatkuvasti. Tulevina vuosina Messukeskus tavoittelee konsertti-, festivaali- ja musikaalituotannoilla uudenlaista liiketoimintaa low season -jaksoille.

Messukeskus on tuonut digitalisaation voimakkaasti osaksi liiketoimintaansa. Parhaillaan käynnissä olevan CRM/ERP-järjestelmäuudistus käsittää järjestelmien ohella myynnin, markkinoinnin ja tuotannon toimintatavat ja organisaatiokulttuurin. Verkkosivuja kehitetään hyödyntäen asiakkaiden verkkokäyttäytymisestä kerättyä dataa ja testausta. Maailmanmittakaavassakin ainutlaatuista AR-ratkaisua kehitetään edelleen, samoin uusia myynnin työkaluja.

– Meiltä messulaisilta kasvu vaatii osaamisen jatkuvaa kehittämistä. Käytämme LEAN-oppeja jokapäiväisessä toiminnan parantamisessa. Jatkamme myös digin ja tapahtumien onnistunutta yhdistämistä. Edistämme digimuutosta niin kulttuurin kuin järjestelmien osalta, ja haemme digitaalisuudesta liikevaihdon kasvua, sanoo toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Suurinvestointi hotelliin ja ravintomaailmaan onnistui

Vuoden 2018 suurinvestointi oli Holiday Inn Helsinki – Expon ja Messukeskuksen ravintolamaailman uudistaminen. Hotellisaneeraus käsitti koko kiinteistön hotellihuoneista palvelupisteisiin ja tekniikasta sisustukseen. Hotellin ohella uudistettiin keittiötilat ja ravintolamaailma. Uudistunut palvelukonsepti on saanut erittäin hyvän ensipalautteen tapahtumiin osallistuvilta asiakkailta.

Isoja panostuksia vastuullisuuteen

Messukeskus liittyi viime syksynä Helsingin kaupungin ja elinkeinoelämän Ilmastokumppanit-verkostoon, jonka tavoitteena on hiilineutraali Helsinki. Energiatehokkuutta kehitetään vuoteen 2025 ulottuvalla ohjelmalla, ja jätteistä hyötykäytetään 99 prosenttia. Kesällä 2019 hallien katoille rakennetaan Helsingin suurimpiin kuuluva käsittävä aurinkovoimala. 1600 aurinkopaneelin tuotto on vuodessa noin 445 MWh, mikä vastaa yli kahdensadan kerrostalokaksion vuosikulutusta.

Chatbot parantamassa asiakaskokemusta

Messukeskus otti vuoden alussa asiakaspalvelussa avuksi tekoälyyn perustuvan chatbotin. ”Messu-Maija” on hoitanut tammi-maaliskuussa 2019 jo noin 3000 asiakaskyselyä eli yli 30 keskustelua päivittäin. Hoitamalla rutiinikyselyt verkossa chatbot vapauttaa Messukeskuksen asiakasneuvojien aikaa vaativampiin asiakaspalvelutehtäviin.

Messukeskuksen vuosikertomus 2018 on ilmestynyt ja luettavissa verkossa osoitteessa www.messukeskus.com/vuosikertomus-2018.

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messut ovat seitsemänneksi suurin media Suomessa ja vaikuttavuudeltaan medioista tuloksellisin, sosiaalisin ja elämyksellisin. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,2 miljoonaa vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019.

Messukeskus – Sata vuotta tapahtumien keskipisteessä

Lisätietoja: Messukeskus, toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen, anni.vepsalainen@messukeskus.com. Viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, 050 5847 262, tarja.gordienko@messukeskus.com. www.messukeskus.com, 100.messukeskus.com, Twitter: @Messukeskus