Messukeskukseen voi tulla turvallisin mielin – näin panostamme turvallisuuteen

Asiakkaidemme ja henkilökuntamme turvallisuus on meille ensiarvoista. Messukeskus on rakennettu suuria yleisötilaisuuksia varten, ja meillä on pitkä kokemus tapahtumien järjestämisestä. Hygieniatasomme ja -osaamisemme on jo lähtökohtaisesti korkea. Noudatamme tarkasti viranomaissuosituksia. Turvallisuuskoulutuksen saanut henkilökuntamme auttaa ja neuvoo mielellään kaikessa.

Tartuntaturvallisuuden varmistamiseksi olemme ottaneet käyttöön nämä suojatoimet:

Suosittelemme Koronavilkun käyttöä
Tulethan tapahtumiin vain täysin terveenä ja oireettomana.

Käsien desinfiointi
Sisäänkäyntimme on varustettu kiintein käsidesiautomaatein ja lisäksi käsidesiä on vapaasti tarjolla kaikissa tiloissamme, mm. aula- ja wc-tiloissa, ravintoloissa ja kahviloissa.

Maskit ja kertakäyttökäsineet
Suosittelemme maskin käyttöä tapahtumissamme. Jos unohdit maskin, ota yhteyttä henkilökuntaamme. Lisäksi tarjoamme asiakkaidemme käyttöön yksittäin myytävinä hygienia- ja suojatuotteina mm. kertakäyttöisiä suojamaskeja, käsidesejä ja suojakäsineitä. Niitä myy kioskimme, muita myyntipisteitä voi tiedustella henkilökunnalta. Huomioithan, että myös asiakaspalvelijoillamme on mahdollisuus kasvosuojien käyttöön.

Turvaetäisyydet
Tiloissamme on selkeät turvavälimerkinnät kaikissa paikoissa, joihin jonojen muodostuminen on mahdollista: sisäänkäynneillä, kassoilla, ravintolapisteissä ja wc-tiloissa. Saatamme tarvittaessa ilmoittaa opastein hisseihin kerrallaan menevän henkilömäärän.

Tilasuunnittelu ja kulkureittien opastus
Sisäänkäynneillämme on kulkusuuntaopasteet, ja tilasuunnittelussa huomioidaan tavallista suuremmat turvavälit. Saatamme tapahtumakohtaisesti ottaa käyttöön ylimääräisiä tiloja, mitoittaa käytävät ja ohjelma-alueet normaalia leveämmiksi, ohjata kävelysuuntaa tai porrastaa pääsyä tietyille tapahtuma-alueille.

Kosketusvapaa maksaminen
Ohjaamme asiakkaitamme asioimaan sähköisesti: ostamaan liput yleisömessuille verkkokaupastamme ja rekisteröitymään ammattitapahtumiin ennakkoon verkossa. Kassoilla ja ravintoloissa suosittelemme maksukortin käyttöä ja lähimaksua, jolloin välttyy koskettamasta maksupäätelaitetta.

Ravintolat ja kahvilat
Ravintolakumppanimme noudattavat tarkoin viranomaisten ravintola- ja kahvilatoiminnalle antamia asiakaspaikka- ja muita suosituksia. Ravintoloissamme on mahdollisuus käsien desinfiointiin. Pintoja puhdistetaan ja ottimia vaihdetaan tihennetysti. Merkitsemme turvaetäisyydet ja kulkusuunnan tarjoilupisteissä.

Wc-tilat
Käytettävissä on runsaasti turvavälimerkinnöin varustettuja wc-tiloja eri puolilla Messukeskusta. Kaikissa wc-tiloissa on kosketusvapaat hanat. Tilojen varustusta täydennetään ja niitä desinfioidaan useasti päivän aikana (wc-istuimet, altaat, hanat).

Siivous
Varautumiseemme kuuluu tehokas yhteistyö siivouskumppanimme kanssa. Hygieniakoulutuksen saaneet siivoojamme tarkistavat tilat päivän aikana useasti. Mm. palvelutiskit, vaatesäilytystiskit, porraskaiteet sekä hissien, pankkiautomaattien, maksupäätelaitteiden ja pysäköintiautomaattien näppäimistöt puhdistetaan säännöllisesti.

Ilmastointi
Tehokas ilmastointi ja paikoin jopa 14 metriä korkeat hallitilat parantavat turvallisuutta. Kaikki ilma puhdistetaan laadukkailla suodattimilla ja ilmanvaihtokanavat huolletaan säännöllisesti.

Ensiapu
Messukeskuksen järjestämissä messutapahtumissa ensiavusta vastaa Suomen Punainen Risti. Ensiapupiste sijaitsee lähellä Messuparkki-sisäänkäyntiä, vaatesäilytyspisteen läheisyydessä. Ensiapupisteen henkilökuntaan saa yhteyden myös puhelimitse, puh. 040 450 3237. Sairastumistapauksissa tilamme mahdollistavat myös eristäytymisen yleisöalueelta.

Neuvonta ja tiedotus
Viestimme turvallisuudesta tehostetusti sekä ennakkoon että paikan päällä esimerkiksi opastepinnoillamme, kuulutuksin, digiopastein, netissä ja ohjelmalehdissä. Tiloissamme on selkeät turvavälimerkinnät sekä käsienpesu-, yskimis- ja aivastamisohjeet. Koulutettu henkilökuntamme opastaa ja neuvoo paikan päällä kaikessa.

Henkilökuntamme suojautuminen 
Olemme varustaneet asiakaspalvelupisteet pleksisuojin. Henkilökunnallamme on mahdollisuus kasvosuojien ja suojavisiirien käyttöön sekä käsien tiheään desinfiointiin.

turvall

Tule turvallisesti – vinkkejä tapahtumaan matkaavalle

Säilytä riittävä turvaväli muihin asemilla, pysäkeillä ja matkan aikana. Vältä turhaa pintojen koskettelua; esimerkiksi matkalipun voi usein ostaa sovelluksella. Jos sinun tarvitsee koskettaa kortinlukijaa tai lippuautomaattia, puhdista kädet ennen laitteen käyttöä ja sen jälkeen.

Käytä matkalla kasvomaskia suositusten mukaisesti. Jos sinua yskittää tai aivastuttaa, yski tai aivasta hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan. Ota oma käsidesi mukaan tai hyödynnä asemien käsidesiautomaatteja. Heti saavuttuasi pese kädet. Messukeskuksen kaikissa tiloissa on vapaasti tarjolla käsidesiä. Pese tai desinfioi kätesi aina tilaisuuden tullen myös päivän aikana.

 

Ohjeita messuille osallistuville yrityksille

Suunnittelu: Näyttelyosastojen suunnittelussa tulee ennakoida osastohenkilökunnan ja asiakkaiden mahdollisuus suositeltuihin turvaetäisyyksiin. Suunnittelupalvelumme auttaa mielellään turvallisessa osastosuunnittelussa, lisätietoja yhteyshenkilöltämme.

Hygienia, turvavälit ja pisarasuojaus: Tarjoathan yhteisille vieraillemme ja osastohenkilökunnallesi osastolla käsien desinfiointimahdollisuuden! Suosittelemme myös puhdistamaan osaston näyttelyesineet, pinnat ja näppäimistöt useasti päivän aikana. Kauttamme voit tilata osastolle myös tehostetun desinfiointisiivouksen.

Vältä makeistarjoilua tai sellaisia giveaway-tuotteita, joita kävijät poimivat osastolta mukaansa itsepalveluperiaatteella. Osastotarjoiluissa kannustamme noudattamaan tarkasti viranomaisten hygieniasuosituksia.

Tarjoamme käyttöönne yksittäin myytävinä hygienia- ja suojatuotteina kertakäyttöisiä suojamaskeja, käsidesejä, suojavisiirejä, suojakäsineitä ja pintojenpuhdistusliinoja sekä erikokoisia hygieniapaketteja, jotka koostuvat kasvomaskeista, käsideseistä ja lattiatarroista turvaetäisyyksien merkitsemiseen. Kauttamme voitte vuokrata myös pisarasuojia ja käsidesitelineitä osastolle. Lisäksi tarjoamme käyttöönne mahdollisuuksia omalla yritysilmeellänne tehtyyn vastuullisuusviestintään, esimerkiksi omiin lattiatarroihin sekä näkyvyyksiin käsidesiautomaateissa ja -telineissä.

Av-tekniikka: Messukeskuksen palveluun kuuluu tilaisuuksien striimausmahdollisuus. Tämä palvelu voi olla hyödyllinen esimerkiksi riskiryhmiin kuuluvia asiakkaitanne ajatellen, jos järjestätte tapahtuman yhteydessä kokouksia, seminaareja tai mediatilaisuuksia. Lisätietoja yhteyshenkilöltämme.

Kokoustilat: Turvallisuus Messukeskus Siivessä

Viestintä: Kaikkien yhteisen turvallisuuden vuoksi toivomme teidän viestivän näistä turvaohjeista omille asiakkaillenne ja painottavan kaikessa, että Messukeskuksessa järjestettäviin tilaisuuksiin tulle osallistua vain täysin terveenä ja oireettomana.

turvallisuus 4

Lisää tietoa turvallisuudesta

www.messukeskus.com/korona | Messukeskuksen asiakaspalvelu, 040 450 3250, asiakaspalvelu@messukeskus.com 

Ohjeet perustuvat messualan kansainvälisen kattojärjestön UFIn ja alan suomalaisen kattojärjestön Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry:n suosituksiin. Ohjeissa huomioidaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Aluehallintoviraston määräykset ja suositukset.