Messukeskuksen toukokuu: virtuaalitapahtumia, pääsykokeita, koronarokotuksia, padelia ja kuntavaalien ennakkoäänestys

Messukeskus Helsinki on etsinyt pandemian tyhjentämille halleilleen sinnikkäästi vaihtoehtoista käyttöä. Alkava toukokuu on Messukeskuksessa vilkas niin halleissa kuin kokoustiloissa, vaikka isoja messutapahtumia ei tänä keväänä vielä pystytäkään järjestämään.

Messukeskus järjesti viime syksynä keskellä pahinta pandemiakautta onnistuneesti ja turvallisesti valintakokeet 5000 Laurea-ammattikorkeakouluun pyrkivälle. Hyvän kokemuksen rohkaisemana Laurea järjestää myös kuluvan kevään valintakokeensa Messukeskuksessa.

Messukeskuksen ovat tänä keväänä valinneet pääsykoepaikakseen Laurean ohella myös Metropolia ammattikorkeakoulu, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu sekä Helsingin yliopisto, jotka keskittävät Messukeskukseen touko-kesäkuussa Helsingissä järjestettävät valintakokeensa yhteensä noin 45 500 opiskelijalle. Kokeet hoidetaan koronaturvallisesti jakamalla suuri osallistujamäärä useammalle viikolle ja useisiin vuoroihin sekä noudattamalla tarkasti viranomaisohjeistuksia.

Yksi Messukeskuksen halleista on edelleen varattu koronarokotuksille, ja pysäköintitalossa puolestaan jatkuu Mehiläisen drive in -koronatestaus.

Kuntavaalien ennakkoäänestys turvallisesti

Touko-kesäkuun vaihteessa Messukeskus palvelee kuntavaalien ennakkoäänestyspaikkana. Äänestysjärjestelyt on jo suunniteltu ja niissä korostuu turvallisuus. Saapuvien ja lähtevien äänestäjien reitit on eriytetty, ja hygienia ja turvavälit mietitty tarkasti.

Messukeskuksen koronaturvallisia kokoustiloja on hyödyntänyt syksystä saakka myös tuomioistuinvirasto. Tiloissa on pidetty työtuomioistuimen ja markkinatuomioistuimen käsittelyjä.

Tilaa riittää vielä padel-harrastajien käyttöönkin. Messukeskukseen rakennetut sisäkentät on tauon jälkeen avattu uudelleen ja lisäkenttiä avattu kesäkaudeksi myös ulos.

Aivan kuun lopussa on suunnitelmissa järjestää MP Moottoripyörien koeajopäivät 2021, jossa moottoripyörämerkkien uutuuksia pääsee kokeilemaan katuajossa neljässä eri kaupungissa. Helsingin päivä on tiistai 25. toukokuuta.

Virtuaalitapahtumia EAS-kongressista Emma Gaalaan

Messukeskus on rakentanut siltaa kriisin yli vahvistamalla virtuaali- ja hybridiliiketoimintaansa. Toukokuussa Messukeskus isännöi virtuaalista lääketieteen alan EAS-kongressia, tekee Emma Gaalan suoran tv-lähetyksen sekä auttaa useita muita asiakkaitaan online-kokousten ja -koulutusten tuotannoissa.

Matkailualan nopean elpymisen tueksi järjestetään ammattilaisille suunnattu Matka Workshop Day Digital -virtuaalitapahtuma 20. toukokuuta. Tapahtuman virtuaaliset myyntipöydät myytiin loppuun ja kansainvälisiä myyjiä on mukana suurin määrä kahdeksaan vuoteen, yli 90.

– Messukeskus on sopeuttanut toimintaansa monin tavoin ja etsinyt tiloilleen vaihtoehtoista käyttöä. Olemme iloisia siitä, että toimivat ja logistiikaltaan huippuluokkaa olevat tilat hyödyttävät Helsinkiä tällaisin uusin käyttötarkoituksin, mutta normaalin liiketoimintamme tulovirtaa se ei korvaa, sanoo toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

– Monet Euroopan maat ovat ottaneet käyttöön tukia, joilla pyritään auttamaan pahasti kärsinyttä tapahtuma-alaa ja erityisesti yritystapahtumia ja kongressitoimintaa. Näissä maissa ymmärretään yritystapahtumien yhteiskunnallinen merkitys ja niiden rooli talouden elvyttäjänä ja työllistäjänä. Vastaavia tukia tarvittaisiin Suomessakin kipeästi, Vepsäläinen sanoo.

Messukeskuksen ovet suljettiin yli vuosi sitten, ja sen jälkeen toimintaa on pystytty jatkamaan vain pienimuotoisena. Liikevaihto laski ensimmäisenä pandemiavuonna kaksi kolmannesta, kokonaiskävijämäärä jäi kolmannekseen aiemmista vuosista, ja Messukeskuksen talousvaikutuksesta ympäröivälle elinkeinoelämälle suli 80 prosenttia.

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. www.messukeskus.com | @messukeskus

Lisätietoja: Messukeskus Helsinki, toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen, puh. 040 040 0074, anni.vepsalainen@messukeskus.com, markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue, puh. 050 393 4974, maria.mroue@messukeskus.com