Messukeskuksen ja Ammattiopisto Liven yhteistyö auttaa erityistä tukea tarvitsevia työllistymään

Helsingin Messukeskus tarjoaa tänäkin keväänä ainutlaatuisen oppimisympäristön Ammattiopisto Liven opiskelijoille. Liven opiskelijat ahertavat parhaillaan Messukeskuksessa torstaina avautuvien Kevätmessujen valmisteluissa.

Kevätmessujen Asu & Remontoi -alueen sydämeen rakentuu näyttävä Kotipiha, jonka upeita istutuksia ihailevat pian tuhannet silmäparit. Yhteistyö auttaa erityistä tukea tarvitsevia opiskelijoita kartuttamaan työkokemusta aidossa oppimisympäristössä.

– Olemme kiitollisia siitä, että Messukeskus rakentaa inhimillistä työelämää yhdessä meidän kanssamme. Käytännön työkokemus oikeissa asiakaskohteissa on Liven opiskelijoille mitä arvokkainta, sanoo Live-säätiön asiakkuuspäällikkö Annika Lipponen.

– Liven opiskelijoilla on Kevätmessujen rakentamisessa iso rooli, ja olemme apukäsistä todella kiitollisia. Opiskelijat ovat innostuneita ja osaavia, kertoo Kevätmessujen tuottaja Ida Ågren.

Työtehtävät tapahtumissa ovat monipuolisia, ja niitä tarjoavat Messukeskuksessa myös kumppaniyritykset Compass Group ravintoloissaan sekä siivouksesta vastaava SOL Palvelut Oy.

Liven opiskelijat avustavat tapahtumien rakentamisessa, tukevat näytteilleasettajien hyvinvointia osastotauottajina, osallistuvat tapahtuma-aikaiseen asiakaspalveluun ja huolehtivat siisteydestä. Liiketalouden opiskelijat harjoittelevat markkinointia aidossa messuympäristössä omalla myyntiosastollaan. Lisäksi hierojaopiskelijoilla on muutamissa tapahtumissa oma palvelupisteensä.

Live-säätiö luo tukea tarvitseville mahdollisuuksia työelämään ja osallisuuteen koulutuksen, kuntoutuksen ja valmennuksen keinoin.

Kuluvana vuonna liveläiset hakevat oppia työelämään Kevätmessujen ohella myös Habitaressa 7.–11. syyskuuta, Sairaanhoitajapäivillä 15.–16. syyskuuta ja kirjamessuilla 27.–30. lokakuuta.

Messukeskuksen ja Live-säätiön kumppanuus on jatkunut vuodesta 2018.

Lisätietoja:

Live-säätiö, Annika Lipponen, 050 557 1495, annika.lipponen@inlive.fi. https://www.livesaatio.fi

Helsingin Messukeskus, viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, 050 584 7262, tarja.gordienko@messukeskus.com, www.messukeskus.com