Matkamessujen ensimmäisen vastuullisuuskilpailun voittaja on Visit Saaremaa

Matkamessujen ensimmäisen vastuullisuuskilpailun voittaja on Visit Saaremaa

Raati valitsi Matkamessujen Sustainable Travel Competitionin voittajaksi Visit Saaremaan Virossa, jonka toiminnassa vastuullisuus korostuu monipuolisesti. Kilpailun voittaja saa Suomen Messusäätiön myöntämän 3 000 euron palkintorahan. Matkamessut ovat avoinna Helsingissä Messukeskuksessa vielä 17.-19.1.

Vastuullisuus puhuttaa matkailualalla, mutta mitä yksittäinen matkailualan toimija voi tehdä vastuullisen ja kestävän matkailun eteen? Matkailualan vastuullisuuteen keskittyvässä Sustainable Travel Competitionissa Matkamessuille osallistuvat yritykset saivat ilmoittaa oman vastuullisen matkailutuotteen tai -palvelunsa. Kilpailuun ilmoittautui 22 yritystä, joista kilpailun raati valitsi finaaliin viisi.

Kilpailun voittaja on Viron kohde Visit Saaremaa, jonka kohteessa vastuullisuus on otettu huomioon niin ympäristön kuin paikallisen väestönkin kannalta.

”Finalistiehdokkaista tuomaristo valitsi voittajaksi Visit Saaremaan Virossa, joka on tehnyt kohteessaan ja toimijoidensa kanssa monipuolista työtä vastuullisen matkailun eteen. Tuomaristo arvosti erityisesti Visit Saaremaan panostusta paikalliseen väestöön. Jos kohde kantaa vastuunsa paikallisen väestön puolesta ja paikalliset haluavat muuttaa takaisin kotiseudulleen, on kyseessä silloin myös vastuullinen kohde matkailijalle”, tuomariston puheenjohtaja Timo Saranpää summaa.

Kilpailun muut finalistit olivat: Aurora eMotion, Herrankukkaro, Matkatoimisto Aventura, Rukakeskus ja Visit Saaremaa.

”Finalisteista kaikki ansaitsevat kunniamaininnan työstään vastuullisen matkailun eteen. Kilpailussa nähtiin hienoja esimerkkejä niin tuoreista teknologisista innovaatioista, jotka mahdollistavat vastuullisen kehityksen, kuin matkailualan toimijoista, joilla on takana jo pitkä historia vastuullisuuden saralta ja rutkasti oppia jaettavaksi myös muulle matkailualalle”, Saranpää jatkaa.

Tuomaristoon kuuluvat: tuomariston puheenjohtaja Timo Saranpää; SMAL, Liisa Kokkarinen; Visit Finland, Minnamaari Harmaala; Haaga-Helia, Jeppe Klockersson; Fair Travel, Sari Siitonen; Clonet, ja Maria Mroue; Messukeskus Helsinki.

 

Lisätietoja: Messukeskus, tiedottaja Eva Kiviranta, p. 040 775 6609, eva.kiviranta@messukeskus.com

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään seuraavan kerran 16.–19.1.2020 Messukeskuksessa Helsingissä. Kansainvälinen matkailun ostotapahtuma Matka Workshop Day avaa Matkamessut 15.1.2020. Helsingin Caravan-messut järjestetään 17.-19.1.2020. | www.matkamessut.fi | www.facebook.com/matkamessut | @matkatravelfair | #matka2020