Matkamessujen 2017 partnerimaa on Turkki

Monipuolinen Turkki esittäytyy partnerimaana ensi vuoden Matkamessuilla. Turkista löytyy kiinnostavia kohteita niin kaupunki-, ranta-, luonto- kuin kulttuurilomien ystäville.

Turkki on suomalaisten suosima matkakohde muun muassa lämpimän ilmastonsa ja monipuolisuutensa vuoksi. Ensi vuoden Matkamessuilla Turkki haluaakin esitellä laajan joukon vaihtoehtoja erilaisten matkojen ystäville.

– Haluamme toivottaa kaikki matkailijat tervetulleiksi Turkkiin. Meillä on erityisen paljon tarjottavaa muun muassa perheille, pariskunnille, nuorille matkailijoille sekä luonnon ja kulttuurin ystäville, jotka etsivät aurinkoista matkakohdetta vain muutaman tunnin lentomatkan päästä Suomesta, sanoo Turkin valtion kulttuuri- ja matkailutoimiston johtaja Arzu Emel Yildiz.

Turkki on useiden vuosien ajan ollut mukana Matkamessuilla yhdellä messujen suurimmalla ja näyttävimmällä osastolla. Partnerimaana Turkki aikoo panostaa muun muassa uusien matkailijoiden houkuttelemiseen ja suomalaisille kenties tuntemattomampienkin kohteiden esittelyyn.

– Tavoitteenamme vuoden 2017 Matkamessuilla on vahventaa Turkin asemaa yhtenä suomalaisten suosituimpana matkakohteena. Haluamme tuoda eri tavoin esille rikasta kulttuuriamme sekä juhlistaa pitkäaikaista yhteistyötämme Matkamessujen kanssa, Yildiz kertoo.

Matkailu on Turkille tärkeä elinkeino, ja se muodostaa merkittävän osan koko maan taloudesta. Turkilla on paljon tarjottavaa erilaisista teemoista kiinnostuneille turisteille.

– Turkki on yksi maailman vahvimmista matkailualan toimijoista maailmassa. Maailman matkailujärjestön UNWTO:n mukaan Turkki oli kuudentena maailman suosituimpien matkailumaiden listalla vuonna 2014. Suomalaisista puolestaan yli 210 000 vieraili Turkissa viime vuonna. Suomen matkatoimistoalan liiton tilastojen mukaan Turkkiin tehtiin kolmanneksi eniten vapaa-ajan valmismatkoja.

– Perinteiset suosikkikohteet Turkissa ovat Alanya, Antalya ja Side. Haluaisimme lisätä tietoisuutta myös muista kiinnostavista kohteiden, kuten esimerkiksi Marmariksesta, Didimista ja Bodrumista. Kaupunkilomailijoille Istanbul on ykköskohteemme, luontomatkailun ystäville puolestaan Kappadokia on ykkönen, Yildiz listaa.

Partnerimaa on yksi Matkamessujen tärkeimmistä yhteistyökumppaneista. Partneri näkyy ennen messuja useissa eri kanavissa tapahtuman virallisena yhteistyötahona. Messujen aikaan partnerimaa järjestää mm. ohjelmanumeroita tapahtuman päälavalla.

Turkin valtion kulttuuri- ja matkailutoimiston johtaja Arzu Emel Yildiz vastaanotti partnerimaa-kunniakirjan tänään sunnuntaina 24.1. Matka 2016 -messuilla Messukeskuksessa. Kuvia kunniakirjan luovutustilaisuudesta löytyy Messukeskuksen kuvapankista www.mediabank.messukeskus.com.

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut 19–22.1.2017 Messukeskuksessa Helsingissä.

Lisätietoja:
Turkin valtion kulttuuri- ja matkailutoimisto, johtaja Arzu Emel Yildiz, fair@tourismturkey.fi

Turkkiin liittyvät tiedustelut Suomessa: Republic of Communications, Maija Hyötyläinen, p. 050 572 9679, maija.hyotylainen@republic.fi

Tiedustelut Matkamessuihin liittyen: Messukeskus, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, etunimi.sukunimi@messukeskus.com, www.matkamessut.fi, www.facebook.com/matkamessut