Maskeerauksen SM-kilpailut 2017 I love me -messuilla

Suomen maskeeraajat ry järjesti vuosittaiset maskeerauksen oppilassarjan ja ammattilaissarjan Suomenmestaruuskilpailut I love me -messuilla sunnuntaina 22.10.2017 Messukeskuksessa. Samassa yhteydessä yhdistys jakoi myös elämäntyöpalkinnon.

Ammattilaisten sarjassa aiheena tänä vuonna oli ”Itsenäisen Suomen sankari”. Tuomariston mukaan töissä oli nähtävissä laajaa ammatillista osaamista. Kaikilla kilpailijoilla oli myös siistit työpisteet ja välineet ja kilpailijat olivat hyvin huomioineet työaikansa. Töissä oli nähtävissä Suomalaisen maskeerauksen kova taso. Tuomariston sen sijaan yllätti työsuunnitelmien heikko taso. Lisäksi töihin kaivattiin enemmän kontrastia ja vahvuutta. Osallistujia oli tänä vuonna 6.

Pisteet ja sijoitukset:

1. Niko Sahlman, 101 p.
2. Jonna Härkänen, 100 p.
3. Tiia Rautio, 93p.
4. Miia Ollula, 88p.
5. Heli Mäkisalo, 85p.
6. Noora Kuusela, 68p.

Ammattilaissarjassa tuomareina olivat Riitta Vaara, Jani Kylmälä, Julius Sepponen, Emma Räsänen sekä Eija Hakkarainen.

Oppilassarjan aiheena tänä vuonna oli ”Elovena-tyttö 2017 ”. Kilpailussa nähtiin hyvin rohkeaa värien käyttöä sekä kansainvälisyyttä ja mielenkiintoisia tulkintoja modernista Elovenasta, jotkut perinteisiä, jotkut odotettujakin. Taustatyö oli tehty hyvin ja layoutteihin nähty todella vaivaa. Kisoissa oli myös nähtävissä ammattilaistason tekniikoita.

Tuomariston mielestä mallivalintoihin olisi ollut hyvä kiinnittää enemmän huomiota, anatomian ja esimerkiksi ihon kunnon suhteen. Osallistujia oli tänä vuonna 14.

Pisteet ja sijoitukset:

1. Anna Kilpeläinen,117 p.
2. Jessica Rostedt, 103 p.
3. Carla Stenström, 102 p.
4. Ronja Tuunainen,  93 p.
5. Natalia Hed, 82 p.
6. Susanna Mielo, 77 p.
7. Melina Mäkelä, 74 p.
8. Liis Mitjan, 69 p.
9. Noora-Maria Tienhaara, 64 p.
10. Veera Rantanen, 62p.
11. Katariina Bakcman, 60 p.
12. Jenna Järvinen, 60 p.
13. Etta Vaanjoensuu, 56 p.
14. Julia Mäkinen, 50 p.

Oppilassarjassa tuomareina olivat Riitta Vaara, Ville Äikäs, Nina Honkanen, Tarja Virmanen ja Juri Silvennoinen.

Yhteistyössä Suomen Maskeeraajat ry:n kanssa kilpailuja sponsoroivat: Cameleon Face&Bodypaint, Make Up For Ever,  Ben Nye, Duroy, Dimora, Joe Blasco  ja Carpelan Cosmetics, KC Professional, Diego Dalla Palma, Nicca, Cinema Secrets, Eana Center, Glitter By Elina K, Grimas, Madara, MSCHIC cosmetics, Pieni Sivellinpuoti.

Palkintojen jaon yhteydessä Suomen maskeeraajat ry jakoi myös elämäntyöpalkinnon. Se myönnettiin Riitta Vaaralle.

Palkintoa perusteltiin seuraavasti:

  • Riitta on todella pitkän linjan ammattilainen ja hän on kouluttanut vuosien saatossa todella monet luovan alan tekijät, sekä lisäkouluttanut jo alalla olevia maskeeraajia.
  • Hän levittää edelleen aktiivisesti oikean sivellintekniikan ilosanomaa
  • Hän on myös ollut vahvasti mukana Suomen maskeeraajat ry:n luomisessa. Sen lisäksi hän on kirjoittanut alan ammattikirjallisuutta (Meikki itselle ja ammatiksi).

Palkinnon jakoivat yhdistyksen puheenjohtaja Heidi Kjellman sekä hallituksen jäsen Ville Äikäs.

Suomen maskeeraajat ry on perustettu vuonna 1989 ja sen jäsenistöön kuuluu Suomen alan huiput. Sen tehtävänä on edistää suomalaista maskeeraustaidetta, olla alan ammattilaisten yhdistävänä foorumina sekä järjestää koulutuksia ja kursseja jäsenistön ammattitaidon kasvattamiseksi. Jäseniä yhdistyksellä on tällä hetkellä lähes 100.

Lisätietoja: Sihteeri Sini Silfvenius-Bart, sihteeri@suomenmaskeeraajat.com  www.suomenmaskeeraajat.com