Light Cognitive esittelee Habitaressa uuden valodesignin: kattoikkunan kaltainen valo on kuin pala taivasta

Light Cognitive esittelee Habitaressa uuden valodesignin: kattoikkunan kaltainen valo on kuin pala taivasta

Kotimainen innovaatio, Big Sky -valaisin, toistaa taivaan luonnolliset värit ennennäkemättömän tarkasti ja kirkkaasti. Ainutlaatuinen valopaneeli luo tilaan uuden, ikkunan kaltaisen valon lähteen, joka mahdollistaa kirkkaasta taivaasta nauttimisen myös silloin, kun luonnonvaloa ei ole saatavilla. Korkealaatuinen, kolmiulotteisen näköinen valopinta antaa katseen levätä ja avartaa tilaa. Tuotteen on kehittänyt suomalainen Light Cognitive, joka myös valmistaa valopaneelit Helsingissä. Light Cognitiven Habitare-osasto vie ajatukset sisätiloista luontoon, ja tarjoaa virkistävän valokokemuksen, jota tehostaa luonnon äänimaisema.

“Idea valomme kehittämiseen lähti siitä, että halusimme antaa pohjoisten leveysasteiden asukkaiden nauttia kauniista päivänvalosta ympäri vuoden”, sanoo Light Cognitiven perustaja Sami Salomaa. Big Sky auttaa sisäistä kelloamme sopeutumaan lyheneviin päiviin. Tuote tarjoaa jäljittelemättömän käyttökokemuksen, joka pohjautuu laaja-alaiseen osaamiseen valon mallintamisesta ja tuottamisesta, sekä pohjoismaiseen muotoiluun.

Uusi tuote Big Sky –perheeseen: Big Sky Skylight

Big Sky Skylight– valaisimella voidaan luoda 120 cm x 60 cm kokoinen valokattoikkuna huoneeseen. Upotettuna valo istuu tilaan hyvin luonnollisesti ja antaa aidontuntuisen vaikutelman kattoikkunasta. Se on tilaa mullistava kellarikerroksen hämärissä huoneissa tai ikkunattomissa tiloissa. Big Sky Skylightin voi upottaa välikattoon tai ripustaa suoraan kattopintaan. Valo sopii erinomaisesti kaikille, jotka kaipaavat vuodenaikojen vaihteluun enemmän valoeroja tasaavaa valoa, sillä Big Sky Skylight on varustettu Sky Playerillä, joka toistaa päivän valonkierron automaattisesti aamunkoitosta aina iltahämärään. Valo on miellyttävää säädettävyyden, häikäisemättömän pintansa ja korkean värintoistoindeksin ansioista.

Big Sky -valaisinta voi ohjata nyt Dalin ja Casambin avulla

Big Sky mahdollistaa innovatiiviset ja kauniit valaistusratkaisut toimisto- ja aulatiloihin, hotelleihin, liikunta- ja hyvinvointikeskuksiin sekä koteihin. Modulaarisen rakenteensa ansiosta Big Sky voidaan räätälöidä vastaamaan asiakkaan yksilöllisiä tarpeita. Valaistusta ohjataan vaivattomalla käyttöliittymällä.

Big Sky -valaisimen ohjaus voidaan nyt suorittaa täysin langattomasti Casambi-ekosysteemiin kuuluvien painikkeiden ja Casambi iOS / Android -sovelluksen avulla. Mobiililaitteilla tapahtuvan ohjauksen lisäksi ohjauspainikkeet voidaan valita vapaasti minkä tahansa valmistajan sähkökalustesarjoista tai Casambin omista vaihtoehdoista. Painikkeet voivat olla paristokäyttöisiä, pienjännitekäyttöisiä tai jopa paristottomia EnOcean-painikkeistoja.

Big Sky -valaisin voidaan liittää osaksi DALI-järjestelmää, joka tukee DALI type 8 värilämpötila-ohjausta. DALI (Digital Addressable Lighting Interface) on standardoitu valaistusohjausprotokolla, jota käytetään yleisesti julkisten tilojen ja toimistorakennusten valaistusohjaukseen.

Big Sky on esillä osastolla 4e41 10.-14.9. Messukeskuksessa Habitare Prossa. Habitare Pro on korkeatasoinen ja laadukas muotoilun, arkkitehtuurin ja tilasuunnittelun ammattilaisille ja ystäville suunnattu tapahtuma.

Lisätietoja Big Sky -valaisimesta:

Sami Salomaa, hallituksen puheenjohtaja, Light Cognitive, puh. +358 40 5589233

Xavier Carpentier, toimitusjohtaja, Light Cognitive, puh. +358 50 4840787

www.lightcognitive.com

Messuaikana teitä palvelee tiedotusasioissa myös Messukeskuksen lehdistöhuone, puh (09) 150 9261.