Kantar TNS, Haaga-Helia ja Messukeskus Helsinki: Messukävijän ostovoimainen profiili ja kokemuksellisen markkinoinnin mahdollisuudet yrityksille. Messukeskuksen tulo- ja työllisyysvaikutukset Helsingin seudulle.

12.2.2019 10:15—11:15

AIKA: Tiistai 12.2.2019 klo 10.15. Aamupalaa tarjolla klo 9.30 alkaen.
PAIKKA: Messukeskus Helsinki, Lehdistökeskus (eteläinen sisäänkäynti, 2. krs, Messuaukio 1)
ILMOITTAUTUMINEN TILAISUUTEEN:  Ilmoittaudu maanantaihin 11.2. klo 10 mennessä sähköpostitse: communications@messukeskus.com

Hyvä toimittaja

Tiesitkö, että messukävijä käyttää vuoden aikana matkailuun 40 % enemmän euroja kuin keskivertokuluttaja? Entä tiesitkö, että messukävijä kuluttaa viihde-elektroniikkaan, sisustustarvikkeisiin ja muihin kestokulutustavaroihin vuodessa 600 euroa keskivertokuluttajaa enemmän?

Tervetuloa tiedotustilaisuuteen, jossa julkistamme Kantar TNS:n laajan tutkimuksen suomalaisen messukävijän ostovoimaisesta profiilista ja kokemuksellisen markkinoinnin mahdollisuuksista yrityksille. Samalla julkistamme tänä vuonna sata vuotta täyttävän Messukeskuksen tulo- ja työllisyysvaikutukset Helsingin seudulle, jotka on nyt ensimmäistä kertaa laskettu kattavasti ja tilastollisesti luotettavasti.

OHJELMA:

Klo 10.15
Suomalaisen messukävijän profiili ja kokemuksellisen markkinoinnin vaikuttavuus. Tutkimuspäällikkö Anne Lahtinen, Kantar TNS.

  • Millainen on suomalainen messukävijä? Mikä on kuluttajan kokemus tapahtumista? Tapahtumamarkkinoinnin vaikuttavuutta ja tehokkuutta tarkastellaan kolmessa eri käyttäjäryhmässä: päättäjissä, näytteilleasettajissa ja kuluttajissa.

Klo 10.35
Messukeskuksen tulo- ja työllisyysvaikutukset Helsingin seudulle. Yliopettaja Teemu Moilanen, Haaga-Helia.

  • Tutkimus perustuu dataan messuvieraiden ja näytteilleasettajien määristä, rahankäytöstä, messumatkan kestosta ja lähtöalueesta. Laskelma huomioi messujen välittömästi ja välillisesti aikaansaaman liikevaihdon, tulovirtojen jakautumisen toimialoille, työllisyysvaikutukset ja verotulovaikutukset.

Klo 10.55
Messukeskus – Sata vuotta tapahtumien keskipisteessä. Toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen ja markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue.

  • Tervetuloa mukaan Messukeskuksen 100-vuotisjuhlavuoteen!

Tilaisuuden jälkeen mahdollisuus tutustua parhaillaan käynnissä oleviin venemessuihin.

Pysäköinti on tilaisuuteen osallistuville maksutonta. Ilmoita autosi rekisterinumero saapuessasi Lehdistökeskukseen, niin pysäköinti kuitataan maksetuksi.

Lisätietoja: Messukeskus, viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, puh. 050 5847262, tarja.gordienko@messukeskus.com | messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messut ovat seitsemänneksi suurin media Suomessa ja vaikuttavuudeltaan medioista tuloksellisin, sosiaalisin ja elämyksellisin. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – Sata vuotta tapahtumien keskipisteessä