KUTSU: 28.4. ChemBio Finland 2021

KUTSU median edustajille ainutlaatuiseen virtuaaliseen ennakkotapahtumaan
ChemBio Finland 2021 keskiviikkona 28.4.2021.

Kävijöille veloitukseton verkkotapahtuma avaa ensi vuoden ChemBio Finland 2022 -tapahtuman teemoja. Toimittajat voivat rekisteröityä ammattilaisina tapahtumaan ja tutustua ohjelmaan: www.chembiofinland.fi

Kuusi webinaaria:
Kemian Päivät
Kemian Päivät/Green Chemistry
Suomalainen Life Science -ala koronakriisissä
Turvallisuuden uusi normaali
Hiilineutraali kemia ja strategiset kyvykkyydet
Uraseminaari

Nostoja:

  • Kemian Päivät vetytalous:  professori Walter Leitner Max-Planck Instituutista puhuu hiilidioksidin ja vedyn muuntamisesta polttoaineiksi ja kemikaaleiksi. Pääpuheenvuoron lisäksi Suomi vetytalouteen -asiantuntijadialogi.
  • Kemian Päivät kiertotalous: paristojätteen jalostaminen lannotteeksi/Lasse Rautio, Tracegrow ja ruokaa ilmasta ja sähköstä/Juha-Pekka Pitkänen, Solar Foods.
  • Green Chemistry:  Teollisuudessa on merkittävä tarve pienentää kasvihuonepäästöjä ja parantaa resurssi- ja prosessitehokkuutta. Suomen Akatemian järjestämän Vihreä kemia -webinaarin pääpuhuja on professori Matthias Beller Rostockin yliopistosta. Ohjelma on osa Tutkitun tiedon teemavuoden 2021 tapahtumia.
  • Suomalainen Life Science -ala koronakriisissä. Suomessa tehty biopankki- ja rokotetutkimus liittyen SARS-CoV2-viruksen aiheuttamaan tautiin ja sen torjuntaan. Suomessa toimivien yritysten koronaan kehitetyt diagnostiset testit, reagenssit ja lääkkeet. Paneelikeskustelussa Suomen Bioteollisuuden Pekka Simulan johdolla Markus Perola/THL, Kari Kataja/Mobidiag, Markku Jalkanen/Faron Pharmaceuticals, Laura-Leena Kiiskinen/Medix Biochemica ja Kalle Saksela/Helsingin yliopisto.
  • Turvallisuuden uusi normaali -seminaarissa yritysturvallisuus, CBRNE -työ ja biologiset uhat. Mukana mm Antti Neimala/työ- ja elinkeinoministeriö/ Huoltovarmuuden tulevaisuus ja professori Olli Vapalahti/Helsingin yliopisto/Ovatko biologiset uhat ennakoitavissa.
  • Tapahtumassa jaetaan Suomen Messusäätiön BioFinland– ja Kemian hyväksi –palkinnot sekä Kiertotalousinnovaatiopalkinto ja Kemian Seurojen palkinto.

Toimittajat voivat rekisteröityä kävijöiksi veloituksetta www.chembiofinland.fi (ei erillistä rekisteröitymistä toimittajille).  28.4. voi osallistua keskusteluun viestiseinän kautta, keskustella näytteilleasettajien kanssa chat-palvelussa ja sopia tapaamisia 19.4. avautuvan Brellan kautta. Verkkotapahtumaan osallistuu lähes 20 yritystä. Verkkotapahtuma kuvataan suorana lähetyksenä Messukeskuksesta. Toimittajat eivät pääse seuraamaan tilaisuutta paikanpäälle. Mikäli tahdotte haastatella puhujia, lähetän mielelläni yhteystietoja ja sovin haastatteluja.

Messukeskus järjestää Pohjoismaiden johtavan kemian ja bioalan ChemBio Finland -tapahtuman yhteistyössä Kemian Seurojen, Kemianteollisuus ry:n ja Suomen Bioteollisuus ry:n kanssa. Tänä vuonna tapahtuman pääkumppaneita ovat Berner, Thermo Fisher Scientific, Merck ja PerkinElmer Finland. ChemBio Finland 2021 -verkkotapahtuman ohjelma on katsottavissa toukokuun loppuun asti www.chembiofinland.fi

ChemBio Finland 2022 järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä  30. – 31.3.2022. www.chembiofinland.fi #chembio2021 #chembio2022

Lisätietoja:

Messukeskus, tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com