Kirjamessut vie kirjallisuuskeskustelut oppilaitoksiin

Helsingin Kirjamessut verkossa tarjoaa yhteistyössä Suomen tietokirjailijat ry:n ja Äidinkielen opettajain liiton kanssa 3000 luokalle kirjallisuusohjelmaa messujen aikana 22. – 25.10.2020  ja kaksi viikkoa niiden jälkeen. Suomen tietokirjailijat ry ja Äidinkielen opettajain liitto tekevät yhteistyössä erilaisia vinkkilistoja ohjelmasta oppilaitoksille ja mahdollistavat oppilaitosten osallistumisen veloituksetta. Poikkeuksellinen vuosi ja uusi toimintatapa tekevät tapahtumasta entistä valtakunnallisemman oppilaitostenkin näkökulmasta.

”Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtumaa pääsee nyt seuraamaan kaikkialla Suomessa sijaitsevien oppilaitoksien luokat. Aikaisemmin messulle ovat tulleet pääasiassa pääkaupunkiseudulla tai Uudellamaalla opiskelevat. On hienoa tarjota tätä etua nyt valtakunnallisesti,” iloitsee myyntiryhmäpäällikkö Tanja Pasila Messukeskuksesta.

Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuma tarjoaa paljon ohjelmaa, joka soveltuu oppilaitosten käyttöön. Helsingin Kirjamessuilla on järjestetty vuosittain Suunnista kirjaan -tapahtuma, jossa 8000 koululaista ja opiskelijaa on päässyt tutustumaan messuille veloituksetta.  Opiskelijat ovat tutustuneet kirjallisuuteen laajasti tekemällä erilaisia tehtäviä messuilla. Nyt poikkeuksellisena vuonna tarjotaan ala- ja yläkoulun sekä toisen asteen oppilaitosten opettajille tunnukset verkkotapahtumaan ja opiskelijat pääsevät seuraamaan tapahtumaa oppilaitoksissa. Jaettavia tunnuksia on 3000, joten tapahtumaa seuraavien koululaisten ja opiskelijoiden määrä saattaa nousta jopa 60 000.

”Kokoamme opettajien avuksi erilaisia vinkkejä Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuman ohjelmasta. Tapahtuma on erittäin tärkeä kirjallisuustapahtuma, ja se tarjoaa paljon hyvää sisältöä opetuksen tueksi”, kertoo Äidinkielen opettajien liiton toiminnanjohtaja Anne Helttunen. ”Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtumassa on runsaasti tietokirjaohjelmaa, jota voivat hyödyntää äidinkielenopettajien lisäksi eri aineenopettajat vaikkapa terveystiedon tai historian tunnilla. Oppilaitosten sekä lasten ja nuorten lukuinnon tukeminen on meille hyvin tärkeä asia”, sanoo Suomen tietokirjailijat ry:n viestintäpäällikkö Anne Rutanen.

Opettajat voivat hakea Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuman seuraamiseen tarvittavia tunnuksia Äidinkielen opettajain liitosta 29.9. alkaen https://www.aidinkielenopettajainliitto.fi/projektit/suunnista-kirjaan/helsinki/. Tunnukset jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä ja ne ovat voimassa 22.10. – 8.11.2020. Oppilaitoksille veloituksettomat liput tarjoaa Tietokirjallisuuden edistämiskeskus.

Suomen suurin kirja-alan tapahtuma ja merkittävä kulttuurifoorumi tänä vuonna verkossa

Messukeskus järjestää Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuman 22. – 25.10.2020. Tapahtuman ohjelma julkaistaan 23.9.2020.

Lisätietoja Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtumasta:
tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com ja
ohjelmajohtaja Ronja Salmi, puh. 040 750 1019, ronja@ryovari.fi

www.helsinginkirjamessut.fi #kirjamessut

Suomen tietokirjailijat ry, viestintäpäällikkö Anne Rutanen, puh. 050 351 2771, anne.rutanen@suomentietokirjailijat.fi

Äidinkielen opettajain liitto, toiminnanjohtaja Anne Helttunen, puh. 0400 876 548, anne.helttunen@aidinkielenopettajainliitto.fi

Kuvia Helsingin Kirjamessuilta http://mediabank.messukeskus.com