Kirjamessut onnittelee opiskelupaikan saaneita ja kutsuu 9000 fuksia messuille

Helsingin Kirjamessut kutsuu Helsingin yliopistosta, Aalto-yliopistosta ja Helsingin Taideyliopistosta opiskelupaikan saaneet uudet opiskelijat, fuksit ja mursut, kirjamessuille ja jakaa heille yliopistojen kautta veloituksettomat kutsukortit. Tavoitteena on saada pääkaupunkiseutulaiset ja seudulle muuttavat uudet opiskelijat tulemaan Suomen suurimpaan kirjallisuustapahtumaan ja löytämään sen rikkaan tarjonnan. Helsingin Kirjamessut järjestetään 25. – 28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Nuoret aikuiset on otettu huomioon myös Helsingin Kirjamessujen tämän vuoden ohjelmassa. Kirjamessujen lavoilla nähdään vuoden kiinnostavimpien kirjailijoiden lisäksi myös lyriikan kotimaisia taitajia. Mm. artistit Pyhimys ja Ellinoora saapuvat messuille kertomaan omasta kirjoitustyöstään. Kirjamessujen ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan 25.9. 

”Uskon että kirjamessuilla on paljon potentiaalia nuoremmassa ikäpolvessa. Moni nuori aikuinen on kiinnostunut lukemisesta, mutta muut viihdykkeet jyräävät edelle. Kirjamessuilla lukemisesta voi innostua ja inspiraatio kulkeutuu kotiin asti kirjojen muodossa. Sopivaa luettavaa löytyy varmasti”, sanoo Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja Ronja Salmi. ”Kirjamessuilla on oma, vakiintunut kävijäkuntansa. Tavoitteena on kehittää messuja tulevaisuudessa siten, että vakikävijät viihtyvät, mutta myös uudet kävijät löytävät tapahtuman. Haaveenani on, että ensi vuonna nämä kutsutut opiskelijat merkitsevät tapahtuman jo alkuvuodesta kalenteriinsa muiden merkittävien kaupunkitapahtumien tapaan.”

Helsingin Kirjamessut on Suomen suurin kirja-alan tapahtuma ja valtakunnallisesti merkittävä kulttuurifoorumi. Vuonna 2017 kirjamessuille osallistui 345 kustantajaa, kirjakauppaa ja antikvariaattia. Messukeskus järjestää Helsingin Kirjamessut yhteistyössä Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton kanssa. Helsingin Kirjamessujen yhteydessä on myös Antikvaariset Kirjamessut, jotka järjestetään yhteistyössä Suomen Antikvariaattiyhdistyksen kanssa.

Helsingin Kirjamessut järjestetään 25.–28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuma järjestetään nyt 18. kertaa. Teemamaana on Yhdysvallat. Samanaikaisesti järjestetään Viini ja Ruoka -tapahtuma.

Lisätietoja: tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
ohjelmajohtaja Ronja Salmi, puh. 040 750 1019, ronja@ryovari.fi

www.helsinginkirjamessut.fi

Kuvia kirjamessuilta http://mediabank.messukeskus.com