Kevätmessut tarjoaa ainutlaatuisen oppimisympäristön Ammattiopisto Liven opiskelijoille

Yhteistyö antaa käytännön kokemusta työelämästä ja auttaa erityistä tukea tarvitsevia työllistymään.

Helsingin Messukeskuksen ja Ammattiopisto Liven yhteistyö harjaannuttaa opiskelijoita työelämään. Kuluvana vuonna noin 200 opiskelijaa osallistuu Messukeskuksen tapahtumatuotantoihin eri tapahtumissa ja tehtävissä. Seuraavan kerran Liven opiskelijat osallistuvat monimuotoisesti Kevätmessujen toteuttamiseen 30.3.–2.4.

Helsingin Messukeskuksen ja Ammattiopisto Liven yhteistyö antaa käytännön kokemusta työelämästä ja auttaa erityistä tukea tarvitsevia työllistymään. Viime vuonna 150 Liven opiskelijaa osallistui Messukeskuksen tapahtumatuotantoihin ja kuluvana vuonna määrä kasvaa kolmanneksella.

Työtehtävät tapahtumissa ovat monipuolisia, ja niitä tarjoavat Messukeskuksessa myös kumppaniyritykset Compass Group ravintoloissaan sekä siivouksesta vastaava SOL Palvelut Oy.

Kevätmessuilla näyttävä yleissomistus syntyy tänäkin keväänä Liven opiskelijoiden avustuksella, ja lisäksi osallistuvat asiakaspalveluun sekä huolehtivat tapahtuma-alueen siisteydestä. Liiketalouden opiskelijat harjoittelevat markkinointia aidossa messuympäristössä omalla myyntiosastollaan.

Uutena tehtävänä Kevätmessuilla liveläiset ottavat hoitaakseen näytteilleasettajien tauottamisen osastoilla. Tämä Huilipalveluksi nimetty työ on tapa oppia tapahtumatuotantoa, asiakaspalvelutaitoja ja yrittäjyyttä. Messuille osallistuvia yrityksiä se auttaa jaksamaan pitkän messupäivän ja on hyödyllinen erityisesti pienille yrityksille, jotka näin pääsevät tauolle messupäivän lomassa.

– Olemme kiitollisia siitä, että Messukeskus rakentaa inhimillistä työelämää yhdessä meidän kanssamme. Käytännön työkokemus oikeissa asiakaskohteissa on Liven opiskelijoille mitä arvokkainta. Opiskelijamme ovat kertoneet, että työskentely Messukeskuksessa antaa rautaisannoksen asiakaspalvelukokemusta, itseluottamusta ja rohkeutta kontakteihin kävijöiden kanssa, sanoo Live-säätiön asiakkuuspäällikkö Annika Lipponen.

Live-säätiö luo tukea tarvitseville mahdollisuuksia työelämään ja osallisuuteen koulutuksen, kuntoutuksen ja valmennuksen keinoin.

Messukeskuksen ja Live-säätiön kumppanuus on jatkunut vuodesta 2018.

 

Lisätietoja:Live-säätiö, Annika Lipponen, 050 557 1495, annika.lipponen@inlive.fihttps://www.livesaatio.fi

Helsingin Messukeskus, viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, 050 584 7262, tarja.gordienko@messukeskus.comwww.messukeskus.com

 

Helsingin MessukeskusHelsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Kennelliiton Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus