Kevätmessut avasi Helsingin Messukeskuksen tapahtumakauden

Kevätmessut avasi Helsingin Messukeskuksen tapahtumakauden

Helsingin Messukeskuksessa sunnuntaina päättynyt Kevätmessut johdatti kevääseen ja esitteli asumisen, rakentamisen sekä puutarhanhoidon trendejä. Kevätmessut avasi Messukeskuksen tapahtumakauden pitkän tauon jälkeen. Messuilta haettiin ideoita ja inspiraatiota sekä tultiin tutustumaan tuotteisiin ja viettämään aikaa.

Vaikka ulkona sää ei ole näyttänyt kevään merkkejä, nautittiin Messukeskuksessa keväisestä tunnelmasta torstaista sunnuntaihin. Sunnuntaina päättyneillä Kevätmessuilla vieraili noin 34 500 henkilöä. Explorin tekemään kävijäkyselyyn vastanneista messukävijöistä useampi kuin yhdeksän kymmenestä oli erittäin tai melko tyytyväisiä messuihin.

”Olemme erittäin iloisia saadessamme tapahtumat käyntiin jälleen. Useat näytteilleasettajat ovat kertoneet kävijöiden hakevan osastoilta tietoa ja asiantuntijuutta ja myös kauppaa on tehty runsaasti”, kertoo Messukeskuksen liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila.

Messukeskuksen tapahtumakauden avannut Kevätmessut kattaa tapahtumat Kevätpuutarha, Asu & Remontoi, Sisusta, OmaMökki ja Lähiruoka & Luomu. Lauantaina ja sunnuntaina tapahtumakokonaisuus täydentyi erityisruokavalioiden Lautasella-tapahtumalla.

Messuille tultiin viihtymään ja hakemaan tietoa tuotteista ja palveluista

Messukävijät tulivat kävijäkyselyn mukaan Kevätmessuille tutustumaan uusiin tuotteisiin ja palveluihin, hakemaan inpiraatiota ja viettämään aikaa. Messuilla näytteilleasettajana olleen Sysmän kunnan matkailu- ja markkinointineuvoja Raija Hänninen oli messuihin tyytyväinen.

”Messuille oli todella kiva tulla. Olemme tavoittaneet paitsi vapaa-ajan asukkaita, myös sellaisia kävijöitä, jotka suunnittelevat maalle muuttoa. Osastollamme oli kunnan työntekijöiden lisäksi paikallisia yrittäjiä, jotka pääsivät keskustelemaan kävijöiden kanssa”, kertoo Hänninen.

Yksi messujen eduista niin yrityksille kuin kävijöille on se, että tuotteisiin pääsee tutustumaan kokonaisvaltaisemmin. Esimerkiksi Gardenan osastolla pääsi kokeilemaan itse laitteita ja tarvikkeita.

”Ihmisiä on ollut paljon liikkeellä ja kävijät ovat olleet kiinnostuneita tuotteista. Messuilla pääsee uniikilla tavalla testaamaan tuotteita, kuten leikkaamaan oksia tai katsomaan, kuinka aurinkoenergialla toimiva lomakastelusarja toimii”, kertoo Gardenan markkinointipäällikkö Henna Korento.

Messuilla jaettiin palkintoja ja tunnustuksia

Kevätmessuilla jaettiin useita palkintoja ja tunnustuksia. Vuoden lähiruokateko -palkinto jaettiin heti torstaina. Maa- ja metsätalousministeriön erityisasiantuntija Kirsi Viljasen luotsaama raati valitsi palkinnon saajaksi petäjävetisen Hakamaan Lammastilan, joka palkittiin Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 2000 € stipendillä. Samassa yhteydessä palkittiin yleisön suosikki, lieksalainen Lihhoo Lieksasta -hanke. Kunniamaininta elämäntyöstään lähiruoan parissa myönnettiin samalla keittiömestari Ulla Liukkoselle.

Messukeskus ja Suomen vapaa-ajan asujien liitto valitsevat vuosittain Vuoden mökkiläisen, joka palkitaan Kevätmessujen yhteydessä. Perjantaina Mökkilavalla kunniamaininta jaettiin juontajapari Marja Hintikalle ja Ile Uusivuorelle.

Lautasella-tapahtumassa jaettiin tunnustuksia Vuoden gluteenittomille tuotteille ja yrityksille. Keliakialiitto valitsi Vuoden 2021 gluteenittomaksi tuotteeksi Moilas Gluten-Free Tumma Pyöreä -palaleivän. Kunniamaininnan sai Valio Jäätelöfabriikki-tuutit. Vuoden 2021 gluteeniton yritys -tunnustuksen on puolestaan saanut Iloiset Ässät Oy. Kunniamaininnan sai Restaurant Aurora Holidays Utsjoelta.

Kevätmessut järjestetään seuraavan kerran 30.3.-2.4.2023. Ensi vuonna tapahtumakokonaisuus täydentyy, kun osittain samaan aikaan Kevätmessujen kanssa järjestetään myös Golfmessut 31.3.-2.4.2023.

Seuraavaksi Messukeskuksessa järjestetään 15.-17.4. American Car Show, jonka järjestää Finnish Hot Rod Association. Lapsimessut järjestetään 22.-24.4.2022.

 

Lisätietoja:

Tiedottaja Marissa Rämänen, Messukeskus, marissa.ramanen@messukeskus.com, puh. 0440467220.

Kuvia tapahtumista: https://mediabank.messukeskus.com/kuvat/

*Kyselytutkimuksen toteuttu Messukeskuksen toimeksiannosta Explori. N = 295