Kevätmessuilla juhlistettiin kevään etkoja – huippusuosittu tapahtuma täytti kukkivan Helsingin Messukeskuksen ja näytti kohtaamisten voiman

Kevätmessuilla juhlistettiin kevään etkoja – huippusuosittu tapahtuma täytti kukkivan Helsingin Messukeskuksen ja näytti kohtaamisten voiman

Juuri päättyneet Kevätmessut näytti kevään merkit ja kohtaamisten voiman parhaimmillaan. Suomen suurin puutarhanhoidon, rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen tapahtumakokonaisuus toi Helsingin Messukeskukseen huikean joukon pian alkavaa kevättä ja tulevaa kesää juhlistavia kävijöitä. Uudistuneesta tapahtumasta nautti neljän päivän aikana upeat 62 590 kävijää (2022: 34 512).

Keväinen tunnelma ja puutarhoista koneisiin ja talopaketeista tontteihin innostuneet ihmiset täyttivät Helsingin Messukeskuksen seitsemän hallia torstaista sunnuntaihin, kun Kevätmessuilla juhlistettiin kulman takaa kurkistavaa kevättä. Kävijämäärä oli upea 62 590 (2022: 34 512) ja kasvoi viime vuodesta peräti 81 prosenttia.

Kevätmessut tarjosi ajankohtaisen ja monipuolisen kurkistuksen pian alkavaan puutarha- ja mökkikauteen sekä runsaasti tietoa, asiantuntemusta, inspiraatiota ja uutuuksia kauden kynnyksellä. Raikkaasti uudistunut tapahtuma täytti Messukeskuksen lähes äärimmilleen ja nosti esiin sen, että kohtaamiset kiinnostavat ja mikään ei korvaa kasvokkain kohtaamista.

”Messukävijät olivat liikkeellä iloisella mielellä ja hakivat tietoa ja asiantuntemusta, tekivät ostoksia, inspiroituivat ohjelmasta ja viettivät aikaa hyvässä seurassa. Mukana olevien yritysten mukaan myös kauppaa tehtiin runsaasti. Iloitsemme upeasta tapahtumaviikonlopusta, joka osoitti kohtaamisten voiman parhaimmillaan!” Messukeskuksen liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila riemuitsee.

Kevätmessuilla saman katon alle asettuivat Kevätpuutarha kukkivine tunnelmineen, Asu & Remontoi remonttiunelmien toteutukseen, Oma Mökki mökkihöperöille, sisustamista juhlistava Sisusta sekä herkuttelijoiden keidas Lähiruoka & luomu -messut. Golfmessut ja OutdoorExpo järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa samanaikaisesti Kevätmessujen kanssa.

Luonnonläheinen puutarhanhoito ja kompostointi, loma-asunnot, talot ja saunat kiinnostivat kävijöitä

“Tunnelma on ollut todella hyvä, ja tavoitteidemme näkökulmasta tämä on mennyt aivan nappiin, suorastaan yli odotusten. Täällä on ollut hyvin paljon innostuneita ihmisiä. Olemme saaneet jakaa vinkkejä ja tietoa luonnonläheisemmästä puutarhanhoidosta: miten tehdä helpommin, vähemmän ja antaa luonnolle tilaa tehdä omaa työtään pihalla”, näytteilleasettajana Kevätmessuilla ollut Kekkilän puutarha-asiantuntija Mari Kaartokallio kertoo.

Kävijät ovat hänen mukaansa olleet jätelainsäädännön muututtua erityisen kiinnostuneita kompostointiin ja kotitalousjätteen kompostointiin liittyvistä kysymyksistä.

Kontion luovan johtajan Olavi Kujasen mukaan kävijät olivat erityisen kiinnostuneita loma-asunnoista, taloista ja saunoista. Pihapiiriesitteitä piti jopa hakea lisää.

“Nämä ovat olleet tosi hyvät messut meille. Ihmisiä on ollut tosi paljon, ja virkeys tuntuu palanneen. Ihmiset ovat kuitenkin koko ajan lähtemässä rakentamaan, vaikka median kautta tuntuu toiselta”, Kujanen sanoo ja lisää: “Markkinajohtajana meille on hirveän tärkeää tulla messuille jo senkin takia, että ihmiset tietävät ja haluavat nähdä Kontion. Tämä on yksi isoin tapahtuma, jossa voimme näkyvästi näkyä, nähdä ja jutella ihmisten kanssa.”

Kevätmessut jatkoi Helsingin Messukeskuksen upeasti alkanutta vuotta. Seuraavaksi Messukeskuksessa järjestetään 7.–9.4.2023 American Car Show, jonka järjestää Finnish Hot Rod Association. Lapsimessut järjestetään 14.–16.4.2023.

Lisätiedot:

Pia Sievinen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, p. 040 559 9155, pia.sievinen@messukeskus.com

Kuvia tapahtumasta ladattavissa täältä

 

Kevätmessut 2024 järjestetään 21.3.–24.3.2024 Helsingin Messukeskuksessa. | www.kevatmessut.fi  | facebook.com/kevatmessut | @kevatmessut_official | #kevätmessut2024