Kenelle Rakkaudesta kirjaan -tunnustus tänä vuonna?

Helsingin Kirjamessuilla jaetaan vuosittain Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinto lukemisharrastuksen hyväksi tehdystä työstä. Palkinnon ansainnutta henkilöä tai tahoa voi ehdottaa kirjamessujen verkkosivuilla. Helsingin Kirjamessut järjestetään 27. – 30.10.2016 Messukeskuksessa Helsingissä.

Palkinnon saaja voi olla yksityishenkilö tai yhteisö, joka on pitkään ja ansiokkaasti edistänyt lukemisharrastuksen ja kirjallisuuden asemaa tai muuten omalla toiminnallaan tehnyt kirjallisuutta tunnetuksi. Palkinto jaetaan Helsingin Kirjamessujen avajaisissa nyt jo 16. kerran.
Tunnustuksen lisäksi palkittu saa Suomen Messusäätiön myöntämän 5000 euron rahapalkinnon. Palkinnon saajaa voi ehdottaa 20.6. – 30.9.2016. Ehdotukset perusteluineen voi lähettää >> verkkolomakkeella (löytyy www.helsinginkirjamessut.fi)

Voittajan valitsee raati, jonka puheenjohtajana toimii Suomen Kustannusyhdistyksen puheenjohtaja Timo Julkunen. Raatiin kuuluvat toimittajat Suvi Ahola ja Sanna Nikula, kirjailijat Sofi Oksanen ja Jari Tervo, toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Pietiäinen, Suomen tietokirjailijat ry ja tiedottaja Reetta Ravi, Siltala Oy.

Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinnon ovat saaneet 2001-2015:
Vuonna 2015: Lastenkirjainstituutti
Vuonna 2014: kääntäjä Heikki Kaukoranta
Vuonna 2013: Lukukoira Börje
Vuonna 2012: Parnasso-lehden päätoimittaja Jarmo Papinniemi
Vuonna 2011: kirjallisuusbloggarit: Jessica Andersin, Salla Brunou, Penjami Lehto, Hanna Matilainen ja Hanna Pudas
Vuonna 2010: Tähtivaeltaja-lehden päätoimittaja Toni Jerrman
Vuonna 2009: antikvaarisen kirjakaupan K. Ervastin perustaja Kaarle Ervasti
Vuonna 2008: hämeenlinnalainen äidinkielen lehtori Hilja Mörsäri
Vuonna 2007: kuopiolainen kriitikko ja freelance-toimittaja Ritva Kolehmainen
Vuonna 2006: toimittaja ja kriitikko Ismo Loivamaa
Vuonna 2005: Voipaalan taidekeskuksen johtaja Maria Laukka
Vuonna 2004: kirjastonhoitaja Emmi Martin
Vuonna 2003: lasten ja nuorten valtakunnallinen Netlibris-kirjallisuuspiirien verkosto
Vuonna 2002: kirkkonummelainen kirjailija, sanataideohjaaja ja kirjastoaktiivi Arja Puikkonen
Vuonna 2001: Putulan kyläkirjasto
Suomen Messusäätiö jakaa vuosittain 400 000 eurolla apurahoja, palkintoja ja stipendejä suomalaisen elinkeinoelämän edistämiseen. Tunnetuin Suomen Messusäätiön jakama palkinto on Kaj Franck -muotoilupalkinto. Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinnon lisäksi Messusäätiö tukee myös Vuoden kauneimmat kirjat -palkintoa.

Helsingin Kirjamessut järjestetään 27. – 30.10.2016 Messukeskuksessa Helsingissä.
Messukeskus järjestää Helsingin Kirjamessut 16. kertaa Kirjakauppaliiton ja Suomen Kustannusyhdistyksen toimeksiannosta. Helsingin Kirjamessut on Suomen suurin kirja-alan tapahtuma ja valtakunnallisesti merkittävä kulttuurifoorumi. Helsingin Kirjamessujen yhteydessä on Antikvaariset Kirjamessut, jotka järjestetään yhteistyössä Suomen Antikvaariset Kirjakauppiaat ry:n ja Suomen Antikvariaattiyhdistyksen kanssa. Messuilla on myös postimerkkialue, jossa on Postimerkkimessut. Vuonna 2015 Helsingin Kirjamessuihin osallistui 328 yritystä ja tapahtumassa vieraili 79 961 kävijää. Samanaikaisesti kirjamessujen kanssa järjestetään Viini ja Ruoka -tapahtuma.
Lisätietoja: Messukeskus, tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.fi
www.helsinginkirjamessut.fi
#kirjamessut

Kuvia kirjamessuilta: http://mediabank.messukeskus.com