Kävijämääräennätys Helsingin Kirjamessuilla

Helsingin Kirjamessuilla kävi neljän päivän aikana 85 600 kävijää, mikä on kirjamessujen historian suurin kävijämäärä. Suurimmat kustantajat ja kirjakaupat olivat erittäin tyytyväisiä myyntiin. Kirjamessujen kävijä osti messuilta keskimäärin kuusi kirjaa. Kävijätutkimuksen mukaan kirjojen kuuntelu lisää myös kirjojen lukemista.  

TNS Kantarin tekemän kävijätutkimuksen mukaan kävijöistä 19 % ei ollut aikaisemmin käynyt Helsingin Kirjamessuilla. Tutkimuksessa kysyttiin, miten kirjojen kuuntelu vaikuttaa kirjojen lukemiseen. Kyselyyn vastanneista kirjamessujen kävijöistä 40 % oli kuunnellut äänikirjoja. Äänikirjoja kuuntelevista 18 % kertoi lukevansa nyt enemmän kirjoja kuin aikaisemmin, 58 % saman verran ja ainoastaan 6 % kertoi äänikirjojen vaikuttavan luettujen kirjojen määrään laskevasti.

Ohjelmajohtaja Ronja Salmi on tyytyväinen tapahtumaan. ”En voisi olla tyytyväisempi. On ollut upea tehdä tätä tapahtumaa ja nähdä, miten kirjallisuus kiinnostaa kaikenikäisiä ihmisiä. Tänä vuonna kirjamessuilla on käynyt myös entistä enemmän ensikertalaisia, mistä olen erityisen tyytyväinen. Nuorten ja lasten saaminen kirjallisuuden pariin on tärkeä tehtävä ja jos voimme siinä jotenkin auttaa, teemme sen mielellämme”, kertoo Salmi. ”Lastenalueen uudistus onnistui erinomaisesti. Viikonloppuna perheet olivat löytäneet alueen ja viihtyneet jopa useita tunteja lasten kirjallisuuden parissa.”

Helsingin Kirjamessut järjestettiin 25.–28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä nyt 18. kertaa. Teemamaana oli Yhdysvallat. Samanaikaisesti järjestettiin Viini ja Ruoka -tapahtuma. Tapahtumakokonaisuus järjestetään ensi vuonna 24.–27.10.2019 Messukeskuksessa Helsingissä.

Helsingin Kirjamessut on Suomen suurin kirja-alan tapahtuma ja merkittävä kulttuurifoorumi. Kirjamessuihin osallistui 318 kustantajaa, kirjakauppaa ja antikvariaattia. Helsingin Kirjamessuilla oli 15 ohjelmapistettä, joista kaksi oli ruotisinkielisiä. Ohjelma koostui yli 800 keskustelusta ja haastattelusta. Esiintyjinä oli kirjailijoiden lisäksi poliitikkoja, taiteilijoita, toimittajia  ja vaikuttajia. Esiintyjiä oli yli 1000. Messukeskus järjestää Helsingin Kirjamessut vuosittain yhteistyössä Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton kanssa. Helsingin Kirjamessujen yhteydessä on myös Antikvaariset Kirjamessut, jotka järjestetään yhteistyössä Suomen Antikvariaattiyhdistyksen kanssa.

Viini ja Ruoka on Suomen suurin ruoka-, viini- ja ruokakulttuuritapahtuma. Tapahtumaan ohjelmassa on muun muassa kokkausnäytöksiä, viinitastingejä ja ruokaan ja viineihin liittyviä luentoja. Tapahtuman järjestävät Viinilehti Oy ja Messukeskus

TNS Kantar haastatteli messujen aikana 200 tapahtuman kävijää.


www.helsinginkirjamessut.fi
#kirjamessut
Lisätietoja: tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus, puh. 050 376 0804,
teija.armanto@messukeskus.com
ohjelmajohtaja Ronja Salmi, puh. 040 750 1019, ronja@ryovari.fi

 Kuvia tapahtumasta http://mediabank.messukeskus.com