Kauneuden ystävien kohtaamispaikka Habitare toi 41 560 ihmistä yhteen ja tarjosi paikan pysähtyä designin ja kodin sisustuksen äärelle

Kauneuden ystävien kohtaamispaikka Habitare toi 41 560 ihmistä yhteen ja tarjosi paikan pysähtyä designin ja kodin sisustuksen äärelle

Habitare 2023 toi yhteen 41 560 kauneuden, designin ja kodin sisustuksen ystävää ja ammattilaista sekä yli 400 alan yritystä ja toimijaa. Tapahtuman Yhdessä-teema näkyi ja tuntui Helsingin Messukeskuksen halleissa tunnelmana, jossa oli kuplivaa iloa ja innostusta. Myös b2b-alusta Habitare Pro esittäytyi uudistuneena ja yhdisti alan ammattilaiset. 

Kauneuden ystävät kohtasivat Habitaressa ja aloittivat syyskauden kodikkaissa tunnelmissa. Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma toi yhteen 41 560 (2022: 34 500) ihmistä katsomaan, kuulemaan ja tutkimaan, mitä designin, kodin sisustuksen ja tilasuunnittelun alueilla on ilmassa juuri nyt. Kävijämäärä kasvoi viime vuodesta peräti 20 prosenttia. 

Habitaren uusi Yhdessä-teemanäyttely valloitti kävijät ja tarjosi rauhoittavan ja inspiroivan pysähdyspaikan tapahtuman keskellä.

”Täällä on ollut ihan älyttömän hyvä energia, ja ihmisistä ja kohtaamisista syntynyt energia on heijastunut meihinkin. Yhdessä-näyttelyn osalta toivoimme, että ihmiset löytäisivät siitä jopa rauhoittumispaikan. Meille on sanottu, että tämä on ollut jopa fyysinen kokemus. Moni on kertonut hiljentyneensä ja pysähtyneensä näyttelyssä ja sanonut, että täällä on ihana levätä ja pureskella kaikkea sitä, mitä on nähnyt messuilla”, näyttelyn suunnitelleen Studio Plentyn Anna Pirkola kertoo.

Debyytin teki myös sisustusstylisti Susanna Venton kuratoima Habitare Choice -alue, joka nosti esiin yritysten vastuullisia askeleita. Habitaren The Block -alueella esittäytyi upea joukko tulevaisuuden muotoilijoita ja viisipäiväinen ohjelma kutsui kävijät Studio Joanna Laajiston suunnittelemalle Arena-lavalle kuulemaan ajankohtaisia keskusteluja.

Olemme valtavan onnellisia tämän vuoden Habitaresta. Kun yritykset ja toimiala menestyvät, me kaikki yhdessä menestymme. Olemme pystyneet alan ja kumppaneidemme kanssa yhteistyössä nostamaan uutuuksia ja ilmiöitä sekä mahdollistamaan inspiraatiota ja kaupallisuutta asiakkaillemme. Uudistunut Habitare Pro toi myös kaupallisen ja tuloksellisen kohtaamispaikan B2Bliiketoiminnan keskiöön vahvaksi osaksi Habitarea. Tulokset ovat lupaavat ja tästä on hyvä jatkaa kehitystyötä tulevaan, Messukeskuksen liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila iloitsee.

Kohtaaminen on edellytys brändin rakentamiselle ja uuden luomiselle

”Ihan huikeat messut. Täällä on ollut hieno kuhina: hyvä yhdistelmä isoja ja pieniä toimijoita sekä kaupallisuutta. Kävin helmikuun alussa Tukholman messuilla, ja on sanottava, että jos tämä olisi Suomi-Ruotsi-maaottelu, niin Suomi voittaa 10–0. Messualue on uudella tavalla ja hyvin rakennettu. Meillä on käynyt kauppa niin että huhhuijaa. Olemme valtavan tyytyväisiä ja ylittäneet tavoitteemme”, Cozy Publishingin toimitusjohtaja Ulla-Maija Lähteenmäki kertoo.

Habitaressa 50-vuotissyntymäpäiviään juhlistaneen VM Carpetin myyntijohtaja Miika Ihander uskoo kohtaamiseen keskeisenä elementtinä brändin rakentamisessa.

”Me ihmiset kaipaamme kohtaamisia. Eurotkin puhuttelevat, mutta niitä ei kannata pitää päällimmäisenä, jos halutaan luoda jotakin kokonaan uutta. Ja ilman kohtaamisia luovuudesta ei ole kauhean paljon hyötyä, vaikka luotaisiin hienoja tuotteita, konsepteja tai brändejä. Tapahtuma on se mitä tarvitaan jatkossakin – ei riitä, että ollaan pelkästään digitaalisessa ympäristössä”, hän sanoo ja lisää:

”Meillä ei ole isoja kaupallisia mittareita messutekemisessä. Tämä on viideskymmenes vuosi, kun toimimme, ja meillä on 49 voitollista tilikautta takana. Uskomme että oikeita asioita tekemällä pitkässä juoksussa toiminta on myös kaupallisesti kannattavaa.”

Lisätiedot:

Pia Sievinen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, p. 040 559 9155, pia.sievinen@messukeskus.com

Tapahtumakuvat: https://mediabank.messukeskus.com/kuvat/

 

Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään seuraavan kerran Helsingin Messukeskuksessa 11.–15.9.2024. | habitare.fi | @habitarefair | facebook.com/habitare | #habitare2024