Kansainvälisesti arvostettu puutarhasuunnittelija Habitareen

Kansainvälisesti arvostettu puutarhasuunnittelija Habitareen

Kansainvälisesti arvostettu brittiläinen puutarhasuunnittelija, tietokirjailija ja luennoitsija Noel Kingsbury on kutsuttu puhujaksi Habitareen. Kingsbury pitää keynote-puheenvuoron 13.9.2018. Huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.-16.9.2018.

Sheffieldin yliopistosta maisema-arkkitehtuurin tohtoriksi valmistunut Noel Kingsbury on tunnettu ekologisuuteen ja luonnollisuuteen tähtäävästä puutarhasuunnittelusta ja maisema-arkkitehtuurista.

Kingsburyn näkemyksiä on hyödynnetty monien viheralueiden, julkisten kattopuutarhojen ja istutusten sekä yksityisten puutarhojen suunnittelussa ympäri maailmaa. Hän on kirjoittanut 25 puutarhakirjaa, joista tunnetuimmat yhdessä hollantilaisen puutarhasuunnittelija Piet Oudolfin kanssa. Kingsbury on kirjoittanut myös lukuisiin lehtiin briteissä ja USAssa. Kingsbury on ollut konsultoimassa mukana myös New Yorkin kuuluisan viheralueen High Linen suunnittelussa.

Habitaren keynote-puheessaan Noel Kingsbury keskittyy trendikkäisiin perennoihin. Hän antaa vinkkejä pohjoisen kesässä viihtyviin kasveihin ja kukkiviin perennoihin, jotka tuovat palan luontoa puutarhaan ja auttavat säilyttämään luonnon biodiversiteetin.

Kukkatrendit ja luonnolliset muodot

Habitaressa puhutaan myös kodin kukista. Kukkataiteilija ja Ruotsissa juuri julkaistun Flower Power -kirjan toinen kirjoittaja Hanna Piippo kertoo Habitaren ohjelmalavalla kukkatrendeistä ja siitä, miten kukista voi kotona nauttia vieläkin enemmän. Kukka-asetelmien luonnollisuuteen pyrkivä ja epäsymmetriasta nauttiva Hanna Piippo antaa kukkien hoito- ja stailausohjeita kaikille Habitaren kävijöille.

Lisätietoja Habitaresta ja Kingsburyn haastattelupyynnöt:
Habitare, tiedottaja Johanna Suni p. 0405154216, johanna.suni@messukeskus.com

KUVA: Noel Kingsburyn suunnittelema palkittu rantabulevardi Bexhill on Sea:ssa. Kuva: Marianne Majerus

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.9.–16.9.2018. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä on Cooper Hewitt -museon kuraattori Cara McCarty. Samaan aikaan Habitaren kanssa: Antiikki ja HiFi sekä ammattilaisten Habitare Pro | www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2018 |