Kansainvälisen Ystävän valinnat Habitaresta

Kansainvälisen Ystävän valinnat Habitaresta

Habitaren ensimmäinen Kansainvälinen Ystävä, The International New York Timesin designkriitikko Alice Rawsthorn valitsi Habitare-messujen tarjonnasta kiinnostavimmat tuotteet ja ilmiöt. Habitare on käynnissä Messukeskuksessa Helsingissä sunnuntaihin saakka.

PARHAAT OSASTOT
YHES eatery (Asun, Nikari, Lokal) 6m129
Matri 6e131
Marimekko 6a109
Gymstick International (Fitrocks) 7m40

705px__habitare-017
(Matri 6e131)

MIELENKIINTOISIN TUOTE
Yuka Takahashi ADB&B multifunctional furniture. Esillä EcoDesign näyttelyssä 7m11.
”Tuote kuvastaa Habitaren yhteisöllistä teemaa. Erinomainen esimerkki monikäyttöisestä ja muokkautuvasta huonekalusta, joita tämän päivän koteihin tarvitaan.”

MATERIAALI
Kupari (esillä muun muassa Kitzen osastolla 6c111)
”Kupari on kaunis materiaali, joka muuttuu patinoituessaan vielä mielenkiintoisemmaksi. Kitzen on käyttänyt kuparia tuotteissa, joissa sitä harvoin näkee, eli keittiön hanoissa ja altaissa”

ILMIÖ
Plootu 6g149 huonekalujen takaisinostopalvelu
Plootu kierrättää tuotteita ja tarinoita. Plootu ostaa tuotteen takaisin puoleen hintaan ostohinnasta, jos huonekalun palauttaa kahden vuoden sisällä. Erinomainen tapa saada huonekalut kiertoon sen sijaan että ne heitettäisiin roskiin.

KONSEPTI
Vuonna 1952 Carl Gustav Hiort af Ornäsin suunnittelema Siesta-tuoli, jonka Fasetti on ottanut uustuotantoon. Laaja valikoima värejä, kankaita ja puuvaihtoehtoja, jotka ovat ajankohtaisia myös tänä päivänä.

NEXT
Arkkitehtuurimuseo 6c101
Arkkitehtuurimuseon seuraava suuri näyttely liittyy 1960-lukuun. Yhteisöllisellä osastolla kävijä voi jättää muistojaan vuosikymmenestä.

 

Alice Rawsthorn
Alice Rawsthorn kirjoittaa designista kansainväliseen New York Timesiin ja taidelehti Frieze Magazineen. Hän puhuu designista useissa kansainvälissä tapahtumissa, kuten TED ja Maailman Talousfoorumin vuosittaisissa tapaamisissa Davosissa Sveitsissä. Lontoossa asuva Alice on Chisenhale Galleryn ja nykytanssiryhmä Michael Clark Companyn hallituksen puheenjohtaja ja hallituksen jäsen Whitechapel Galleryssa. Hänen viimeisin kirjansa Hello World: Where Design Meets Life tutkii muotoilun vaikutusta elämään: menneeseen, nykyhetkeen ja tulevaan. Alice Rawsthorn on palkittu työstään muotoilun ja taiteen puolesta The Order of the British Empire (OBE) -palkinnolla vuonna 2014.

705px__habitare-012

(Kitzen, 6c111)

Lisätietoja:
tiedottaja Johanna Suni p. 040 5154216, johanna.suni@messukeskus.com
KUVAT Kansainvälisen ystävän valinnoista Messukeskuksen kuvapankissa

Habitare tarjoaa elämyksiä, ideoita ja tietoa sisustamisesta sekä kodin ja eri tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Helsinki Design Weekin suurin yksittäinen tapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 7.-11.9.2016. Samaan aikaan ammattilaisten tapahtumat Forma ja Helsinki Design Weekin Showroom sekä yleisötapahtumat ArtHelsinki, Antiikki, HifiExpo ja ValoLight. www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2016 |