Kansainvälisen Ystävän valinnat Habitaresta

Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2019, italialaisen muotoilutalo Alessin johtaja Alberto Alessi valitsi Habitaren tarjonnasta kiinnostavimmat tuotteet ja ilmiöt. Habitare on käynnissä Messukeskuksessa Helsingissä 11.-15.9.

– Minulla on erittäin hyvät muistot tästä maasta, mutta tämä on ensimmäinen kertani Habitaressa. Täällä on havaittavissa yritys tehdä jotain uutta. Olen nähnyt valtavasti kiinnostavia asioita täällä ja tein valintani kaikista kiinnostavimmista tuotteista, Alberto Alessi kertoo Suomesta ja Habitaresta.

KIINNOSTAVIN OSASTO: Hemmo Honkonen (6n4)

– Osasto on hyvin yksinkertainen. Yksinkertaisuus onkin tyypillistä suomalaiselle muotoilukulttuurille. Erityisesti pidin Audible furniture -kokoelman tuolista ja jakkarasta.

KIINNOSTAVIN TUOTE: Tapio Anttila Stadion-tuoli (6h50)

– Pidän Stadion-tuolin yksinkertaisuudesta ja siinä näkyvästä huumorista. Huumori ja hauskanpito ovat harvinaisia suomalaisessa muotoilussa.

KIINNOSTAVIN MATERIAALI: March Design Studio pöytäliina (6m81)

– Tämä pöytäliina tuo jotain uutta pöytärituaaleihin.

KIINNOSTAVIN KONSEPTI: Riot Innovations, Eese-jatkojohto (6n58)

– Tässä on vaatimaton muotokieli, mistä pidän. On hienoa nähdä jotain muutakin kuin tuoleja ja kattiloita muotoilutuotteina; tässä on pyrkimys luoda uudenlaista muotokieltä.

KIINNOSTAVIN ILMIÖ: Rehome Toilet (6n10)

– Tällaista muotokieltä ei ole harkittu muotoilussa. Tämä onkin enemmän konsepti kuin tuote. Se, että tämän voi koota ja asettaa eri kontekstiin, on kiinnostavaa.

”NEXT”: Next Aaltos / Young Finnish Design (6m8)

– On vaikea ennustaa, mitä tulee seuraavaksi ja Next Aaltos herättää kiinnostavia kysymyksiä. On hyvä kysyä esimerkiksi, kenestä tulee seuraava Aalto. Tarvitsemmeko edes uutta Aaltoa?

Lisätietoja Habitaresta ja Alberto Alessin haastattelupyynnöt:

Messukeskus, tiedottaja Eva Kiviranta, p. 040-7756609, eva.kiviranta@messukeskus.com

 

Alessi

Vuonna 1921 perustettu Alessi muotoilutalo erikoistunut kodin käyttöesineisiin, kuten keittiötarvikkeisiin, ruoanvalmistusvälineisiin, sisustustuotteisiin ja valaisimiin. Monet Alessin tuhansista tuotteista ovat saavuttaneet ikonisen aseman nykymuotoilun kentällä. Alessin missiona on muuttaa kulttuurinen, esteettinen ja funktionaalinen huippulaatu massatuotantoon sopiviksi tuotteiksi. Alessin kylmäpuristetusta ruostumattomasta teräksestä valmistetut tuotteet tehdään yhtiön tehtaalla Italian Crusinallossa. Alessin tuotteita myydään 10 brändimyymälässä ja 200 shop-in-shopissa ympäri maailmaa. Alessin tuotteita viedään yli 60 maahan ja yhtiön liikevaihdosta kaksi kolmasosaa tulee viennistä. Alberto Alessin aikana 80-luvulla Alessi laajensi tuotantoaan uusiin materiaaleihin ja teknologioihin, kuten kellojen valmistukseen ja kylpyhuonekalusteisiin. Tunnetuimpia Alessin tuotteita ovat mm. teräslankainen hedelmäkori ”370”, Aldo Rossin suunnittelema ”La conica” -espressokeitin sekä Michael Gravesin viheltävä teepannu ”9093”, Philippe Starckin suunnittelema ”Juicy Salif” -sitruspuserrin ja Alessandro Mendinin ”Anna G” -pullonavaaja.

 

Habitare
Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 11.–15.9.2019. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä vuonna 2019 on Alberto Alessi. Samaan aikaan Habitaren kanssa: Hifi. | www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2019