Kansainvälisen Ystävän valinnat Habitaresta

Kansainvälisen Ystävän valinnat Habitaresta

Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2017, MUJIn pääjohtaja Masaaki Kanai valitsi Habitare-messujen 420 näytteilleasettajan tarjonnasta kiinnostavimmat tuotteet ja ilmiöt. Habitare on käynnissä Messukeskuksessa Helsingissä sunnuntaihin saakka 13.–17.9.

PARAS OSASTO
Philips 6h29
Puun ja valon yhdistelmä on harmoninen ja kevyt, ja osasto välittää hyvin tätä tunnelmaa. Pidän yksinkertaisuudesta ja tämä osasto on selkeä ja yksinkertainen.

MIELENKIINTOISIN TUOTE
Kasper Nymanin suunnittelema OBBY-sohva, Supply 6b60
Olen vaikuttunut sohvan yksinkertaisesta muodosta, sillä monesti tuotteita muotoillaan liikaa. Vaikka sohvan muoto on yksinkertainen, se on tehty todella laadukkaasti, huolella ja laadukkaista materiaaleista.

SUOSIKKIMATERIAALI
Koivu, Verso Design 6g8
Vaalea koivu on pohjoisen maan symboli ja materiaalina käytetty todella pitkään. On tärkeää säilyttää perinteisiä materiaaleja ja tehdä niistä uusia tuotteita, kuten Verson valikoimissa on.

ILMIÖ
Tapio Wirkkala K2 valaisimet, Airam 6h28
Uusi kohtaa vanhan Tapio Wirkkalan upeiden valaisimien uustuotannossa. ”Master of Finnish design” Tapio Wirkkalan uustuotantoon tulleisiin valaisimiin on yhdistetty viimeisin led-teknologia. Näin säilytetään vanhaa, mutta tuodaan mukaan uutta.

KONSEPTI
Olokoto-konsepti, Pohjois-Suomen Hirsitalo 6a50
Myös MUJI tekee pikkukoteja. Mökkikulttuuri on todella suomalainen ilmiö. Olokoto on erittäin hyvin tehty ja suunniteltu ja tuotannollistettu ja siinä on kaunis tila, jossa voi viettää aikaa. Mökki istuu suomalaiseen luontoon.

NEXT
Toin Japanista mukanani pyörätuolin, jonka japanilainen suunnittelija on tehnyt suomalaisesta puusta. Kaikille ihmisille samanlaiset mahdollisuudet nauttia elämästä ja matkustamisesta tarjoava pyörätuoli on tehty ainoastaan puusta ja muovista ja se kulkee esimerkiksi lentokenttien turvatarkastuksen läpi ilman että henkilön tarvitsee nousta pois tuolista.
Pyörätuoli ei ole Habitaren valikoimissa.

Masaaki Kanai

Pääjohtaja Masaaki Kanai on työskennellyt vuodesta 1993 lähtien MUJIn omistaman Ryohin Keikaku Co. Ltd johtotehtävissä. Japaniksi ketjun virallinen nimi ”Mujirushi ryohin” tarkoittaa brändäämättömiä laatutuotteita. Ympäri maailmaa MUJI tunnetaan kohtuuhintaisista, esteettisesti vähäeleisen kauniista päivittäistavaroista, vaatteista ja kodintarvikkeista, joita yhdistävät käyttäjälähtöisyys, laadukkaat materiaalit ja rationaalinen tuotantoprosessi. Japanissa MUJI on laajentanut valikoimaansa myös talokonsepteihin ja palvelee myymällä Pre-fab koteja ja remontoimalla vanhoja kerrostaloja.

 

Lisätietoja:
tiedottaja Johanna Suni p. 040 5154216, johanna.suni@messukeskus.com
KUVAT Kansainvälisen ystävän valinnoista Messukeskuksen kuvapankissa (linkki tähän)

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 13.–17.9.2017. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2017 on MUJI:n pääjohtaja Masaaki Kanai. Samaan aikaan Habitaren kanssa: Antiikki ja HighEnd Helsinki sekä ammattilaisten tapahtumat Showroom ja Forma| www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2017 |