Kakunkoristelun SM-kisat kotileipureille – finaali Viini ja Ruoka -messuilla

Kakunkoristelun SM-kilpailu huipentuu finaaliin Viini ja Ruoka -messuilla 30.10.2016 Messukeskuksessa Helsingissä. Finaalissa kisaavat kuusi Suomen parasta kotileipuria, joiden upeat kisaluomukset valmistuvat messuhulinassa satojen silmäparien seuratessa kisaa. Kilpailuun voi nyt hakea lähettämällä kuvan omasta unelmakakustaan kilpailun sivuille.

 

Kakunkoristelun SM 2015

Kakunkoristelun SM-kisat tarjoavat alan harrastajille mahdollisuuden toteuttaa intohimoaan sekä esitellä upeita luomuksiaan suurelle yleisölle ja muille kotileipureille. Kisaan ovat tervetulleita kaikki leivonnasta ja kakunkoristelusta kiinnostuneet harrastajat. Alkukarsintaan voi osallistua lähettämällä kuvan omasta unelmakakusta 29.8. – 30.9. välisenä aikana. Helsingin Messukeskuksessa 30.lokakuuta pidettävään finaaliin valitaan lähetettyjen kuvien perusteella 6 upeinta luomusta, joiden tekijät pääsevät kisaamaan SM-tittelistä. Kilpailun säännöt ja osallistumislomake ovat osoitteessa www.unelmakakut.fi/kakunkoristelunsm.

Kilpailun järjestää Decanter Oy:n leivontatarvikkeiden erikoisliike Unelmakakut.fi.

Arviointikriteerit finaalissa

Kisan tuomaristo koostuu alan ammattilaisista ja vaikuttajista. Finaalin arviointikriteerit koostuvat useammasta eri osa-alueesta. Visuaalisuus ja yleisilme saavat suurimman painotuksen pisteytyksessä. Muita arvioitavia seikkoja ovat muun muassa innovatiivisuus ja vaikeusaste. Myös maku ja rakenne arvioidaan finaalissa, johon finalistit valmistavat myöhemmin julkaistavan teeman mukaisen kakun.

Unelmakakut Kakunkoristelun SM-kisojen yhteistyökumppanit ovat Leivotaan, Wonder Cakes, Decanter.fi, Sallinen ja Viini ja Ruoka 2016.

Lisätietoja kilpailusta:
Viinilehti Oy, Lulu Myllyniemi p. 050 5928 764, lulu.myllyniemi@viinilehti.fi
unelmakakut@unelmakakut.fi
www.facebook.com/unelmakakut – www.instagram.com/unelmakakut

Lisätietoja Viini ja Ruoka -messuista:
Messukeskus, tiedottaja Johanna Suni p. 0405154216, johanna.suni@messukeskus.com

KUVA: Kakunkoristelun SM 2015 voittajan Saija Turusen Lappi-aiheinen kakku. http://mediabank.messukeskus.com

Viini ja Ruoka on Suomen suurin ruoka-, viini ja ruokakulttuuritapahtuma ja järjestetään samaan aikaan Helsingin Kirjamessujen kanssa Messukeskuksessa Helsingissä. Avoinna to 27.10. klo 12–20 pe 28.10. ja la 29.10 klo 10–20, su 30.10. klo 10–18. Tapahtuman ikäraja on 18 vuotta, alle 18-vuotiaat pääsevät tapahtumaan huoltajan seurassa. Viini ja Ruoka -tapahtuma järjestävät Viinilehti Oy ja Messukeskus. www.viiniruoka.fi | #viiniruoka #viiniruoka2016