Kaj Franck -palkittu muotoilija Tapio Anttila Habitaressa

Kaj Franck -palkittu muotoilija Tapio Anttila Habitaressa

Design Forum Finlandin jakaman Kaj Franck -muotoilupalkinnon sai viime marraskuussa sisustusarkkitehti, muotoilija Tapio Anttila. Anttilan palkintonäyttely on esillä Habitaressa 11.–15.9.2019 osastolla 6h50. Tapion voi nähdä myös Habitaren Arena-lavalla Sami Sykön haastateltavana torstaina 12.9. klo 12.00–12.30. Kaj Franck -palkinto on yksi Suomen merkittävimpiä muotoilupalkintoja ja se jaettiin vuonna 2018 jo 27. kerran.

Tapio Anttila on pitkän linjan sisustusarkkitehti ja suunnittelija, joka on uransa aikana työskennellyt niin inhouse-suunnittelijana isossa organisaatiossa kuin yrittäjänä omassa yrityksessään. Palkintojuryn mukaan hänen suunnittelemissaan tuotteissa on monia oivaltavia toiminnallisuuksia, hyvä ergonomia ja varma oma muotokieli. Tapio Anttila on onnistunut rakentamaan kokonaisvaltaisen Tapio Anttila Collection -brändin, jonka tuotevalikoima ja identiteetti ovat raikkaita ja erottuvia. Hän jatkaa hienosti suomalaista muotoiluperinnettä omalla ammattimaisella ja luovalla tavallaan. Muutaman viime vuoden aikana hän on laajentanut toimintaansa Kiinaan ja Vietnamiin. Tapio Anttilan näyttely Habitaressa esittelee mm. uusimpia Tapio Anttila Collection -valikoiman tuotteita ja hyviä klassikkoja.

Kaj Franck -muotoilupalkinto kunnioittaa muotoilija Kaj Franckin (1911–1989) työn henkeä ja periaatteita korkeatasoisesta, demokraattisesta ja funktionaalisesta suunnittelusta, jolla ratkaistaan käytännön haasteita ja luodaan uusia mahdollisuuksia muotoiluosaamista käyttäville yrityksille. Erityinen ansio on, jos palkinnon saaja samalla tuo arkeen kauneutta, iloa ja parempaa elämän laatua. Palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa. Kaj Franck -muotoilupalkinnon on perustanut Design Forum Finland vuonna 1992 ja sen rahoittaja on Suomen Messusäätiö.

 

Kaj Franck -muotoilupalkinto 2018 – Tapio Anttila

11.–15.9.2019 Habitare, osasto 6h50, Helsingin Messukeskus

Tapio Anttila on Sami Sykön haastateltavana Habitaren Arena-lavalla torstaina 12.9.2019 klo 12.00–12.30.

 

Lisätietoja:

Design Forum Finland, viestintäasiantuntija Anne Veinola

anne.veinola@designforum.fi, 040 548 6407

Lehdistökuvia on ladattavissa osoitteessa www.designforum.fi/palkinnot/kaj_franck/2018

#kajfranckdesignprize

 

Kuva: Timo Junttila

DESIGN FORUM FINLAND
Design Forum Finlandin tavoitteena on edistää muotoilun käyttöä suomalaisissa yrityksissä, erityisesti johtamisen työkaluna ja yrityksen strategisella tasolla, ja tätä kautta kasvattaa yritysten kansainvälistä kilpailukykyä. Design Forum Finland on yleishyödyllinen toimija ja sillä on käytössään laaja verkosto muotoilun asiantuntijoita, jotta yritykset löytäisivät juuri tarpeisiinsa sopivan muotoilukumppanin.

SUOMEN MESSUSÄÄTIÖ
Suomen Messusäätiö edistää suomalaista elinkeinoelämää ja tekee tunnetuksi suomalaista osaamista. Säätiö jakaa vuosittain stipendejä, apurahoja sekä tunnustus- ja kannustuspalkintoja. Palkinnoista tunnetuimpia ovat Kaj Franck -muotoilupalkinto, Habitare-suunnittelukilpailun palkinto, Rakkaudesta kirjaan -palkinto, Vuoden nuori suunnittelija -palkinto ja Suomen laatupalkinto.