Juhlavuottaan aloittava Messukeskus: Messuille vauhdikkaasti liukumäkeä pitkin

Liukumaki

Puinen liukumäki oli yleisövetonaula Suomen ensimmäisillä messuilla kesällä 1920.

Messukeskus aloittaa 100-vuotisjuhlavuotensa leikkisästi: avaamalla tiloihinsa juhlan kunniaksi liukumäen. Messuvieraat pääsevät liukumäkeä pitkin isoimpaan halliin Matkamessuista alkaen. Liukumäki oli yleisövetonaula jo ensimmäisillä messuilla sata vuotta sitten. Messukeskus juhlii satavuotista tarinaansa myös uudistamalla ilmeensä.

Puinen liukumäki nousi yleisön suosikiksi jo ensimmäisillä itsenäisessä Suomessa järjestetyillä messuilla kesällä 1920. Satavuotisen tarinansa kunniaksi Messukeskus tuo liukumäen yleisötapahtumiinsa uudelleen, portaiden ja hissin rinnalle. Liukumäki on käytössä liki kaikissa Messukeskuksen tapahtumissa juhlavuoden aikana.

– Messukeskus kutsuu asiakkaansa mukaan juhlavuoteen. Suomalaiset ovat jo sadan vuoden ajan olleet innostunut messuyleisö, ja tapahtumamarkkinointi pitää edelleen pintansa markkinointikanavana niin Suomessa kuin maailmalla, sanoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

 

Liukumaki 2

Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen testaamassa 100-vuotisjuhlien kunniaksi avattua liukumäkeä. Linkki videoon tiedotteen lopussa.


Satavuotinen tarina näkyy uudessa ilmeessä ja pitkin vuotta Messukeskuksen tapahtumissa

Juhlavuoden kunniaksi Messukeskus on uudistanut graafisen ilmeensä ja tuonut 100-vuotistunnuksen osaksi uudistunutta liikemerkkiään. Uuden ilmeen on suunnitellut Messukeskuksen graafikko Noora Westerlund. Osana uutta liikemerkkiä nähdään juhlavuoden tunnus: Messukeskus – Sata vuotta tapahtumien keskipisteessä.

Satavuotisteema näkyy myös muissa Messukeskuksen tiloissa. Juhlan kunniaksi eteläisessä sisäänkäynnissä sijaitseva Olohuone-kahvila uudistuu kertoen Messukeskuksen uudistuneesta brändistä. Olohuoneen on suunnitellut Messukeskuksen designer Mirjami Rissanen. Olohuonetta somistavat pilareihin kiedotut kukkakedot, jotka on solmittu käsityönä messumatosta. Palvelutiskin pinta on kotimaista, täysin kierrätettyä Durat-materiaalia ja Bolonin valmistama lattia niin ikään täysin kierrätettyä kudottua ekovinyyliä.

Helmikuussa käynnistyy juhlavuoden kampanja, jossa Messukeskuksen asiakkaat ja vaikuttajat eri aloilta kertovat, mikä merkitys tapahtumilla ja kohtaamisilla on ollut heidän elämälleen ja uralleen. Omilla tarinoillaan ovat mukana mm. Hakolan Oy:n luova johtaja Annaleena Hämäläinen, valtameripurjehtija Ari Huusela, yrittäjä Hans-Peter Siefen ja tubettaja Mike Bäck.

Juhlavuosi jatkuu maaliskuussa Messukeskuksen isännöimän Mesoaja Gaalan merkeissä. Gaalassa palkitaan vuoden messu- ja tapahtumaonnistumiset. Samalla avataan Messukeskuksen uudistunut ravintolamaailma ja Holiday Inn Helsinki – Expo täysin remontoituna.

Ensimmäiset messut 1920 olivat valtava kansanjuhla

Suomen Messut Osuuskunta perustettiin 19.10.1919, heti Suomen itsenäistyttyä, edistämään suomalaista elinkeinoelämää tuloksellisten kohtaamisten avulla. Ensimmäiset messut järjestettiin startup-hengessä kesällä 1920 Johanneksen kirkon kentällä. Messuista kasvoi valtava kansanjuhla ja aikansa suurin mediatapahtuma. Messuvieraita tuli paikalle ympäri Suomea yli 120 000, melkein saman verran kuin koko Helsingissä oli tuohon aikaan asukkaita.

Messukeskuksen tie on sen jälkeen kulkenut Töölön kisahallin eli entisen messuhallin kautta Pasilaan, Suomen suurimmaksi tapahtumataloksi. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin 100 yleisö- ja ammattimessua ja 2000 kokousta, kongressia, juhlaa ja yritystapahtumaa.

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messut ovat seitsemänneksi suurin media Suomessa ja vaikuttavuudeltaan medioista tuloksellisin, sosiaalisin ja elämyksellisin. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – Sata vuotta tapahtumien keskipisteessä


Video juhlavuoden liukumäestä: https://vimeo.com/311649444

Kuvia Messukeskuksesta ja sen tapahtumista: https://messukeskus.mediabank.fi/fi/frontpage/front

Messukeskuksen uusi yritystunnus ja 100-vuotisjuhlatunnus ladattavissa: https://messukeskus.mediabank.fi/fi/collection/view_share_link/b0ab19edabc6cf9128b96b2a8998eea8

 

Messukeskus-logo

Messukeskus 100 -logo

 

Lisätietoja:

Messukeskus, markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue, puh. 050 393 4974, maria.mroue @ messukeskus.com | Viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, 050 584 7262, tarja.gordienko @ messukeskus.com

Messukeskus.com | messukeskus100.fi |#messukeskus100