Italialainen muotoilutalo Alessi tuo näyttävän pop up -myymälän Habitareen

Italialainen muotoilutalo Alessi tuo näyttävän pop up -myymälän Habitareen

Habitaressa nähdään italialaisen muotoilutalo Alessin osastolla pop up -myymälä, jossa esillä on Alessin historian ikonisten tuotteiden lisäksi myös uusia tuotteita. Osastolla pääsee tutustumaan myös muotoilutalon historiaan. Alessin pääjohtaja Alberto Alessi on myös Habitaren Kansainvälinen Ystävä. Habitare on avoinna Helsingissä Messukeskuksessa 11.– 15.9.2019.

Habitaren Kansainvälisenä Ystävänä nähdään tänä vuonna italialaisen muotoilutalon pääjohtaja Alberto Alessi, ja osana yhteistyötä muotoilutalo tuo Habitareen osastolleen myös pop up -myymälän. Osastolla on esillä ikonisia tuotteita Alessin historian varrelta, sekä täysin uusia tuotteita jotka ovat ensimmäistä kertaa esillä Habitaressa. Näytillä sekä ostettavissa ovat muun muassa klassikkotuotteet Alessandro Mendinin suunnittelema pullonavaja ”Anna G”, sekä Philippe Starckin suunnittelema sitruspuristin ”Juicy Salif”. Uusina tuotteina nähdään muun muassa David Chipperfieldin suunnittelema espressopannu ”Moka” ja Michele De Lucchin suunnittelema vedenkeitin ”Plissé”.

”Alessin tuotteet saapuivat Suomeen 1980-luvun aikana ensimmäisten joukossa, ja tuotteet saavuttivat suuren suosion 1990-luvulla yhdessä muiden italialaisten muotoilutalojen kanssa. Klassikon asemaan nousseiden tuotteiden, kuten ”Juicy Salif” -sitruspuristimen ja ”9093” -pannun, ohella suomalaiset ovat erityisen kiinnostuneita myös uusista tuotteista, kuten Marcel Wandersin suunnittelemasta leikkisästä ”Alessi Circus”-kokoelmasta ja arkkitehtonisemmista tuotteista, kuten Michele De Luccin suunnittelemisesta ”Pulcina”-kahvinkeittimestä ja ”Plissé”-vedenkeittimisestä”, Alessin Suomen myyntijohtaja Barbara Rizzatto kertoo.

”Habitarella on hyviä kokemuksia Kansainvälisen Ystävän mukana tulevista pop up -myymälöistä, ja vuonna 2017 MUJIn myymälä Habitaressa teki kaikkien aikojen globaalin myyntiennätyksen, ja tarjosi messukävijöille mahdollisuuden tutustua japanilaisen yrityksen tuotteisiin. Toivomme että Alessin pop up -myymälän myötä Habitaren kävijöille tarjoutuu tänä syksynä mahdollisuus tutustua niin Alessin klassikkotuotteisiinkin kuin uuteen tuotantoon, ja että Alessin tuotteet löytävät uusia ystäviä erityisesti nuoremmista Habitare-kävijöistä”, iloitsee Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna.

 

Lisätietoja Habitaresta ja Alberto Alessin haastattelupyynnöt:

Messukeskus, tiedottaja Eva Kiviranta, p. 040-7756609, eva.kiviranta@messukeskus.com

 

Alessi

Vuonna 1921 perustettu Alessi muotoilutalo erikoistunut kodin käyttöesineisiin, kuten keittiötarvikkeisiin, ruoanvalmistusvälineisiin, sisustustuotteisiin ja valaisimiin. Monet Alessin tuhansista tuotteista ovat saavuttaneet ikonisen aseman nykymuotoilun kentällä. Alessin missiona on muuttaa kulttuurinen, esteettinen ja funktionaalinen huippulaatu massatuotantoon sopiviksi tuotteiksi. Alessin kylmäpuristetusta ruostumattomasta teräksestä valmistetut tuotteet tehdään yhtiön tehtaalla Italian Crusinallossa. Alessin tuotteita myydään 10 brändimyymälässä ja 200 shop-in-shopissa ympäri maailmaa. Alessin tuotteita viedään yli 60 maahan ja yhtiön liikevaihdosta kaksi kolmasosaa tulee viennistä. Alberto Alessin aikana 80-luvulla Alessi laajensi tuotantoaan uusiin materiaaleihin ja teknologioihin, kuten kellojen valmistukseen ja kylpyhuonekalusteisiin. Tunnetuimpia Alessin tuotteita ovat mm. teräslankainen hedelmäkori ”370”, Aldo Rossin suunnittelema ”La conica” -espressokeitin sekä Michael Gravesin viheltävä teepannu ”9093”, Philippe Starckin suunnittelema ”Juicy Salif” -sitruspuserrin ja Alessandro Mendinin ”Anna G” -pullonavaaja.

 

Habitare
Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 11.–15.9.2019. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä vuonna 2019 on Alberto Alessi. Samaan aikaan Habitaren kanssa: Hifi. | www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2019