Huomisen koti on selkeä, laadukas ja toiminnallinen – Habitaren kävijät arvostavat ekologisuutta ja kestävää kehitystä

Huomisen koti on selkeä, laadukas ja toiminnallinen – Habitaren kävijät arvostavat ekologisuutta ja kestävää kehitystä

Suomen johtava huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare tarjosi elämyksiä sisustamisesta ja muotoilusta. Viiden päivän aikana Habitaressa, Antiikki-tapahtumassa, HighEnd Helsingissä ja kahdessa ammattitapahtumassa vieraili alustavien tietojen mukaan 56 000 kävijää, joista ammattilaisia oli 11 000. Suomen suurin sisustus- ja muotoilutapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.–16.9.2018.

Habitare-tapahtuman teema tänä vuonna oli huomisen koti. Habitaren kävijöille tehdyssä tutkimuksessa kysyttiin trendejä, jotka näkyvät kodin sisustuksessa seuraavan viiden vuoden aikana. Tutkimuksen perusteella Habitaren kävijöiden tulevaisuuden koti näyttää selkeältä ja laadukkaalta ja on sisustettu ekologisin materiaalein. Sisustuksen ja kalusteiden toiminnallisuuteen kiinnitetään aiempaa enemmän huomiota, sillä 31 % kävijöistä arvioi toiminnallisuuden näkyvän tulevaisuudessa omassa sisustamisessa. Vastaava luku viime vuonna oli 18 %.

Elämysten ja inspiraation etsimisen lisäksi Habitareen tultiin tänä vuonna ostoaikeissa. Lähes 40 % suunnittelee pientä päivitystä kodin ilmeeseen. Kolmannes kävijöistä suunnittelee koko kodin sisustuksen uusimista ja 26 % uusien kalusteiden hankkimista. Erityisesti lifestyle- ja sisustustuotetarjonta on viime vuosina kasvanut Habitaren valikoimissa. Tänä vuonna mukana oli monta ensikertalaista sisustustuotteita tarjoavaa yritystä, suurimpana japanilainen MUJI.

Kansainvälisen Ystävän valinnat

Habitaren Kansainvälinen Ystävä, MUJI-konsernin pääjohtaja Masaaki Kanai, valitsi omat suosikkinsa Habitaren tarjonnasta. Paras osasto oli kauniisti puuta ja valoa yhdistävä Philips, mielenkiintoisin tuote Kasper Nymanin suunnittelema OBBY-sohva (Supply) ja kiinnostavin ilmiö Tapio Wirkkalan uustuotantoon tulleisiin valaisimiin yhdistetty led-teknologia (Airam). Kanai valitsi suosikkimateriaalikseen koivun (Verso Design) ja kiinnostavimmaksi konseptiksi Olokoto-pikkumökkikonseptin (Pohjois-Suomen Hirsitalo).

Habitare-suunnittelukilpailun päätuomari, David Van Severen, valitsi kilpailun voittajaksi arkkitehtiopiskelija Meri Wiikinkosken Halo-työn. Muotoilija Toni Kitti voitti Aalto ENTin ja Habitaren Design Your Pitch -pitchauskilpailun ja EcoDesign-palkinnolla palkittiin Aleksi Peltonen ja Tomi Laukkanen. Palkintostipendit lahjoitti Suomen Messusäätiö.

Habitaren aikana julkaistut tiedotteet:

13.9. ”Halo” voitti Habitare-suunnittelukilpailun
13.9. Kansainvälisen Ystävän valinnat Habitaresta
13.9. Toimittajien tusina 2017 – 12 kiinnostavinta kotimaista uutuutta
13.9. Antiikki-messujen paras messuosasto valittu
14.9. Sisustustoimittajat valitsivat Habitaren parhaat messuosastot
15.9. Toni Kitti pitchasi parhaiten
15.9. EcoDesign-palkinto jaettiin kahden suunnittelijan kesken

 

Lisätietoja:

Habitare, tiedottaja Johanna Suni p. 0405154216, johanna.suni(at)messukeskus.com
Kuvia Messukeskuksen kuvapankissa http://mediabank.messukeskus.com

*Tutkimustulokset: Kantar TNS: Habitaren kävijätutkimus n=200.

LEHDISTÖKUVAT: Messukeskusen kuvapankki: Habitare 2017 kansio

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä seuraavan kerran 12.9.–16.9.2018. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Samaan aikaan Habitaren kanssa: Antiikki ja HighEnd Helsinki sekä ammattilaisten tapahtumat Showroom ja Forma| www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2017 |