Helsinki Make-up Contestin lauantain ja sunnuntain tulokset

The Professional Make-up Artists of Finland – Suomen maskeeraajat ry järjesti jälleen Helsinki Make-up Contest -kilpailun I love me -messujen yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa 21.10.2022. Kilpailussa ratkottiin myös maskeerauksen suomenmestaruuksia.

Lauantaina kilpailtiin suomenmestaruuksista Creative make-up -oppilas- ja ammattilaissarjoissa. Ammattilaissarjan tuomareina kilpailussa toimivat tänä vuonna Einat Dan, Iiris Virranta, Mari Juntunen, Neea Kuurne, Sasha Virranta.

”Kaikki osallistujat tekivät upeita töitä. Töiden taso oli kuitenkin vaihtelua. Osa oli panostaneet työsuunnitelmiin ja se näkyi. Jokainen oli miettinyt kokonaisuutensa päästä varpaisiin”, tuomaristo kommentoi ammattilaissarjan töitä.

Ammattilaissarjan voittajaksi ja samalla Creative make-up -ammattilaissarjan Suomen mestariksi 2022 valittiin Roosa Leino.

Pisteet ja sijoitukset:

Roosa Leino 91 pistettä

Nina Vuori 89 pistettä

Jaana Veronika Lahtinen 87 pistettä

Olga Levitskaya 71 pistettä

Emma Räsänen 69 pistettä

Niina Vattulainen 63 pistettä

Taru Haili 59 pistettä

Piia Varismäki 58 pistettä

Inka Keto-Tokoi 57 pistettä

Tiia Rautio 56 pistettä

Marjatta Sysimetsä 51 pistettä

Oppilassarjan voittajaksi ja samalla Creative make-up -oppilassarjan vuoden 2022 Suomen mestariksi valittiin Julia Kervinen.

”Kauniita konsepteja ja hyviä tekniikoita käytettiin. Oppilaiden taso oli erittäin vaikuttava ja mallit olivat täynnä glamouria. Tuomarit olisivat halunneet nähdä enemmän luovuutta, koska Creative-sarjassa voit tehdä ihan mitä haluat, myös enemmänkin kuin vain silmät ja silmien ympärillä. Ajankäyttö ei ollut niin suunniteltua, koska oppilaat olisivat voineet tehdä hiukset yms. valmiiksi jo ennen kilpailua”, kommentoi tuomaristo oppilassarjan töitä.

Oppilassarjan tuomaristossa olivat Einat Dan, Juho Lehiö, Kira Horsma, Nina Honkanen, Liis Karro.

Pisteet ja sijoitukset:

Julia Kervinen, Stadin AO 91 pistettä

Paulina Lazar, Stadin AO 74 pistettä

Jenna Alavahtola, Pro Maker Academy 73 pistettä

Kaisa Laitala, Pro Maker Academy 66 pistettä

Julia Grönlund, Pro Maker Academy 45 pistettä

Special Award: Tekninen kauneusmeikki ammattilaissarjan ja new comer -sarjan voittajat

Special award: Tekninen kauneusmeikki -sarja ammattilaisille on avoin kilpailusarja, johon voivat osallistua kaikkien alojen ammattilaiset myös ulkomailta. Tuomareina kilpailussa toimi tänä vuonna Nina Honkanen, Tepa Imppola, Suvi Halonen, Juha Meriläinen, Juho Lehiö.

”Kauniita kokonaisuuksia, siistiä työnjälkeä, hyvää värienkäyttöä ja teeman tulkinnassa moderneja ja persoonallisia näkemyksiä”, sanoi tuomaristo kisatöistä.

Pisteet ja sijoitukset:

Elina Kymäläinen 94 pistettä

Olga Levitskaya 91 pistettä

Marjatta Sysimetsä 78 pistettä

Elisabeth Paimets 60 pistettä

Heidi Kivekäs 58 pistettä

Sunnuntaina kilpailtiin teknisen kauneusmeikin newcomer-sarjassa. Sarjan tuomareina toimivat tänä vuonna Nina Honkanen, Kaarina Kokkonen, Olga Levitskaya

Elina Kymäläinen, Tiina Tuittu.

Pisteet ja sijoitukset:

Tuuli-Triinu Teder 72 pistettä

Iina Suurnäkki 56 pistettä

Aurora Birgitta 32 pistettä

Bodypaintingin avoin kisasarja ratkottiin sunnuntaina

 Tuomareina kilpailussa toimi tänä vuonna Riina Laine, Tuula Ropponen, Heidi Kjellman,

Johanna ”Pinksu” Marjomaa, Linda Røhmen.

”Kaikki olivat panostaneet töihinsä. Kolmiulotteisuutta ja kontrastia toivottiin lisää yleisesti töihin. Sommitteluun ja objektien kokoon haluttiin kilpailijoiden tulevaisuudessa kiinnittävän huomiota”, kommentoi tuomaristo.

Pisteet ja sijoitukset:

Heleni Toom 87 pistettä

Noora Laukkanen 58 pistettä

Sanni Sääski 48 pistettä

Helsinki Make-up Contest 2022 sponsorit: Punanaamio, Duroy, Ben Nye, NYX, Diego Dalla Palma Milano, Evolven ja Djusien – House of Organic, Kryolan, Schwartzkopf professional, Let’s Face It Helsinki, Kare Hair, Nordic Beauty Inc, Ecbelle, Tradehouse, Elina K / Make up Factory,Eva Garden, Ville Äikäs, Beni Durrer, ZAO Makeup, Riina Laine by Duroy, Jasmiina Walters ja Riina Laine – verkkokurssi

Suomen maskeeraajat ry on perustettu vuonna 1989 ja sen jäsenistöön kuuluu Suomen alan huiput. Sen tehtävänä on edistää suomalaista maskeeraustaidetta, olla alan ammattilaisten yhdistävänä foorumina sekä järjestää koulutuksia ja kursseja jäsenistön ammattitaidon kasvattamiseksi. Jäseniä yhdistyksellä on tällä hetkellä noin 100.

 

Lisätietoja:

Susana Kontio, sihteeri@suomenmaskeeraajat.com