Helsingin Kirjamessut tuplasi lukupiirien määrän

Helsingin Kirjamessut tarjoaa tänä vuonna 22. – 25.10.2020 Messukeskuksessa Helsingissä 17 lukupiiriä, joihin kirjamessujen kävijät voivat osallistua. Lukupiireissä uutuuskirjoista pääsee keskustelemaan kirjailijan kanssa. Aikaisempina vuosina lukupiirejä on ollut päivittäin kaksi.

Helsingin Kirjamessujen lukupiireistä on tullut entistä suositumpia  ja lukupiiriharrastus tuntuu muutenkin olevan kasvusuunnassa. Lukupiiriin mahtuu 100 osallistujaa ja kirjasta keskustellaan tunnin. Lukupiireihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen tänäkään vuonna.

”Lukupiirien määrää on kasvatettu, jotta lukijat pääsevät keskustelemaan uutuusteoksista kirjailijoiden kanssa. Nyt kesän aikana on hyvä lukea jo ensimmäisiä julkaistuja uutuuskirjoja ja vaikka koota oma lukupiiri Helsingin Kirjamessujen lukupiirien rinnalle”, vinkkaa Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja Ronja Salmi. ”Kirjavalinnoissa pyrin tarjoamaan laajan kattauksen kirjoja erilaisille lukijoille. Lukupiireissä on useita vaikuttavia esikoisteoksia, odotettuja romaaneja, omakohtaisia aiheita, tulevaisuutta ja historiaa.”

Kuusi kirjoista on jo ilmestynyt

Lukupiireissä on tänä vuonna kolme esikoisteosta. Emmi-Liia Sjöholmin Paperilla toinen on omakohtainen teos naiseudesta ja äitiydestä ja Tiina Katriina Tikkasen Toinen silmä kiinni on osittain omaan elämään sijoittuva, traaginen romaani havahtumisesta, surusta ja anteeksiannosta. Milja Sarkolan Pääomani käsittelee loistavan vähäeleisesti ja moralisoimatta varakkuutta ja sen vaikutusta ihmisiin ja heidän välisiin suhteisiin. Kaikki esikoisteokset ovat jo ilmestyneet.

Nyt kesän aikana voi jo lukea myös Philip Teirin viisasta ja haikeanhauskaa romaania Neitsytpolku muuttuvasta perhe-elämästä, tulevaisuutta kuvaavaa Piia Leinon Yliaikaa ja Maaret Kallion teosta Voimana toivo.

Elokuun iltoihin luettavaksi neljä lukupiirikirjaa

Elokuussa julkaistaan Maria Petterssonin voimanaisista kertova Historian jännät naiset, Tommi Kinnusen vavahduttava Ei kertonut katuvansa, Kari Hotakaisen maailmasta nyt ja tulevaisuudessa kertova hulvattoman hauska Tarina.

Syksyllä ilmestyvät kirjat

Syyskuussa julkaistaan Karo Hämäläisen Kansalliskirjailija – romaani Väinö Linnasta, Miika Nousiaisen komediateos Pintaremontti hyvinvointi-ihmisten pahoinvoinnista, Antti Tuomaisen humoristinen romaani Jäniskerroin rakkaudesta, kuolemasta ja vakuutusmatematiikasta sekä kaukaiseen tulevaisuuteen sijoittuva Emmi Itärannan Kuunpäivän kirjeet ja Juha Hurmeen Suomi, joka on jatko-osa vuonna 2017 ilmestyneelle Niemelle. Syyskuussa pääsee lukemaan myös Satu Vasantolan vaikuttavaa Kaikki kadonneet -romaania isien synneistä ja elämän mittaisesta sovituksesta ja Max Seeckin Jessica Niemen tarinaa jatkavaa trilleriä Pahan verkko.

Lokakuussa ilmestyy Linda-Maria Roineen kantaaottava ja tunnustuksellinen Mercedes Bentso – Totuus ja tunnustus.  

Helsingin Kirjamessujen lukupiirit 2020

TORSTAI 22.10.
klo 12 Maria Pettersson: Historian jännät naiset (Atena)
klo 13 Philip Teir: Neitsytpolku (Otava ja S&S) – suomeksi/ruotsiksi
klo 14 Piia Leino: Yliaika (S&S)

PERJANTAI 23.10.
klo 12 Karo Hämäläinen: Kansalliskirjailija (WSOY)
klo 13 Miika Nousiainen: Pintaremontti (Otava)
klo 14 Antti Tuomainen: Jäniskerroin (Otava)
klo 15 Linda-Maria Roine: Mercedes Bentso – Totuus ja tunnustus (Johnny Kniga)
klo 16 Emmi Itäranta: Kuunpäivän kirjeet (Teos)
klo 17 Emmi-Liia Sjöholm: Paperilla toinen (Kosmos)

LAUANTAI 24.10.
klo 11 Juha Hurme: Suomi (Teos)
klo 14 Maaret Kallio: Voimana toivo (WSOY)
klo 15 Satu Vasantola: Kaikki kadonneet (Tammi)
klo 16 Tommi Kinnunen: Ei kertonut katuvansa (WSOY)

SUNNUNTAI 25.10.
klo 11 Max Seeck: Pahan verkko (Tammi)
klo 12 Kari Hotakainen: Tarina (Siltala)
klo 13 Tiina Katriina Tikkanen: Toinen silmä kiinni (Atena)
klo 14 Milja Sarkola: Pääomani (Teos)

Suomen suurin kirja-alan tapahtuma ja merkittävä kulttuurifoorumi

Messukeskus järjestää Helsingin Kirjamessut 22. – 25.10.2020 Messukeskuksessa Helsingissä nyt 20. kertaa yhteistyössä Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton kanssa. Helsingin Kirjamessujen yhteydessä on Suomen Antikvariaattiyhdistyksen kanssa järjestettävät Antikvaariset Kirjamessut sekä Levymessut ja Postimerkkimessut. Samanaikaisesti järjestetään Viini & Ruoka -tapahtuma.

Lisätietoja Helsingin Kirjamessuista:
tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com ja
ohjelmajohtaja Ronja Salmi, puh. 040 750 1019, ronja@ryovari.fi

Viini & Ruoka -messuista: tiedottaja Antti Karjunen, Messukeskus, puh. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com

www.helsinginkirjamessut.fi #kirjamessut

Kuvia Helsingin Kirjamessuilta ja Viini & Ruoka -tapahtumasta http://mediabank.messukeskus.com