Helsingin Kirjamessut otti ison askeleen verkkoon ja onnistui

Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtumassa vieraili neljän päivän aikana yli 53 000 kävijää. Kirjamessujen ohjelmaa lähettiin suorina lähetyksinä 22.– 25.10.2020 Messukeskuksesta Helsingistä. Virtuaalitapahtuma on avoinna 8.11. asti.

Kävijöiden määrä koostuu kirjamessuille osallistuneiden yritysten sisältöön ja tarjouksiin tutustuneista sekä kirjamessujen ohjelmaa livenä tai tallenteina seuranneista.  Henkilöistä ei voida tällä kertaa puhua, sillä yhdellä päätelaitteella on tapahtumassa voinut vierailla ja ohjelmaa seurata useita henkilöitä. Kirjamessujen ohjelmaa katsottiin muun muassa koululuokissa, kirjakaupoissa  ja kotisohvilla. Verkkotapahtumassa vierailtiin yli 90 000 kertaa. Tapahtuma on avoinna vielä kaksi viikkoa, joten yksittäisten kävijöiden ja vierailukertojen määrät tulevat kasvamaan.

Helsingin Kirjamessut ja Messukeskus ovat saaneet paljon positiivista palautetta siitä, että järjestivät virtuaalitapahtuman.

”Kirjavuosi on saanut ansaitsemansa kohokohdan kirjamessujen muodossa. Rauhallinen keskusteluympäristö on tarjonnut uudenlaisen mahdollisuuden keskittymiselle ja syventymiselle. Olen erityisen iloinen siitä, että kävijät voivat nauttia ohjelmasta tapahtuman jälkeenkin”, iloitsee ohjelmajohtaja Ronja Salmi. ”Varmasti tämän vuoden opit tulevat näkymään myös ensi vuoden kirjamessuilla, jotka toivottavasti voidaan järjestää perinteiseen tapaan, mutta uutta hyödyntäen. Kirjailijat ovat kiitelleet toteutusta, mutta on selvää, että verkkotapahtuma ei tavoita fyysisten messujen ainutlaatuista tunnelmaa. Ihmiset kaipaavat spontaaneja kohtaamisia ja kulunut vuosi vain vahvistaa tapahtumien merkitystä.”
Ronja Salmi jatkaa kirjamessujen ohjelmajohtajana myös vuoden 2021.

”Olemme todella iloisia siitä, että päätimme ottaa digiloikan ja teimme näin suuren virtuaalitapahtuman nopealla aikataululla”, toteaa tapahtumasta vastaava Tanja Pasila Messukeskuksesta. ”Olemme oppineet paljon ja hyödynnämme osaamistamme myös muissa tapahtumissa. Messukeskukseen rakennetut lavat jäävät halleihin palvelemaan tulevia tapahtumia, kuten myös lukupiirien studio. Teknisestä toteutuksesta kirjamessujen lavoilla vastasi tytäryhtiömme Suomen Videoviestintä ja he palvelevat myös Messukeskuksen asiakkaita.”

Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuma on avoinna 8.11. asti. Tapahtumaan voi ostaa kokoaikalippuja, joilla voi seurata ohjelmaa vielä kaksi viikkoa.  Kirjamessut tarjoaa 200 ohjelmatallennetta, yritysten omaa sisältöä ja kirjatarjouksia.  Lippuja voi ostaa http://shop.messukeskus.com

Suomen suurin kirjallisuustapahtuma, merkittävä kulttuurifoorumi

Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuma järjestettiin 22.–25.10.2020. Tapahtuman järjesti Messukeskus yhteistyössä Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton kanssa. Ohjelmakumppaneita ovat Helsingin Sanomat, Kallion ilmaisutaidon lukio KirjaKallion kautta,  Nuoren Voiman Liitto, Suomen Kirjailijaliitto, Svenska Litteratur Sällskapet, Tieteellisten seurain valtuuskunta kumppaneineen ja Suomen Kirjailijaliitto.
www.helsinginkirjamessut.fi

Helsingin Kirjamessujen yhteydessä on vuosittain järjestetty Viini & Ruoka -messut. Tänä vuonna Viini & Ruoka tarjoaa 12. – 31.10. verkkotapahtuman:  www.viiniruoka.fi

Lisätietoja:
Messukeskus, tiedottaja Teija Armanto,
puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
tapahtumasta vastaava Tanja Pasila,
050 387 0024, tanja.pasila@messukeskus.com
ohjelmajohtaja Ronja Salmi, puh.040 750 1019, ronja@ryovari.fi

www.helsinginkirjamessut.fi
#kirjamessut
@kirjamessutHKI

Kuvia median käyttöön: http://mediabank.messukeskus.com