Helsingin Kirjamessut 2021 tuo sisältöä myös verkkoon

Ensi lokakuussa päästään vihdoin nauttimaan kirjavuoden 2021 sadosta yhdessä Messukeskukseen. Tänä vuonna kahden lavan ohjelma striimataan verkkoon ja poikkeuksellisen paljon kansainvälisiä kirjailijavierailuja mahdollistuu verkon välityksellä. Helsingin Kirjamessut järjestetään 28.–31.10.2021 Messukeskuksessa Helsingissä.

Helsingin Kirjamessut on syksyn suurin kulttuuritapahtuma ja tärkeä kohtaamispaikka kirjan ystäville ja kirjailijoille. Kirjamessut on merkittävä kulttuurifoorumi, jossa kirjailijat, poliitikot, taiteilijat ja asiantuntijat keskustelevat alan ilmiöistä. Kirjan ystävät pääsevät taas kahden vuoden tauon jälkeen tutustumaan kirjallisuuteen, tapaamaan toisiaan ja ostamaan kirjoja Messukeskukseen. Viime vuonna Helsingin Kirjamessut 2020 järjestettiin verkkotapahtumana.

Kahden lavan ohjelma verkkoon, lavat väljempiin tiloihin

Messukeskus tarjoaa Helsingin Kirjamessuille ihanteelliset tilat. Joidenkin lavojen sijoituksia on muutettu niin, että ohjelmaa voi seurata entistä väljemmissä tiloissa. Kirjamessujen suurin lava Senaatintori on siirretty omaan halliin, jossa ohjelmaa pääsee seuraamaan tuhansia henkilöitä. Senaatintorin ja uuden Töölönlahti-lavan ohjelmia voi seurata myös verkossa. Hakaniemi-lavalta otetaan etäyhteys kansainvälisiin kirjailijatähtiin. Ohjelmien seuraaminen edellyttää pääsylipun ostamista messuille.

”Viime vuoden verkkotapahtumassa pilotoimme kansainvälisten kirjailijoiden haastatteluja etäyhteydellä siten, että kotimainen haastattelija on lavalla paikalla, ja otti videon välityksellä yhteyden kirjailijaan. Nämä kohtaamiset olivat todella onnistuneita ja verkkomessujen seuratuinta ohjelmaa, joten haluamme mahdollistaa nämä keskustelut myös tänä vuonna. Etäyhteyden avulla huomattava määrä todella suuria kansainvälisiä kirjailijatähtiä pääsee osallistumaan messuille. Osa ohjelmista tulee myös verkon kautta katsottavaksi, ja katseluoikeus on tapahtuman jälkeen kuukauden pituinen. Pääsy verkkotapahtumaan sisältyy pääsylipun hintaan, tai sen voi halutessaan ostaa erikseen. Verkkotapahtumasta opimme, että Helsingin Kirjamessut kiinnostavat kaikkialla Suomessa, ja verkko-ohjelma mahdollistaa osallistumisen sijainnista riippumatta”, kertoo ohjelmajohtaja Ronja Salmi. ”Eniten minä, messutiimi sekä tietysti kaikki kirjailijat odotamme lukijoiden kohtaamista kasvokkain. Tunnelma tulee olemaan huikea, kun elävä yleisö vihdoin pääsee Messukeskukseen.”

Kirjamessut julkaisee vuoden 2020 parhaat palat

Helsingin Kirjamessut julkaisee vuoden 2020 verkkotapahtuman  kymmenen eniten katsottua ohjelmaa. Niitä voi katsoa veloituksetta tapahtuman verkkosivuilla www.helsinginkirjamessut.fi  Uusi ohjelma julkaistaan aina perjantaisin. Ensimmäinen 18.6. julkaistava ohjelma on kirjailija JP Koskisen haastattelu teoksesta Hukkuva maa. Haastattelijana on kustannuspäällikkö Jaakko Launimaa Likestä. Ohjelma oli kymmenenneksi katsotuin tapahtuman aikana.

Helsingin Kirjamessujen 2021 ohjelma julkaistaan tiistaina 28.9.2021. Kesäkuussa julkaistaan Helsingin Kirjamessujen lukupiirit, joita on tänä vuonna entistä enemmän. Suomen Messusäätiön Rakkaudesta kirjaan -palkinto jaetaan messujen yhteydessä ja siihen voi ehdottaa palkinnon saajaa elokuussa.

Ainutlaatuiset kirjamessut

”Mikään verkkotapahtuma ei korvaa kirjamessujen tunnelmaa, kohtaamisia ja mahdollisuutta tutustua kirjallisuuteen kaikilla aisteilla. Messukeskuksessa päästään jälleen hypistelemään kirjoja, keskustelemaan samanhenkisten ja erilaisten ihmisten kanssa, ja seuraamaan kirjailijahaastatteluja ja kirjallisuuskeskusteluja. Messukeskus on suuri kirjakauppa, jossa tehdään paljon kirjaostoksia ja monet ovat tottuneet hankkimaan kaikki joululahjat kirjamessulta”, kertoo liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila Messukeskuksesta. ”Messukeskuksessa varaudumme myös järjestämään hieman erilaiset kirjamessut. Tilaa on käytössä enemmän ja Messukeskuksen suuret tilat ja hyvä ilmanvaihto mahdollistavat tapahtuman järjestämisen turvallisesti. Katsomme luottavaisesti syksyyn;  laumasuojan rajan lähestyminen ja tapahtumien avautuminen näyttää hyvältä ja ennen kirjamessuja on järjestetty useita isoja tapahtumia Messukeskuksessa. Verkkosisältö laajentaa kirjamessujen tavoittavuutta, mutta eniten odotamme syksyn mukanaan tuomia kohtaamisia. Niihin on todellakin suuri kaipuu.”

Suomen suurin kirjallisuustapahtuma, merkittävä kulttuurifoorumi

Helsingin Kirjamessut 2021 järjestetään 28.–31.10.2021 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuman järjestää Messukeskus yhteistyössä Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton kanssa. Ohjelmakumppaneita ovat Helsingin Sanomat, Kallion ilmaisutaidon lukio KirjaKallion kautta,  Nuoren Voiman Liitto, Suomen Kirjailijaliitto, Svenska Litteratur Sällskapet, Tieteellisten seurain valtuuskunta kumppaneineen ja Suomen Kirjailijaliitto.

Lippujen myynti kirjamessuille on alkanut http://shop.messukeskus.com

Helsingin Kirjamessujen yhteydessä on Antikvaariset Kirjamessut ja samaan aikaan Messukeskuksessa Viini & Ruoka -messut www.viiniruoka.fi

Lisätietoja:
Messukeskus, tiedottaja Teija Armanto,
puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
tapahtumasta vastaava Tanja Pasila,
050 387 0024, tanja.pasila@messukeskus.com
ohjelmajohtaja Ronja Salmi, puh.040 750 1019, ronja@ryovari.fi

www.helsinginkirjamessut.fi
#kirjamessut
@kirjamessutHKI

Kuvia median käyttöön: http://mediabank.messukeskus.com