”Halo” voitti Habitare-suunnittelukilpailun

Muotoilun, arkkitehtuurin ja taiteen opiskelijoille tarkoitetun Habitare-suunnittelukilpailun pääpalkinnon on voittanut teos Halo. Suomen Messusäätiön lahjoittaman 5 000 euron pääpalkinnon saajan valitsi ja julkisti kilpailun päätuomari David Van Severen (arkkitehtitoimisto OFFICE Kersten Geers David Van Severen) Habitare-messuilla Helsingissä. Kilpailun neljä finalistityötä ovat Habitaressa nähtävillä 13.–17.9.2017

Messukeskuksen ja Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun järjestämän Habitare-suunnittelukilpailun teemana oli Valo – Aika – Tila. Kilpailuun osallistuneiden opiskelijoiden tuli tehdä teos, jossa aistiminen ja kokeminen olisi mahdollisimman intensiivistä.

Kilpailun päätuomari, David Van Severen valitsi voittajaksi teoksen Halo, joka on mustasta sametista tehty pehmeä, eleetön ja pimeä tila. Tilan idea avautuu, kun aistit sopeutuvat pimeään. Päätuomari Van Severenin mukaan Halo onnistuu luomaan pienin keinoin voimakkaan kokemuksen suoralla, aisteja ja tunteita syvästi puhuttelevalla tavalla.

Voittajatyön teki Meri Wiikinkoski Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta, Arkkitehtuurin laitokselta.

Muut finalistityöt ovat Pasi Lehtisen ja Vilja-Riina Erkamon (Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK) Black & Light, Kamomilla Sarajärven ja Liinu Kiviojan (Aalto-yliopisto, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, Muotoilun laitos) Silta sekä Janne Pärssisen ja Sami Markkulan (Aalto-yliopisto, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu) Loputon. Black & Light on mustista ja valkoisista nauhoista rakennettu teos, jonka idea on värien luomat jännitteet, peittävyys ja heijastavuus. Silta on ulkomuodoltaan musta laatikko, joka luo sisällä olijalle illuusion jatkuvasta valosillasta ja äärettömästä tilasta. Loputon on valoa sykkivä seitsenkulmainen peililuola, joka peilaa välillä ulkopuolista ympäristöä, välillä sisällä olijaa.

Messukeskuksen ja Aalto yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Habitare-suunnittelukilpailu on vuosien aikana nostanut esiin nuoria muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoita. Kilpailun päätuomariksi kutsutaan merkittäviä arkkitehtuurin ja muotoilualan vaikuttajia. Suomen Messusäätiön lahjoittaman kilpailun pääpalkinnon avulla on kannustettu nuoria opiskelijoita jatkamaan opiskeluja ja luomaan menestyksekästä uraa.

Habitare suunnittelukilpailun päätuomari David Van Severen perusti belgialaisen arkkitehtitoimisto OFFICE Kersten Geers David Van Severenin vuonna 2002. Palkittu toimisto on tunnettu omaperäisestä ja riisutusta nykyarkkitehtuurista.

Lisätietoja:
Messukeskus, tiedottaja Johanna Suni p. 0405154216, johanna.suni@messukeskus.com
Aalto-yliopisto, kilpailun sihteeri Natalia Baczyńska Kimberley, p. 044 2750 656
natalia.baczynska.kimberley@aalto.fi

KUVAT finalistitöistä Messukeskuksen kuvapankissa.

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 13.–17.9.2017. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2017 on MUJI:n pääjohtaja Masaaki Kanai. Samaan aikaan Habitaren kanssa: Antiikki ja HighEnd Helsinki sekä ammattilaisten tapahtumat Showroom ja Forma| www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2017 |

Suomen Messusäätiö tukee suomalaista osaamista ja elinkeinoelämää jakaen vuosittain noin 400 000 euron arvosta stipendejä, apurahoja ja tunnustuspalkintoja. Tunnetuimpia niistä ovat Kaj Franck -muotoilupalkinto, Habitare-suunnittelukilpailun palkinto, Rakkaudesta kirjaan -palkinto ja Vuoden nuori suunnittelija -palkinto. | #messusäätiö #suomenmessusäätiö