Habitaressa visioidaan huomisen kotia

Habitaressa visioidaan huomisen kotia

Huomisen koti on tila tai mielentila, jossa voi tuntea olevansa turvassa, lämpimässä ja rakastettu. Huomisen koti luo vastapainoa elämän hektisyydelle ja muutoksille. Suomen suurimman sisustus-, design- ja huonekalualan tapahtuman teema Huomisen koti on työstetty yhdessä Flow Festivalin Flow Talks -osallistujien ja Demos Helsingin kanssa. Teema näkyy osastoilla ja ohjelmassa Habitaressa 13.–17.9.2017.

 

Kodin määritelmä muuttuu. Pystytämme kodinomaisia olotiloja työpaikoille, kahviloihin, maalle ja kaupunkiin. Koti voi olla väliaikainen, liikkeessä, jaettu tai virtuaalinen, mutta yhdistävänä tekijänä on tuntemus turvallisuudesta.

– Asuminen ei ole vain suoja vaan koko elämisen alusta, Roope Mokka Demos Helsingistä kiteyttää Huomisen kodin.

Tulevaisuuden isot muutokset näkyvät konkreettisesti kotona. Huomisen kodissa on huomioitu kaikki tarpeellinen teknologia ja äly, joka lisää kotien ohjautuvuutta. Koti sopeutuu ihmisten muuttuneeseen tapaan tehdä töitä, olla yhteisöllisiä, tarjota majoitusta tai muita palveluita.

– Tulevaisuuden kuluttaja maksaa vain asumisesta, liikkumisesta ja ruuasta. Huomisen kodin asukkaan kannalta kriittistä on ratkoa ristiriita kodin muutoksen ja asukkaiden pysyvyyden välillä, Roope Mokka haastaa.

Millainen on kodin merkitys?

Kodin merkitystä, asumista ja asunnottomuutta analysoidaan messuilla Mobile Home 2017 -seminaareissa, joita tuottavat Habitareen Suomen Berliinin, Benelux-maiden, Pariisin ja Lontoon kulttuuri-instituutit. Instituuttien yhteishanke Mobile Home käsittelee kotia elämyksellisyyden, arkkitehtuurin, taiteen ja yhteiskunnallisuuden kautta. Mobile Home 2017 on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Arkkitehtuuri juhlii Suomi-designia

Habitaren Ahead-hallin arkkitehtuuri on merkittävä osa näyttelyn kokonaiselämystä. Ensi vuonna juhlitaan satavuotiaan Suomen kunniaksi suomalaista designia.

Suunnittelutoimisto KOKO3:n luoma arkkitehtuuri kantaa nimeä ILO! Värikkäät ilmapallot nostavat suomalaiset designikonit ilmaan ja muodostavat kujan, joka kuljettaa kävijän näyttelyalueen läpi ohjelmalavalle.

– Haluamme ilostuttaa kävijöitä ja ohjelmaan osallistuvia visuaalisesti mielenkiintoisella ja värikkäällä elämyksellä, sanovat Jukka Halminen ja Aino Brandt, Suunnittelutoimisto KOKO3:sta.

Vuonna 2016 arkkitehtuuri-installaatio oli Jopsu ja Timo Ramun toteuttamat suuret, valaistut ajatuskuplat ja vuonna 2015 Kaisa ja Timo Berryn tuhansien sateenvarjojen muodostama unelmien pilvi.

Lisätietoja:
Messukeskus, tiedottaja Johanna Suni, p. 0405154216, johanna.suni@messukeskus.com

Habitare tarjoaa elämyksiä, ideoita ja tietoa sisustamisesta sekä kodin ja eri tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Suomen suurin huonekalu-, design ja muotoilutapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 13.–17.9.2017. Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2017 on MUJI:n pääjohtaja Masaaki Kanai. Samaan aikaan Habitaren kanssa: Antiikki ja ammattilaisten Showroom| www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2017 |

Vuonna 2019 sata vuotta täyttävä Messukeskus onnittelee satavuotiasta Suomea! Katso Suomi 100 -juhlavuoden ohjelma tapahtumissamme ja tiloissamme: www.messukeskus.com/suomi100