Habitaressa syvennytään eri materiaalien ominaisuuksiin ja kokeillaan niiden yhdistelmiä

Habitaressa syvennytään eri materiaalien ominaisuuksiin ja kokeillaan niiden yhdistelmiä


Habitarematerials
on messujen ajaksi koottu materiaalikirjasto, jossa kävijät pääsevät tutustumaan kodin pintamateriaaleihin ja kokeilemaan eri materiaalien yhdistelemistä toisiinsa. Habitarematerials järjestetään Habitaressa nyt toista kertaa. Ensimmäisellä kerralla vuonna 2019 materiaalikirjasto sai valtavasti suosiota messuvierailta. Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 7.–11.9.2022. 

Habitarematerialsin ovat luoneet NEMO arkkitehdit Jussi Laine ja Maria Klemetti Laine. Tavoitteena on ollut tuoda jokaisen ulottuville laaja materiaalikirjasto, jota suunnittelijat käyttävät työssään. Habitarematerials on kuin materiaalien irtokarkkikauppa, jossa eri materiaalitoimittajien mallipaloja on esillä hauskasti ja houkuttelevasti.  

Messuvieraat saavat koota materiaaleista omia kollaaseja, kuvata niitä ja inspiroitua. Yhdisteleminen on työkalu omaa projektia varten, omien mieltymysten selvittämiseen tai vain hauskanpitoon. Vieraita rohkaistaan jakamaan omia kollaasikuviaan sosiaalisessa mediassa. 

Materiaalikirjasto on kuratoitu huolellisesti, jotta se olisi kattava ja kaikki kootut yhdistelmät kauniita ja kiinnostavia. Kirjasto tarjoaa jotakin uutta myös kaiken nähneille ammattilaisille, sillä kirjaston valikoimaan on hankittu kiinnostavia uutuuksia ulkomailta ja kotimaasta. Kirjastossa on mukana niin klassikoita kuin uusia kokeellisia materiaaleja. 

Materiaalivalinnat vaakakupissa 

Maria ja Jussi haluavat haastaa messuvieraita ajattelemaan materiaaleja pintaa syvemmältä. NEMO arkkitehdit ovat osastolla koko messujen ajan keskustelemassa messuvieraiden kanssa materiaaleista. Rakennus- ja sisustusmateriaalien valikoima on valtava ja tietoa on saatavilla ainoastaan, jos on valmis näkemään vaivaa sen etsimiseen. Habitarematerialsin tarkoitus on tuoda kaunis välähdys materiaalien mahdollisuuksista messuvieraille, saada ihmiset pohtimaan materiaalivalintojaan sekä tekemään tietoisia valintoja koteihinsa. 

Habitarematerials näkyy Arena-lavan ohjelmassa 

Habitarematerials jatkuu Habitaren Arenalla. Päivittäin lavalla nähdään Päivän kollaasi -ohjelma, jossa alan kiinnostavimmat tekijät kertovat suhteestaan materiaaleihin. Ohjelmaa varten vieraat tekevät osastolla oman kollaasinsa, joiden pohjalta lavalla keskustellaan. NEMO arkkitehdit haastattelevat materiaalitoimittajia Mitä tapahtuu materiaaleissa? -ohjelmassa, joka on loistava mahdollisuus kuulla materiaalien kehityksestä ja tulevaisuudesta. Lauantaina lavalla keskustellaan materiaaleista ja niiden vaikutuksista ekologiseen kotiin Habitarematerials TALKS -paneelikeskustelussa asiantuntijavieraiden kanssa. Paneelissa tarjotaan eväitä terveellisten sisustusratkaisujen tekemiseen. 

Vuoden 2022 Habitarematerialsissa ovat seuraavat yritykset: Annala Oy, Belle Arti Oy, Bolon, Durat, Golvabia, Hollolan Viilu ja Laminaatti Oy, Koolmat Oy, Koskisen Oy, Lauritzon, Nordic Floors, Novenberg Oy, Novo Wood, Orient Occident, Osmo Color, Siparila, Tapettitehdas Pihlgren ja Ritola Oy, Tikau, Tulikivi sekä Wienerberger Oy. 

Lisätietoja: 

Marissa Rämänen, tiedottaja:marissa.ramanen@messukeskus.com, puh. 044 0467220 

Habitare 
Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma
Habitarejärjestetään Helsingin Messukeskuksessa  7.–11.9.2022.Habitaretarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamiseen sekä kodin ja tilojen toiminnallisuuteen ja visuaalisuuteen.Habitaretuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua.Habitarenkansainvälinen ystävä on tänä vuonna Joseph Grima.
| www.habitare.fi | @HabitareFair |
www.facebook.com/habitare| #habitare2022 

Kuva & Ääni 
Osittain samaan aikaan
Habitarenkanssa järjestetään valo- ja videokuvaukseen sekä äänen tallentamiseen, muokkaamiseen ja jakamiseen keskittyvä Kuva & Ääni -tapahtuma 9.–11.9.2022. | kuvamessut.fi | #kuvajaääni