Habitaren pop up -osastoilla tutustutaan suomalaiseen ja japanilaiseen muotoiluosaamiseen

Habitaren pop up -osastoilla tutustutaan suomalaiseen ja japanilaiseen muotoiluosaamiseen

Syksyn Habitaren pop up -osastoilla nähdään kotimainen Vaarnii sekä japanilainen Tokyo Saikai. Pop up -konsepti toteutetaan tapahtumassa nyt neljännen kerran. Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 7.–11.9.2022.

Habitaren pop up -osastoista vastaavat syksyn tapahtumassa keväällä 2021 lanseerattu, kotimainen huonekaluyritys Vaarnii sekä japanilainen astioita, ruokailuvälineitä ja kattaustarvikkeita valmistava Tokyo Saikai.

Vaarnii luottaa suomalaisen perinteeseen ja kansanomaiseen muotokieleen

Huonekaluja valmistavan Vaarniin suunnittelu ammentaa suomalaisesta perinteestä ja kansanomaisesta muotokielestä, mutta on samalla ajankohtainen. Ajatusmaailma näkyy yrityksen nimessä, jossa on yhdistetty suomalaiset sanat vaarna ja saarni. Vaarniin tuotteet valmistetaan Suomessa kotimaisista materiaaleista, ja ne on suunniteltu laadukkaasti ja kestämään aikaa. Ensimmäinen mallisto on valmistettu kotimaisesta männystä. Koko hankintaketju verkkosivuja myöten on läpinäkyvä.

”Uutena yrityksenä meille on ensisijaisen tärkeää, että tuotteemme nähdään ja niitä voi kokeilla. Tuotteemme ovat aika haastavia kuvattavia, sillä skaala ja öljyvahatun pinnan tuntu eivät kuvista välity. Samalla on hyvin mielenkiintoista kuulla alaa aktiivisesti seuraavilta tahoilta palautetta, miltä tämä kaikki oikeasti näyttää. Koemme Habitaren antavan meille hienon mahdollisuuden kertoa tarinaamme useille silmäpareille samalla kertaa”, toteaa Vaarniin perustaja ja toimitusjohtaja Antti Hirvonen.

Tokyo Saikain filosofia perustuu paikalliseen valmistukseen ja aikaa kestävään designiin

Tokyo Saikain juuret ovat japanilaisessa posliinikaupunki Hasamissa. Yritys on erikoistunut suunnittelemaan ajatonta ja kestävää käyttökeramiikkaa sekä ruokailuvälineitä. Tokyo Saikai työllistää useita kansainvälisiä suunnittelijoita, ja yksi heistä on suomalainen suunnittelija Maija Puoskari. Puoskarin suunnittelema Nuppu-astiamallisto on yksi Tokyo Saikain Habitaren pop upissa myynnissä olevista tuotesarjoista.

”Viimeisen kahden vuoden aikana olemme saaneet katsoa, kun nopeatahtinen elämämme hidastuu ja keskittymisemme siirtyy lähemmäs kotia. Sen myötä olemme saaneet uusia mahdollisuuksia ajatella syvemmin tapaamme elää sekä suhdettamme maapalloon. Olen vieraillut Suomessa yli kymmenen vuoden ajan, ja minusta tuntuu aina, etteivät luonto ja suomalaiset tingi toisistaan. Monesti muotoilu heijastaa tätä suhdetta. Odotan kovasti tätä mahdollisuutta esitellä brändejämme sekä jakaa arvojamme ja visioitamme kävijöiden kanssa”, sanoo Tokyo Saikain Ayaka Tamaki.

”Viime vuosina paikallisuus on noussut uuteen arvoon. On kuitenkin vielä pitkä matka siihen, että voisimme taata työllistymisen perinteisillä aloilla ja erityisesti pienillä paikkakunnilla. Siihen tarvitaan Vaarniin ja Tokyo Saikain kaltaisia, moderneja yrityksiä, joiden tuotteiden muotokieli puhuttelee laajasti ja arvot nojaavat vahvasti omiin juuriin sekä kestävyyteen. Perinteisen osaamisen ja tiedon häviäminen on globaali uhka, johon me kuluttajina voimme teoillamme vaikuttaa. Olemme todella iloisia Habitaressa, että kävijät tulevat tutustumaan syyskuussa näihin kahteen monelle uuteen toimijaan ja heidän upeisiin tuotteisiinsa”, toteaa Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna.

Habitaren pop up -osastot on toteutettu jo vuodesta 2017. Mukana ovat olleet MUJI, Minä Perhonen ja Alessi.

Lisätietoja:

Tiedottaja Marissa Rämänen, marissa.ramanen@messukeskus.com, puh. 0440467220

Habitare
Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 7.-11.9.2021. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamiseen sekä kodin ja tilojen toiminnallisuuteen ja visuaalisuuteen. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren kansainvälinen ystävä on tänä vuonna Joseph Grima. |www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2022

Kuva & Ääni
Osittain samaan aikaan Habitaren kanssa järjestetään valo- ja videokuvaukseen sekä äänen tallentamiseen, muokkaamiseen ja jakamiseen keskittyvä Kuva & Ääni -tapahtuma 9.-11.9.2022. | kuvamessut.fi | #kuvajaääni