Habitare yhteistyöhön kansainvälisen Wild at Heart -näyttelyn kanssa

Habitare yhteistyöhön kansainvälisen Wild at Heart -näyttelyn kanssa

Suomen johtava huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare kansainvälistyy entisestään, kun Habitare on osa kansainvälistä Wild at Heart -näyttelyä. Tero Kuitusen kuratoima näyttely tulee esille Wieniin, Budapestiin, Tukholmaan ja Tokioon. Kiertue huipentuu ensi syksynä, kun näyttely on esillä Habitaressa 9.-13.9.2020.

Wild at Heart -näyttely nähdään ensimmäisen kerran Itävallassa osana Vienna Design Weekin ohjelmaa. Tero Kuitusen kuratoiman näyttelyn tekijät edustavat muotoilun ja taiteen eri aloja, ja työstävät uusia materiaaleja ennakkoluulottomasti. Näyttelyssä on esillä pelkistetty materiaalilähtöinen tekeminen, yhteiskunnallinen vaikuttaminen, sekä villi leikkisyys.

Mukana ovat Antrei Hartikainen, Sofia Okkonen, Klaus Haapaniemi, Tero Kuitunen, Milla Vaahtera, Tuuli-Tytti Koivula, Mifuko, Eero Aarnio, Teemu Salonen sekä COMPANY Aamu Song ja Johan Olin.

”Mielestäni elämme tällä hetkellä eräänlaista muotoilun uutta renessanssiaikaa, jossa ihmiset liikkuvat vapaammin eri luovien alojen välillä. Monet muotoilijat lähestyvät työtään myös taiteen näkökulmasta,” kertoo näyttelykuraattori Tero Kuitunen.

 

Näyttely huipentuu Habitareen

Habitare on mukana kaikissa Wild at Heart -näyttelyn kiertueen kohteissa.

”On todella hienoa saada vuoden 2020 Habitareen meidän aloitteestamme käynnistynyt näyttelyprojekti Wild at Heart. Kierrettyään ensin maailmaa Wienin ja Budapestin kautta Tukholmaan ja aina Tokioon asti tämä tuntuu kotiinpaluulta!”, Suomen Saksan-instituutin johtaja Laura Hirvi toteaa.

Wild at Heart -näyttelyn kansainvälinen kiertue huipentuu ensi syyskuussa Habitareen, kun näyttely on ensimmäistä kertaa esillä Helsingissä.

”Wild at Heart -kiertue tukee hienosti suomalaisen taiteen ja muotoilun kansainvälistymistä, ja näyttelykiertue tarjoaa loistavan mahdollisuuden Habitarelle tavoittaa kansainvälistä mediaa sekä paikallisia suunnittelijoita ja yrityksiä. Erityisen hienoa on myös, että Wild at Heart -näyttely saadaan ensi syksynä myös Habitaren kävijöille! Näyttely juhlistaa upeasti juhlavuottamme, kun Habitare täyttää ensi vuonna 50 vuotta. Näyttelyn sisällöissä on useita linkkejä Habitareen, ja monet näyttelyn suunnittelijat ovat tehneet Habitaren kanssa yhteistyötä”, iloitsee Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna.

Suomalaisina yhteistyökumppaneina näyttelykiertueen taustalla ovat Suomen suurlähetystöt ja kulttuuri-instituutit Saksassa, Unkarissa, Japanissa ja Ruotsissa, Business Finland, Visit Finland, Habitare, Lapuan Kankurit ja Bolon.

 

Lisätietoja:

Habitare: tiedottaja Eva Kiviranta, eva.kiviranta@messukeskus.com, p. 040 775 6609

 

Habitare

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 9.-13.9.2020. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. | www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2020