Habitare tuo esiin muotoilun nousevia tähtiä

Habitare tuo esiin muotoilun nousevia tähtiä

Habitare on Suomen suurin huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma ja nostaa yleisölle vielä tuntemattomia suunnittelijoita esille myös vuonna 2019. Suunnittelijoille tarkoitetut Imu Design -muotoilijakollektiivin kanssa toteutettavat Talentshop ja Protoshop tarjoavat mahdollisuuden suunnittelijoille saada osaamisensa ja tuotteensa esille omille osastoilleen Habitareen. Kokonaisvaltainen asumisen tapahtuma Habitare pidetään Messukeskuksessa Helsingissä 11.9.-15.9.2019.

Habitarella on Suomen johtavana asumisen tapahtumana juuret muotoilun historiassa, mutta myös halu tuoda yleisön keskuuteen tulevaisuuteen suuntaavaa sisältöä ja avartaa näkemyksiä muotoilusta ja sisustuksesta. Erityisesti nuoret ja vastavalmistuneet suunnittelijat suodattavat töissään ajankohtaisia ilmiöitä ja tekniikoita ja ovat siten arvokkaita muotoilun suunnannäyttäjiä myös Habitaressa.

Suomalaiset tai Suomessa koulutetut muotoilijat pääsevät näyttävästi esille Habitaressa ja tapaamaan tuotteiden loppukäyttäjiä. Habitaressa olevat Talentshop ja Protoshop ovat tapahtuman suosituimpia alueita niin kotimaisen ja ulkomaisen median, kuin kuluttajien ja kansainvälisten valmistajienkin keskuudessa.

Oma osasto Habitaresta Talentshopiin valituille suunnittelijoille

Viidettä kertaa järjestettävä Talentshop on osa uuden muotoilun aluetta The Blockia, ja alue tarjoaa neljälle suunnittelijalle tai työryhmälle mahdollisuuden omaan osastoon Talentshopin puitteissa. Esille halutaan nostaa mielellään jo opintonsa päättäneitä suunnittelijoita, joilla on vahva näkemys, mutta joita laaja yleisö ei vielä välttämättä tunne. Osastolla pääsee esittelemään tuotteita ja teoksia laajasti ja itsenäisesti messukävijöille. Talentshop tuokin Habitareen uuden polven kyvyt.

 Vuosien varrella Talentshopista laajempaan tunnettuuteen on noussut muun muassa muotoilija Teemu Salonen ja suomalaisten valmistajien kanssa yhteistöitä tehnyt Tero Kuitunen.

Alan uudet tuoteideat Protoshopissa

Habitare ja Imu Design esittelevät vuosittain Habitaressa 10-12 alan uutta prototyyppiä ja tulevaisuuden tuoteideaa joita pitää silmällä. Protoshopin tarkoitus on tuoda esille omaperäisiä ja oivaltavia töitä, joissa nähdään myös tuotepotentiaalia valmistajille. Esiteltävät tuoteideat pääsevätkin esille ja potentiaalisten valmistajien nähtäville yhdelle Habitaren suosituimmista alueista.

Viimeisten vuosien aikana Protoshopissa on esitelty yli 100 prototyyppiä huonekaluista pienesineisiin, ja tuotteita on päätynyt muun muassa Lapuan Kankureiden ja Hakolan tuotantoon. Kansainvälisistä valmistajista muun muassa tanskalaiset New Works ja OK Design.

Talentshopin ja Protoshopin suunnittelijat valitsee jury, jonka jäsenet ovat Imu Designin Elina Aalto, Krista Kosonen ja Saara Renvall sekä Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna. Kilpailusihteerinä toimii Habitaren ohjelmatuottaja Ida Ågren.

 

Portfolio ja työt on toimitettava jurylle 14.2.2019 mennessä. Talentshopin ja Protoshopin osallistujat julkaistaan 6.3.2019. Tarkemmat osallistumisohjeet: http://www.imudesign.org/protoshop/

 

Lisätietoja:

Habitare, tiedottaja Eva Kiviranta, p. 040 7756609, eva.kiviranta@messukeskus.com

Imu Design, Elina Aalto, elina@imudesign.org

Habitare
Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 11.9.–15.9.2019. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä vuonna 2019 on Alberto Alessi. Samaan aikaan Habitaren kanssa: HiFi ja ammattilaisten Habitare Pro | www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2019