Habitare Prossa mukana projektisisustamisen kärkijoukko

Habitare Prossa mukana projektisisustamisen kärkijoukko

Habitaren ammattitapahtuma Habitare Pro on arkkitehtuurin, muotoilun, tilasuunnittelun ja valaistuksen ammattilaisten tapahtuma, jossa esitellään julkitilojen, projektisisustamisen ja -rakentamisen viimeisimmät uutuudet. Habitare Prossa kiinnostavien yritysten lisäksi keskeisenä osana on kansainvälinen puheohjelma, joka jakautuu neljään teemaan. Habitare Pro järjestetään 12.-14.9.2018 Messukeskuksessa Helsingissä. Ammattilaiset voivat rekisteröityä tapahtumaan ilmaiseksi.

Näyttelyn arkkitehtuurin suunnittelee arkkitehtitoimisto JKMM:n sisustusarkkitehdit yhdessä Lighting Design Collectiven kanssa. Kävijälle Habitare Pro tarjoaa aisteja kutkuttelevan tilakokemuksen, jossa suuret läpikuultavat kangaspinnat, liikkuva kuva, vahvat kontrastit ja tarkasti valojen rajaamat alueet johdattavat yrityksen osastolta toiselle. Tilan arkkitehtuurin yhteistyökumppaneina ovat PixMill, Audico Systems, Novo Wood, Arktis ja Kvadrat.

Mukana olevat yritykset edustavat projektisisustamisen eri osa-alueita aina kalusteista palveluihin.

Kalusteyrityksistä mukana ovat muun muassa yksi Suomen suurimmista toimisto- ja designkalusteiden maahantuojista ja yksinoikeudella Yrjö Kukkapuron tuotantoa edustava Modeo, suomalainen avainlippuyritys Lepo Production, Euroopan suurimpia toimisto- ja julkitilakalustajia EFG European Furniture Group, suomalainen perheyritys Piiroinen, joka julkitilakalusteiden lisäksi on tunnettu huippulaatuisesta metallien pintakäsittelystä sekä puuta monipuolisesti käyttävät designyritykset Arktis, myKolme ja Woods Helsinki. Erityisesti ravintolasisustukseen erikoistuneita yrityksiä edustavat muun muassa ravintolasisustuksen kokonaisratkaisuja tarjoava E. Ahlström.

Pintamateriaaleihin, tekstiileihin ja levyihin erikoistuneista yrityksistä mukana ovat muun muassa Skandinavian suurin kankaiden-, nahan ja verhoilumateriaalien tukkuliike Nevo Borg by Nevotex, puupohjaisten levyjen ja jalopuun maahantuoja Novo Wood, suurkuvatulosteista, sisustuskankaista ja valotauluista tunnettu PixMill, tuftattuja mattoja ja verhoja luonnonmateriaaleista valmistava Wanted Interior sekä korkealaatuisia tekstiilimattoja, laattoja ja flokattuja lattiapäällysteitä maahantuova Travico. Valaistusratkaisuja esittelee Light Cognitive ja vihersisustamista Vihersisustus Luwasa.

Neljä teemaa, viisi keynote-puhujaa

Habitare Pron brändi-identiteettiin keskittyvän Alkuperä – Origin teeman keynote-puhujana kuullaan ruotsalaisen Bolonin designer Petra Lundbladia. Luontosuhdetta ja kulttuuriperimää pohtivan Heijastus – Reflection teeman keynote-puhujana ovat Bolle Tham ja Martin Videgård ruotsalaisesta Tham & Videgård Arkitekter -toimistosta sekä arvostettu brittiläinen puutarhasuunnittelija Noel Kingsbury. Valon merkitystä tilasuunnittelussa pohtivassa teemassa Illuusio – Illusion keynote-puhujana kuulaan valaistukseen erikoistunutta saksalaista kuraattoria Bettina Pelzia. Perinteiden säilyttämiseen ja perinnerakentamiseen liittyvän ohjelmateeman Perimä – Heritage tuottavat Hesa-SAFA ja Rakennusperintö-SAFA.

Ohjelmassa nähdään päivittäin suomalaisia alan huippuarkkitehteja ja suunnittelijoita kertomassa ajankohtaisimmista hankkeistaan ja näkemyksistään Roots/Juuret -teemaan. Puhujina ovat muun muassa arkkitehdit Minna Lukander ja Martti Lukander, arkkitehti ja professori Rainer Mahlamäki, arkkitehti Anssi Lassila, valosuunnittelija Tapio Rosenius ja tilasuunnittelija Heini Lehtinen.

Lisätietoja:
Habitare Pro, tiedottaja Johanna Suni p. 0405154216, johanna.suni@messukeskus.com

Habitare Pro on Habitaren yhteydessä järjestettävä näyttely, ammattilaisohjelma ja B2B-ostotapahtuma arkkitehtuurin, muotoilun, tilasuunnittelun ja valaistuksen ammattilaisille. Habitare Pron teema on Roots/Juuret ja tapahtuman arkkitehtuurin suunnittelee JKMM Arkkitehdit. Habitare Pro järjestetään Messukeskuksessa samaan aikaan Habitare-messujen kanssa 12.–14.9.2018. Maksuton sisäänpääsy vain alan ammattilaisille rekisteröitymällä. | habitarepro.fi | #habitarepro |