Habitare Pron ohjelma julkaistu

Habitare Pro banneri

Muotoilun, arkkitehtuurin ja tilasuunnittelun ammattilaisille suunnatun Habitare Pron vuoden 2019 teema on Mindspaces – Mielen tiloja. Ohjelmassa pohditaan tiloja ja tilasuunnittelua aistien, uusien teknologioiden sekä tasapainon näkökulmista. Kansainvälisinä keynote-puhujina esiintyvät brittiläisen bränditoimisto Dalziel & Pown kehitysjohtaja Alastair Kean ja ruotsalaisen designtoimisto Kurppa Hoskin strategi Martin Stenberg. Habitare Pro järjestetään osana Habitare-tapahtumaa 11.–13.9.2019 Messukeskuksessa Helsingissä.

Habitare Pron ohjelmassa pohditaan tiloja ja tilasuunnittelua aistien, uusien teknologioiden sekä tasapainon näkökulmista. Vaikka ympäristö muuttuu, ihmisen luontaiset tarpeet pysyvät samoina. Miten siis suunnitella tiloja, jotka synnyttävät tunteita ja elämyksiä, mutta turvaavat samalla ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin?

Arkkitehti, sisustusarkkitehti Susanna Kallio tila- ja konseptisuunnittelutoimisto Kohina Oy:stä tarkastelee puheenvuorossaan ihmislähtöistä suunnittelua ja sitä, miten tiloista saadaan elämyksellisiä tinkimättä tarkoituksenmukaisuudesta. Tekstiilisuunnittelija Johanna Blom Wanted Interior Oy:stä taas nostaa keskiöön tekstiilit ja niiden käytön osana tilan aistihavainnointia. Tekstiilit tuovat tilaan akustisen ja taktisen ulottuvuuden, mutta myös taiteelle uuden materiaalin ja sisustukseen erilaisen näkökulman. Taidehan puhuttelee meitä tavalla, joka on suorassa yhteydessä tunteisiimme sekä keholliseen muistiimme.

Keinotodellisuus haastaa turvallisuuden tunteen

Elämme ristiriitaista aikaa, jossa toisessa todellisuudessa voi vierailla virtuaalisesti, mutta samalla kaivataan kosketusta, läsnäoloa ja kasvokkain kohtaamisia. Eri tilojen, tuotteiden ja palveluiden odotetaan synnyttävän elämyksiä pelkän käyttötarkoituksen sijaan.

Dalziel & Pown brittiläinen brändiasiantuntija Alastair Kean avaa puheenvuorossaan muun muassa kokonaisvaltaisen brändikokemuksen rakentamista. Nykyisin ei enää riitä se, että keskitymme brändin ulkoisiin asioihin, kuten siihen, miltä tuote tuntuu tai näyttää, vaan kyse on tunnesidoksesta kaikissa niistä vaiheista, joissa asiakas on kosketuksissa tuotteeseen koko sen ostamisesta käyttöön ja kulutukseen.

Toisessa keynote-puheenvuorossa designtoimisto Kurppa Hoskin strategi ja partneri Martin Stenberg avaa puheenvuorossaan mieleenpainuvien kokemusten merkitystä elämystalouden näkökulmasta. Hänellä on yli 15 vuoden kokemus työskentelystä johtavien brändien, kuten Procter & Gamble, Volvo ja Estée Lauder, kanssa.

Julkinen kohtaa yksityisyyden

Tasapainoilu yksityisyyden ja julkisen välillä haastaa erityisesti julkitilojen suunnittelijat. Miten suunnitella tila, jossa on tarkoituskin olla muiden joukossa, mutta samalla halutessaan säilyttää yksityisyys ja oma rauha. Erityisen haasteellista se on kansainvälisen ketjuhotellin vaatimusten ristipaineessa. Holiday Inn Helsinki – Expo haluttiin vapauttaa ketjuhotellin kasvottomuudesta, mutta persoonallinen sisustus onnistuu kunnioittamaan myös brändiohjeistusta. Sisustusarkkitehti, partner, Tiina Närkki Sisustusarkkitehdit Fyrasta kertoo uudistetun hotellin tarinan.

Habitaren uusi näyttelyarkkitehtuuri leikittelee valolla ja varjolla

Habitare Pron näyttelyarkkitehtuurin suunnittelee aiemmasta tiedosta poiketen inhouse-designer Mirjami Rissanen. Näyttelyarkkitehtuurin nimi Ajatus karkaa – Ajatus juurtuu kuvaa sitä, miten ajatus saa valon ja varjon muodon. Milloin se karkaa ylös, milloin juurtuu jalkojen alle kannattelemaan. Milloin leviää kaatuneen nesteen tavoin.

Habitare Pron näyttelyyn astutaan tumman tunnelin kautta, jossa kulkua johdattelevat satunnaiset, viivamaiset valonauhat juurtuen välillä lattiaan ja kiiveten seinille ja kattoon. Näyttelyn keskukseen, ohjelma-alueelle tuo valoa suuri valkokangas, jota kehystävät lattiatasosta ylöspäin karkailevat valoviivat. Valkokankaan alle levittäytyy tumma varjomainen mattoalue, joka sitoo ohjelma-alueen ja laitojen kuohuviinibaarit yhtenäiseksi lounge-alueeksi.

Tutustu koko Habitare Pron ohjelmaan https://habitare.messukeskus.com/habitare-pro/. Ammattilaiset pääsevät tutustumaan tapahtumaan rekisteröitymällä.

Habitare Pro on Habitaren yhteydessä järjestettävä näyttely, ammattilaisohjelma ja B2B-ostotapahtuma arkkitehtuurin, muotoilun, tilasuunnittelun ja valaistuksen ammattilaisille 11.–13.9.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Maksuton sisäänpääsy vain alan ammattilaisille rekisteröitymällä. | habitarepro.fi | #habitarepro |