Habitare Pro pohtii suhdetta aitouteen ja kulttuuriperimään

Habitare Pro -ammattitapahtuman teema Roots – Juuret käsittelee arkkitehtuurin sekä valaistus- ja sisustussuunnittelun suhdetta kulttuuriperimään, alkuperään, nykyhetkeen ja tulevaan. Teema houkuttelee pohtimaan ilmiöitä, joita yhdistää tarve nähdä ja kokea aitoutta. Habitare Pron ensimmäiset keynote-puhujat tulevat palkitusta arkkitehtitoimisto Tham & Videgårdista Ruotsista. Muotoilun, arkkitehtuurin ja tilasuunnittelun ammattilaisille tarkoitettu Habitare Pro järjestetään 12.–14.9.2018.

 

Habitare Pro on korkeatasoinen B2B-tapahtuma, jonka keskeisenä osana on kansainvälinen puheohjelma. Habitare Pron neliosainen ohjelma viestii juurista ja käsittelee ilmiöitä, joita yhdistää tarpeemme nähdä ja kokea aitoutta ja alkuperää.

Ohjelman ensimmäinen osa Heijastus/Reflect kommentoi pyrkimystä päästä lähemmäs luontoa myös nykypäivän arkkitehtuurissa. Arkkitehtuuri ohjaa katseemme syrjäisiin seutuihin tai tuo kaupunkeihin takaisin jotain alkukantaista. Kulttuuriperimän/Aitouden huomioiminen on tärkeää kauneuden ja kiinnostavuuden lisäksi myös sivistyksen ylläpitämiseksi.

Alkuperä/Origin nostaa esiin sisustusarkkitehtuurin, jolla on suuri merkitys yritysten identiteetin luomisessa ja viestinnässä. Globalisaation, jatkuvasti kiihtyvän kilpailun ja kaupallisuuden myötä viisas yritys viestii alkuperästään ja yrityksen juuret näkyvät tilasuunnittelussa ja brändissä.

Valon merkitys tilasuunnittelussa ja kommunikoinnissa on Illuusio/Illusion-teeman ydin. Taitavalla valaistussuunnittelulla luodaan illuusioita, korostetaan alkuperää ja aitoutta, korjataan ja esitetään sekä päästään lähemmäs jotain, mitä on muuten saavuttamattomissa.

Ohjelman neljäs teema keskittyy perinnerakentamiseen ja käsityötaitoihin, jotka ovat katoamassa, vaikka käsityön ja alkuperän arvostus kasvaa yleisesti. Perimä/Heritage esittelee Habitare Prossa kolme perinnerakentamiseen liittyvää metodia työnäytöksineen ja puheenvuoroineen.

Ensimmäiset keynote-puhujat

Habitare Pron ensimmäiset keynote-puhujat ovat Bolle Tham ja Martin Videgård palkitusta tukholmalaisesta Tham & Videgård -arkkitehtitoimistosta. Thamin ja Videgårdin yksi tunnetuimmista töistä on puuhun rakennettu the Tree Hotel Haradsissa, Pohjois-Ruotsissa. Peilipinta heijastaa ja sulauttaa rakennuksen osaksi ympäröivää luontoa. Tham & Videgård Arkitekter on tunnettu kokeellisesta ja innovatiivisesta lähestymistavastaan. Toimiston muita projekteja ovat olleet muun muassa Kalmar Museum of Art, KHT School of Architecture, Moderna Museet Malmö ja Västra Kajen housing.

 

Lisätietoja:
Habitare Pro, tiedottaja Johanna Suni p. 0405154216, johanna.suni@messukeskus.com

Habitare Pro on Habitaren yhteydessä järjestettävä näyttely, ammattilaisohjelma ja B2B-ostotapahtuma arkkitehtuurin, muotoilun, tilasuunnittelun ja valaistuksen ammattilaisille. Habitare Pron teema on Roots – Juuret ja tapahtuman arkkitehtuurin suunnittelee JKMM Arkkitehdit. Habitare Pro järjestetään Messukeskuksessa samaan aikaan Habitare-messujen kanssa 12.–14.9.2018. Maksuton sisäänpääsy vain alan ammattilaisille rekisteröitymällä. | habitarepro.fi | #habitarepro |