Habitare on lasten! – Muotoilukasvatus teemana Habi Kidsissä

Habitare on lasten! – Muotoilukasvatus teemana Habi Kidsissä

Habi Kids on lasten suunnittelema maailman mahtavin oppimisen huvipuisto, jonka sisältö rakentuu muotoiluoppimisen metodein. Habi Kids tarjoaa lapsille ohjattuja protoilu-, keksimis- ja suunnittelutyöpajoja ja leikkilaboratorioita, joissa harjoitellaan muun muassa luovaa ongelmanratkaisua. Habitaren lastenalue Habi Kids on avoinna Messukeskuksessa Helsingissä 13.–17.9.2017.

Habi Kids Design School -kokonaisuuden toteutuksesta vastaa Suomen Muotoilukasvatusseura SuoMu ry yhdessä Habitaren ja Helsinki Design Weekin kanssa. Ohjelmassa on eri-ikäisille lapsille suunnattuja ohjattuja työpajoja, haastatteluja ja puheenvuoroja oppimisesta niin aikuisten kuin lasten suusta.

Katso, keksi, kokeile ja kerro

Ohjattujen työpajojen sisällöt on rakennettu muotoiluprosessin vaiheiden mukaisesti neljän teeman alle. Katso, keksi, kokeile ja kerro -teemaisissa työpajoissa lapset muun muassa luovat illuusioita, sisustavat virtuaalitiloja Tridify-työkalun avulla, rakentavat huonekalupienoismalleja, pohtivat tulevaisuuden asumista ja luovat tulevaisuuden huoneen kierrätysmateriaaleista, rakentavat yhteisöllisen MeHackit-ääniteoksen arkipäiväisistä esineistä sekä luovat graffitin. Työpajat sopivat eri-ikäisille lapsille. Vanhemmat lapset osallistuvat pajoihin yksin, pienemmät aikuisen seurassa.

Näiden työpajojen lisäksi messujen ajan voi osallistua Fiskarsin viidakkoteemaiseen työpajaan, kuosiseinän toteuttamiseen sekä koko Habitaren tutuksi tekevään muotoilusuunnistukseen.Mutku tunnit_14-16_b

Pintaa syvemmälle muotoiluoppimiseen

Ilmiöpohjaiseen oppimiseen perustuva muotoiluoppiminen kasvattaa tulevaisuuden yhteiskunnan aktiivisia osallistujia ja kehittäjiä. Habi Kids avaa opettamisen ja kasvatuksen ammattilaisille ja muotoiluoppimisesta kiinnostuneille muotoiluoppimisen metodeja ja tarkoitusta.

Muotoilukasvatuksen asiantuntijat pohtivat Design Learning Battle -paneelikeskustelussa esimerkiksi muotoilukasvatuksen roolia suhteessa koulumaailmaan. Keskustelemassa ovat muun muassa ammattilaiset Aalto-yliopistosta, Oslon taidekorkeakoulusta, Designmuseosta, Demos Helsingistä ja arkkitehtuurikoulu Arkista. Demos Helsingin tutkija Mirja Hämäläinen avaa vertaisoppimisen tärkeyttä erilaisissa projekteissa.
Futuricen ja Suomun vetämässä työpajassa kehitetään muotoiluoppimisen MUTKU-appia Lean Service Creation -palvelumuotoilumallin avulla.

Joka päivä lapset haastattelevat suunnittelijoita, jotka kertovat oman uratarinansa ja inspiraation lähteensä. Tapahtuman lopuksi Loviisan MUTKU-kerholaiset sekä SuoMu ry:n Mari Savio kertovat, miten ja minkälaisin menetelmin Habi Kids suunniteltiin.

 

Lisätietoja:
Habi Kids, Viivi Lehtonen, 040 1909 153, viivi.lehtonen@gmail.com
Habitare, tiedottaja Johanna Suni, 0405154216, johanna.suni@messukeskus.com

Habi Kidsin koko ohjelma löytyy osoitteesta www.habitare.fi
Opettajat ja päiväkodit voivat ilmoittautua mukaan Habi Kidsiin osoitteessa suomu@muotoilukasvatus.info

Habi Kids -tilan suunnittelu: Suomun palvelumuotoilu lasten ja lapsiperheiden kanssa Helsingissä, Loviisassa ja Reykjavikissa sekä tilasuunnittelija Milja Aho.

 

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 13.–17.9.2017. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2017 on MUJI:n pääjohtaja Masaaki Kanai. Samaan aikaan Habitaren kanssa: Antiikki ja HighEnd Helsinki sekä ammattilaisten tapahtumat Showroom ja Forma| www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2017 |

Suomen Muotoilukasvatusseura (SuoMu ry) on muotoiluoppimiseen vihkiytynyt toimija, joka edistää muotoilun ja muotoilukasvatuksen harrastuneisuutta ja tunnettuutta | www.muotoilukasvatus.info |

Habi Kids on Helsinki Design Weekin Lasten viikonlopun satelliittitapahtuma. Lasten viikonloppu on yksi Helsinki Design Weekin päätapahtumista. Vuonna 2005 perustettu Helsinki Design Week on Pohjoismaiden suurin muotoilufestivaali. Helsinki Design Week 7.-17.9.2017 | www.helsinkidesignweek.com |