Habitare on merkittävä suomalaisen muotoilun esittelypaikka

Habitare on merkittävä suomalaisen muotoilun esittelypaikka

Suomen johtava muotoilu-, huonekalu- ja sisustustapahtuma Habitare avautuu keskiviikkona 13.9. Messukeskuksessa Helsingissä. Habitaresta on kasvanut kiinnostava ja elävä muotoilutapahtuma, jonka tähtää kansainvälisyyteen. Habitare on avoinna sunnuntaihin 17.9. asti.

Samaan aikaan Habitaren kanssa järjestetään antiikin, vintagen ja vanhan taiteen myyntitapahtuma Antiikki sekä laadukkaan kuvan- ja äänentoiston HighEnd Helsinki. Lisäksi Messukeskuksessa on sisustus-, muotoilu- ja tilasuunnittelun ammattilaisille tarkoitettu Showroom sekä lifestyletuotteiden myyjien ja ammattilaisten tapahtuma Forma. Yhdessä tapahtumat täyttävät kaikki Messukeskuksen hallit ja mukana on 610 yritystä myymässä tuotteita ja palveluitaan.

– Habitare on monipuolinen suomalaisen nykymuotoilun esittelypaikka. Muotoilun lisäksi Habitare kattaa kaiken kodin sisustamiseen ja eri tilojen toimivuuteen ja estetiikkaan liittyvät tuotteet ja palvelut, sanoo Habitaren ohjelmajohtaja Laura Sarvilinna.

Habitaren 420 näytteilleasettajaa jakautuvat kolmeen halliin: nykymuotoilun Ahead-halliin, kodin sisustamisen ja huonekalujen Folk-halliin ja lifestylen ja piensisustamisen Decor-halliin. Lisäksi omassa hallissaan esitetään nykytaideteos Street View (Reassembled), joka kuuluu Suomen Benelux-instituutin Mobile Home(less) -taideprojektiin.

Ahead, Folk ja Decor

Muotoiluhalli Ahead pitää sisällään suuren joukon Suomen ja maailman eturivin huonekalu- ja sisustusyrityksiä, kuten MUJI, IKEA, Stockmann, Hakola, Genelec, Skanno, Timberwise, Woodnotes, Johanna Gullichsen ja Innojok. Habitaren tarjontaa täydentävät ja syventävät 10 erikoisnäyttelyä sekä teema-alueet start up, Habi Kids ja Habitare Light sijoittuvat Ahead -halliin. Ahead Arena -ohjelmalavalla esiintyy tapahtuman aikana 70 kotimaista ja kansainvälistä puhujaa. Keynote-puhujien – MUJIn pääjohtaja Masaaki Kanain, teollinen muotoilija Jonathan Olivaresin, professori ja arkkitehti Harry Charringtonin ja arkkitehti Marwa Al-Shabounin – lisäksi lavalla kuullaan muun muassa IKEAn globaalia muotoilujohtajaa Marcus Englundia, maailman johtavaa designbloggaajaa Holly Beckeriä sekä lasten muotoilukasvatuksen asiantuntijoita.

Folk-hallissa esittäytyvät muun muassa Isku Koti, Masku Kalustetalo, Svedbergs, Lumon ja Metropoli Kaluste. Halliin sijoittuvat myös talopaketteja tarjoavat yritykset ja pinta- ja rakennusmateriaalit. Kodinkoneita, televisioita ja digimaailmaa sisustamisen rinnalle tuovat Gigantti ja Power. Folk-hallissa nähdään myös Habitaren erikoisnäyttely EcoDesign.

Decor-hallin sisustusyritykset tarjoavat ratkaisuja kodin ilmeen pieneen päivittämiseen. Decor-hallissa nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa myös Nordic Buzz -alue, jossa esittäytyvät 45 lifestyle- ja muotoiluyritystä Ruotsista, Tanskasta, Virosta ja Suomesta.

Elämyksiä muotoilusta ja sisustamisesta

Kehitämme Habitarea yhä enemmän elämykselliseen suuntaan. Yritykset ovat innokkaasti rakentaneet osastoistaan tiloja, joissa kävijä viihtyy pitkään ja on aktiivisessa roolissa, ei vain katsojana. Haluamme edistää vuoropuhelua, viihtymistä, oleilua ja kokemista, sanoo Laura Sarvilinna.

– Avotakan osastolla on haastatteluja ja sisustusnäytöksiä, Asun-lehden osaston työpajoissa pääsee muun muassa kokeilemaan posliininmaalausta, United Stories -osastolla tutustutaan aasialaisiin kädentaitoihin, kuten kalligrafiaan, origamitaitteluun ja teekulttuuriin. IKEAn osastolla järjestetään inspiroivia Designer Talks -keskusteluja, Glorian Kodin osastolla voi tavata sisustussuunnittelijoita ja bloggaajia ja Avainlipun KOTI-osastolla kuunnella tietoiskuja. Habi Kids on muotoiluoppimisen huvipuisto, jossa kelluvalla työlautalla järjestetään useita työpajoja eri-ikäisille lapsille. Habi Kidsissä on myös lapsille sopiva Habi Kids ruokala, Laura Sarvilinna luettelee.

Suomalaisen muotoilun ja muodin konseptikauppa TRE pitää Habitaressa kuohuviinibaaria ja United Stories Cafessa myydään riisikulhoja ja aasialaisvaikutteisia kahvilatuotteita.

 

Lisätietoja:
Habitare, tiedottaja Johanna Suni, 0405154216, johanna.suni@messukeskus.com
KUVA: Habitare 2016, kuvaaja Maija Astikainen

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 13.–17.9.2017. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2017 on MUJI:n pääjohtaja Masaaki Kanai. Samaan aikaan Habitaren kanssa: Antiikki ja HighEnd Helsinki sekä ammattilaisten tapahtumat Showroom ja Forma| www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2017 |