Habitare laajenee lisättyyn todellisuuteen – Messukeskuksessa esillä ensimmäinen aineeton kodin mallisto

Messukeskus jatkaa lisätyn todellisuuden tuomista tapahtumiinsa. Muotoilija Laura Väinölä murtaa arkitodellisuuden rajat Habitaren näyttelyarkkitehtuurissa työkalunaan suomalainen lisätyn todellisuuden sovellus Arilyn. Habitare järjestetään seuraavan kerran Messukeskuksessa Helsingissä 11.–15.9.2019.

Tulevassa Habitaressa kaikki nähtävä ei ole käsin kosketeltavaa. Näyttelyarkkitehtuuri nimittäin hyödyntää nyt ensimmäistä kertaa myös lisättyä todellisuutta (Augmented Reality, AR). Arkkitehtuurista vastaa muotoilija Laura Väinölä, joka luo oman näkemyksensä Habitaren Mindspaces-teemasta. Väinölän arkkitehtuuri liikkuu materiaalisen ja aineettoman sekä todellisen ja kuvitteellisen välillä.

Todellinen, käsin kosketeltava arkkitehtuuri rakentuu runsaasta verhoinstallaatiosta, joka ympäröi Habitaren ohjelmakeskiötä, Arena-ohjelmalavaa. Virtuaalinen ulottuvuus puolestaan avautuu lisätyn todellisuuden kautta. Surrealisti René Magritten töistä inspiroitunut Väinölä tuo Habitareen ensimmäisen aineettoman kodin malliston, jossa kodin tutut elementit saavuttavat epätodellisen, jopa maagisen ja unenomaisen tason. – AR antaa mahdollisuuden visuaaliseen leikkiin ja designilla herkutteluun. Jos tilassa on matto, se onkin lentävä matto. Messukeskuksessa saattaa myös leijailla virtuaalinen pilvi, Väinölä paljastaa.

Kokemuksen saa, kun lataa puhelimeensa ilmaisen Arilyn-sovelluksen ja skannaa sillä ympäristöä. Taidemuseo Amos Rexissäkin hyödynnetyn Arilyn-sovelluksen avulla ympäristöstä löytyy asioita, joita ei muuten voisi silmin havaita. Arilyn toimii myös virtuaalilasien kanssa.

The Shade

Messukeskus jatkaa AR-innovointia tapahtumissaan

Messukeskus on tapahtuma-alan edelläkävijä lisätyn todellisuuden hyödyntämisessä. Suomen ensimmäinen yleisölle suunnattu, suurten tilojen kaupallinen AR-sovellus lanseerattiin Matkamessuilla 2017, ja innovaatio sai kansainvälistäkin huomiota.

– Jatkamme AR:n tuomista Messukeskuksen tapahtumiin, sillä lisätty todellisuus on valtava mahdollisuus elämysten rikastamiseen. Jo lähitulevaisuudessa esittelemme lisätyn todellisuuden ratkaisuja myös asiakkaillemme hyödynnettäväksi messuosastoilla ja muussa tapahtumanäkyvyydessä, lupaa Messukeskuksen markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue.

AR liittää 3d-animaatiot, grafiikan ja tekstin osaksi tapahtumaympäristöä, jolloin digitaalisuus yhdistyy tapahtumaan saumattomasti. Suurelle yleisölle lisätty todellisuus tuli tutuksi räjähdysmäisen suosion saaneen Pokemon Go -pelin myötä.

Laura Väinölä kertoo The Shades-nimeä kantavasta näyttelyarkkitehtuurista Arena-ohjelmalavalla keskiviikkona 11.9. klo 12. Kumppaneina näyttelyarkkitehtuurin rakentumisessa toimivat Arilyn, Bolon ja Svensson. Mindspaces-teeman ovat suunnitelleet Habitarelle Urban View’n trendiasiantuntija Antti Rimminen ja kulttuuri- ja muotitoimittaja Mia Dillemuth.

Habitaren koko ohjelma on julkaistu Habitaren verkkosivuilla www.habitare.fi.

Lisätietoja:

Messukeskus, tiedottaja Eva Kiviranta, p. 040 7756 609, eva.kiviranta@messukeskus.com
Mediapankki: https://mediabank.messukeskus.com/kuvat/Habitare/

Habitare

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 11.9.–15.9.2019. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä vuonna 2019 on Alberto Alessi. Samaan aikaan Habitaren kanssa: HiFi | www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2019